onsdag 28 februari 2018

KALLT!!

Gomorron. Fy sjutton vad kallt det är ute! Just nu står det på min app att det är -13 men känns som -22. Kommer ju vara som en ispinne innan jag lyckats stappla till jobbet! Det blåser mycket ute, det är därför det känns kallare än vad det är.

Maggie ville gå ut på altanen ändå, men hon blev inte långvarig.... förståndigt :)

Igår var jag på min årliga provtagning på vårdcentralen. Blev lite sur på dem... jag hade skrivit på Mina vårdkontakter för några veckor sedan att jag ville att de skulle ta ett prov (eller flera) för att se vad det är som gör att jag så lätt får stora blåmärken. Som finns kvar länge. Jag fick till svar att det skulle de göra. Men när jag kom till provtagningen sa sköterskan att det var något som min doktor fick avgöra när jag skall till henne nästa onsdag. Så då måste jag alltså köra en vända till med provtagning. Det är ju inte så att det tar 5 minuter för mig att åka dit, utan det handlar om ett par timmar som jag blir borta från jobbet. Gaah! Kunde de inte gjort det samtidigt?

Jag löste det förresten med badpallen. Jag tog ju med mig den till jobbet förra veckan för att en kollega skulle hjälpa mig såga av benen lite. Den är lite för hög så den glider bakåt när jag sätter mig på den. Men när jag skulle visa hur hög den var så gick den bara till knävecken = inte alls för hög. Det var ju för att jag hade skorna på mig. Så istället för att såga benen och på så sätt riskera att göra den rankare och att den ojämna ytan skrapar i badkaret, så grävde jag fram badskorna jag köpte i Thailand.


Funkar perfekt! Och tack vare handduken (som jag fick tips om) så är pallen inte kall och jag glider inte alls. Någon tipsade mig i förra inlägget om en badbräda som man har på badkarskanterna. Jag har också funderat på en sån, men jag måste kunna "åka" fram och tillbaka in och ut ur duschstrålen när jag skall schamponera mig, så då funkar inte en sån så bra. Detta blir perfekt!

Idag skall jag på mitt andra besök på Rehab. Då får jag säkert fler övningar att göra. Maggie är alltid väldigt fascinerad när jag gör mina övningar.


Hon sitter blickstilla och följer varenda rörelse :)

Helgen som gick var lika lat som de flesta helgerna på sista tiden. Jag hade så fruktansvärt ont i mina artrostummar i fredags att jag insåg att vila var det enda som skulle hjälpa. Lite OS och serier på TV, ett par korsordstidningar och jag hade det bra. Men det blir så TRÅKIGT att bara vara hemma. I lördags sken solen (fast det var lite kallt) och kroppen fullkomligen skrek efter en promenad. Men det dröjer ett tag till.

Det var förresten väldigt kul på kören förra torsdagen. Första gången i år för mig. Så kul att se alla tjejerna igen, träffa nya fröken (vikarie detta året) och få sjunga! I morgon är det dags igen.

Avslutar med en stilbild (igen) på min "råtta"...


Ha det bra och frys inte ihjäl!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar