tisdag 23 januari 2018

Back to work

Gomorron. Idag skall jag arbeta igen. Egentligen är jag sjukskriven till och med den 23 februari, men att vara hemma så länge skulle göra mig skogstokig. Så för min och arbetsgivarens skull skall jag nu arbeta. Men jag får åka taxi till och från jobbet. När jag var hos läkaren igår så fick jag ett sjukintyg där det stod att jag är fullt arbetsför om jag får åka fram och tillbaka till jobbet. Känns ju pinsamt att beställa en taxi för ca 900 m resa, men vad skall man göra?

Helgen var lugn. Jag har varit ganska rörlig. Tagit en liten promenad, tvättat och vikt tvätt, diskat, röjt lite, kollat på TV, löst korsord. Jesper har varit här och kollat film 2 ggr och i söndags fick jag besök av Marita. Det är konstigt det där, att när jag är fullt rörlig hägrar en helg med TV och korsord som något underbart. Men nu när jag är fast driver det mig galen!

Igår morse var det dags för återbesök hos dr L. Gipsskenan jag hade fått hade gått av utan att jag märkt det, så jag fick onda ögat där ett tag. Tydligen hade jag rört på mig för mycket... Bandaget klipptes upp och se där var min fot!


Såret är ca 10 cm långt där under plåstret på vänster sida. Fick inte se så mycket av det. Nytt mjukt "plåster" sattes på och sen en vit lång strumpa. Vi hade ju provat ortosen i torsdags, men jag hade inte gått med den. För se det gick inte. Fan vad jobbigt det är att vara så kort! Den spärrade ju hela knäleden!


Det gick absolut inte att gå! Eftersom ingen annan får använda ortosen efter mig så bestämde de sig för att försöka kapa lite i den. Kändes som ett något osäkert ingrepp... Som tur var så kom de på att de även har en kortare modell, och den fanns inne i rätt storlek!


Under plastplupparna på varje sida finns en röd kudde. Den kan man pumpa på och då fylls en "påse" inuti med luft, så att man får ännu mera stöd. Jag pumpade så att det satt åt. Jag fick vänta en stund på mitt sjukintyg och ny remiss till rehab, men en dryg timme efter jag kom dit var det dags att åka till jobbet.

Fy fabian vad det var svårt att gå! Inte bara det att foten är helt orörlig, det är ca 5 cm höjdskillnad mellan höger och vänster fot när jag har på mig en vanlig Reebok-sko. Jag insåg att det skulle ta max. 10 minuter innan höger höft la av helt.

Besegrad ringde jag till vår VD och sa att jag inte kommer in och jobbar förrän nu idag. Jag var dels fullständigt slut av denna "utflykt" och dels måste jag lösa detta med skor! Jag åkte taxi hem istället.

La mig på sängen i flera timmar, SLUT i rutan. Jag hade frågat läkaren om jag skulle ha på mig skon i sängen, och det skulle jag. Blir jag kissnödig mitt i natten kan jag ju inte ägna massa minuter åt att försöka krångla på mig den, för det tar som sagt en liten stund. Så där låg jag med foten på en kudde och kollade på Netflix. Somnade nästan.

Efter en stund kände jag att foten var iskall. Fruktansvärt obehagligt. Satte mig upp i sängen i stället, med fötterna på golvet, så att blodet skulle rinna ner i foten. Hjälpte inte. Tog av mig skon och då kom blodet tillbaka. Jag insåg att jag hade pumpat upp kudden för tajt, så jag hade strypt allt blod... Nu är den inte pumpad mycket alls, så mycket skönare!

När jag satt där på sängkanten kom jag på att jag för en herrans massa år sen hade ett par sandaler med hög sula (sån där rundad). Undra var de var? Längst in i förrådet har jag skor som jag aldrig använder. Lyckades krångla mig dit och hittade dem!


Inte är det vackert, och jag tänker definitivt ha strumpor i sandalerna, men oj vilken skillnad för höften! Inte helt jämnt än, står jag på en liten tröskel med högerfoten känns ryggen rak, men oj vilken skillnad! Nu kan jag ta små korta steg, till och med utan krycka/kryckor!

Vila lite mera, sen var det dags för en mycket efterlängtad dusch.


Det gick inte så bra. Vill inte stå på foten i duschen, så jag satt på badkarskanten med foten utanför badkaret och försökte balansera. Man kan säga att det blev en otroligt snabb dusch! Tvåla lite här och där, snabbt i med schampo men inget balsam. Höger ben vibrerade av ansträngningen att inte ramla ur eller i badkaret och jag fick vara väldigt snabb. När jag kom ut darrade benet så mycket att jag inte kunde stå.

Jag behövde en stol/pall i badkaret att sitta på! Alla jag har här hemma är för djupt, mitt badkar är väldigt "grunt". Kom dock på att jag tidigare i veckan hade slängt upp en fråga i Eklandagruppen på Facebook om någon hade en pall att låna, fast då för mig att ha benet på när jag satt vid skrivbordet. En person svarade att de hade en liten pall som jag kunde få gratis. Messade den personen igen och det visade sig att hon bodde på min gata. Jag stapplade dit och hämtade den!


Perfekt! Nu kan jag ta en riktig dusch i eftermiddag!

Så här såg det ut när jag gått och lagt mig:


Lite Pippi Långstrump-varning... Men skall jag upp och kissa så kan jag ju inte feppla med högerskon heller. Sov i alla fall som en stock, hela natten, det var första gången på många dagar.

Nu sitter jag här på sängkanten. Dags att plocka ihop mat och packa väskan. Det blir ju inga promenader hem för att äta lunch de närmsta veckorna. Jag förbeställde en taxi igår, men fastnade på att det inte gick att lägga in något kontokort i appen. Som tur var så kollade jag just appen och insåg att min beställning inte gjorts klar, just på grund av detta. Så nu har jag kopplat mitt paypal-konto till appen och beställningen är gjort. 7.15 kommer taxin och jag har bett dem öppna grinden och köra ända in. Hoppas nu att FK ersätter dessa resorna, annars kommer det att kosta mig 200 kr/dag att komma till och från jobbet. Men när jag pratade med dem igår så skulle de återkoppla inom ett par dagar.

Ha en bra dag! Hoppas jag inte blir alltför trött. Jag får väl lägga mig på britsen vi har i damernas omklädningsrum om det blir för jobbigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar