söndag 13 maj 2018

Ny säng!

Gokväll.  Detta skrev jag i torsdags, men så blev det inte mer med det...

Det viktigaste jag har gjort idag är att jag med egen kraft lyckades flytta min gamla säng, ribb-botten, madrass och ram in till arbetsrummet. Bara det, att flytta dessa saker var ju nog. Ribb-botten och tillhörande generator vägde mer än "massor". Fick ta botten i ena handen och generatorn i andra handen. Så tungt. Sen skulle jag montera ner min lillasysters gamla sängram. Hon är 40 år gammal, vet inte när hon fick denna, men den är ju minst 30 år gammal. Det innebär att den har monterats upp och ner ett ANTAL gånger. Sexkantsnyckeln bara gled. När jag satte i den långa delen så fastnade den lite bättre, men inte katten kunde jag rubba den. Så med en polygrip och en jäkla massa svett så lyckades jag!

Jag hade alltså köpt en 105 cm höj- och sänkbar säng via en köp- och säljsajt i Eklanda (istället för min gamla 90 cm höj- och sänkbara säng). Den har dessutom värme i madrassen! Spännande (men tidigare ägaren har aldrig använt den och jag fick inte med någon manual)!.Men att få ut min gamla säng ur sovrummet verkade för en stund vara helt omöjligt. Men jag klarade det. Med mycket slit. Och mycket muskler. Nu står min nya säng på plats, framför fönstret istället för mot bak-väggen. Maggie älskar det. Hon kan liggga i sängen och spana ut.


Gamla sängen.


Ramen som "inte ville" bli isärmonterad.


Maggie på min nya säng.


Maggie i min nya säng. Hon älskar den! Hon kan se ut när hon ligger där och gosar. Och det gör jag med. Så skön. Behöver inte köpa en ny Tempurmadrass, denna funkar bra. Moster köpte min gamla, och hon älskar den Puh. Tjänade direkt 8.000 kr då jag slapp köpa en ny.

Men jag undrar lite över det här med värme i madrassen. En sladd kommer från madrassen. Men jag har två fjärrkontroller. Vilken skall jag koppla in? Den med on-off eller dem med temperaturer?


Annars har jag bara varit som vanligt. Jobbat (jobbade över en massa förra helgen, men denna har jag tagit det lugnt). Fick en fin planta från kollegan i veckan, en Carolina Reaper. Sedd som världens starkaste chili. Får se om jag får upp någon frukt. Då skall min promenadkompis J få den. För stark för mig.


Jag har ätit en del kräftor den senaste tiden. Nu när jag har en fungerande moppe så behöver jag inte åka med kollegan ner till COOP Kållered, klarar mig själv. En moppetur på ca 30 min.


Gott. Här med hemmagjord tzatsiki.

Jag har promenerat den del, och luktat på buskar och träd. Kan någon säga vad detta är för art?


Ett träd, ingen buske.

Hemma blommar de japanska körsbärsträden. Så vackert!


Söndag kväll. Dags att ta itu med nästa vecka. Skall på Rehab på tisdag. Angående det nya pillret jag tar för mina smärtor och elstötar i foten (har jag berättat om det?). Jag tar det nu varje kväll, och jag tar inte mina Propavan. Effekten av detta piller är: jag har inga problem med nervsmärtor under natten, men på dagen är det som vanligt.- Antingen vaknar jag klockan 3 och kan inte somna om, eller också halvslumrar jag hela natten och vaknar 30-40 ggr. Men av någon konstig anledning är jag ändå utsövd på morgonen. Skall till smärtläkaren näst-nästa vecka, och då får vi se om jag skall öka till 2 tabletter.

Nu skall jag fixa lite middag. Vi hörs! Förresten. Har jag berättat att jag bokat en resa till Malta på min huvudsemester? Brorsonen Isac och hans fru Adelina bor där sen en dryg månad tillbaka. Åker till dem 29 juli och typ 6 dagar framåt. Skall bli så kul! Sen är det givetvis Kreta som gäller första veckan i september. För femte gången. Längtar.

Ha det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar