onsdag 14 februari 2018

Rehab

Gomorron. Å vilken känsla! För första gången på (tror jag) fem nätter har jag sovit hela natten. Bara en liten kissepaus, men jag lyckades somna om. Tidigare nätter har jag antingen inte somnat på kvällen, och då legat vaken 4 h ungefär. Eller också har jag sovit till klockan 2 och sen varit vaken tills det är dags att gå upp. Inte alls roligt att vara trött som fanken hela dagen. Det blir ju en ond cirkel, ju tröttare jag är på dagen, desto tidigare går jag och lägger mig på kvällen, och så vaknar jag mitt i natten. De senaste kvällarna har jag verkligen tvingat mig själv att vara vaken i alla fall till klockan 21, men då har hela kvällen förflutit i någon slags lullig dvala. Inte alls kul.

Detta är orsaken till att jag inte har skrivit bloggen när jag brukar (på måndagar) för jag har precis somnat när klockan ringer och snoozar så länge jag kan. Igår morse snoozade jag ända till klockan 7, och då skulle jag bli hämtad av en kollega 7.25...

Igår var jag på min första rehab på SportsMed på Carlanderska. Massa övningar jag skall göra!


2 ggr/dag skall jag göra alla dessa övningar, men de 2 första skall jag göra så ofta jag kan under dagen. Det märks verkligen att muskler och nerver "har sovit" i ett par veckor, för det krävs enorm tankeverksamhet för att få musklerna att röra sig som jag vill. En av övningarna, den första på andra raden, är nästan omöjlig. Klarar inte av den med den friska foten (knappt). Man skall lyfta fotvalvet UTAN att knipa tårna. Skitsvårt.

När jag gick ut till bussen igår för att åka dit insåg jag att jag hade tänkt helt galet när jag planerade bussresan. Skulle ju bara ha en minut att byta buss på Korsvägen och sen komma fram till Carlanderska med ca 4 minuter till godo. Inte bra att komma försent första gången. Det var bara att beställa en Uber via appen. Det man inte har i huvudet får man ha i plånboken!

Helgen var lugn. Gick inte utanför dörren på hela helgen. Det märks så tydligt i foten när jag har använt den för mycket, så jag var tvungen att ta det lugnt. Mamma var här i söndags (hon skulle kommit förra söndagen, men ingen av oss orkade det då) och vi fixade lite med mina sängkläder (hon sydde) och jag lagade en rostbiffsgryta.

I fredags åt jag vansinnigt goda kräftor. Istället för att försöka ta mig till en fiskbil här i närheten (alla i närheten innebär en del promenerande) åkte jag med kollegan ner till Coop i Kållered. En bra bit bort, men jag fick skjuts hela vägen dit och sen när jag skulle hem var det inte många meter till bussen. Jäklar vad goda de var! Och billiga (129 kr/kg, 10 kr/kg billigare än räkorna). Ångrar så att jag inte köpte till lördagskvällen också.

Annars har det inte hänt någonting. Vilar mest efter jobbet. Tråkigt. Förhoppningsvis skall jag orka gå till kören i morgon. Skulle åkt dit i torsdags, men det var fruktansvärt halt ute och jag var jättetrött efter jobbet. Saknar min kör, har ju inte varit där i år än...

Jag har haft en del kontakt med min fotdoktor. Såret läker inte ordentligt, det läcker fortfarande lite. Nu har jag order om att varje kväll sitta med foten helt obunden (och då givetvis inte röra mig) så att såret får torka. Hoppas det fixar sig snart, annars får jag åka dit igen och göra en odling.

Jag fick ju tillbaka min NAS för några veckor sen från svågern. En NAS är alltså en trådlös dubbel hårddisk som automatiskt backar upp sig själv. Jag har haft jätteproblem med den och varit väldigt nervös, då alla mina nästan 3.000 talböcker (och massa annat) ligger på den. Han lyckades få över allt till en extern hårddisk jag har lånat. I helgen beställde jag en ny extern hårddisk, en vacker blå som rymmer 3 tb. Jag ger upp på NASen och har alltså bara en extern hårddisk som ansluts med "snöre". Bättre än ingenting.


Skall pilla med den i helgen och flytta allt från lånedisken och dit. Då skall jag passa på att rensa bort alla böcker jag aldrig kommer att lyssna på, eller lyssna om på.

Jaha, där gjorde Schweiz ett mål till i damhockeyn (OS) och vi ligger under med 2-1.

Idag skall jag gå själv till jobbet, har fått skjuts de senaste dagarna pga pissigt väder. Men det är så mycket enklare att gå själv, att slippa vara beroende av kollegorna. Taxi fick jag ju lägga ner då det visade sig att jag inte får någon hjälp med det från FK. De har fortfarande inte hört av sig och jag orkar inte ringa och sitta i kö skitlänge för att sen bara få olika besked varje gång. Orkar inte.

Oj, massa tid kvar på denna morgonen innan jag behöver gå. Så skönt att slippa stressa (vilket jag har gjort när jag har snoozat så länge det bara går). I lugn och ro kan jag nu förbereda allt. Kanske jag till och med hinner diska :)

Ha en bra dag! På återhörande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar