tisdag 14 oktober 2008

Jaha....

Var hos sjukgymnasten igår och fick lära mig lite övningar för att stärka magmusklerna, det gör tydligen ischiasen bättre. Inget avancerat, bara ligga på rygg och lyfta benen lite. Eller dra upp benen och lyfta dem och låta dem falla åt sidorna och dra upp dem med magmusklerna. Eller böja på knäna med fötterna i marken och sedan lyfta rumpan (och ett ben). Det var skitjobbigt!! Skakade i hela kroppen när jag bara gjorde 2-3 övningar och jag skall göra 5-10 av varje (4 st totalt). Det bästa var att jag tydligen får lov att gå dit 5 ggr till. Fattade på läkaren att han skrev remiss för ett besök hos sjukgymnasten, men sjukförsäkringsbolaget har tydligen godkänt 6 besök. Nästa vecka (onsdag morgon) skall vi göra en fullständig undersökning och se vad vi kan göra för mina fötter. I alla fall sitter jag nu här och skrattar åt mig själv. Jag har träningsvärk! Av det lilla! Har sträckt något mellan ljumsken och höftbenet och går som om jag vore nyopererad för blindtarmen (lite framåtböjd). Åkte vidare till XV igår för att köpa pulver och träna, men nån träning blev det för jag kom knappt av moppen... Jag frågade henne hur ofta jag skulle göra övningarna, och då frågade hon mig hur ofta jag tränade. Jag sa att målet är 3 ggr/vecka + en längre promenad under någon av dagarna i helgen. Då sa hon att jag skall träna hemma de dagarna jag "borde" ha tränat (t.ex. om jag ställer in träning eller promenad p.g.a. onda fötter eller rygg), och att jag fortfarande skulle ha 3 dagar ledigt per vecka. Med tanke på hur jag mår just nu så är det nog bra att gå ut ganska lugnt...)

Igår var det stressigt på jobbet. Vår sekreterare var sjuk, så vi andra fick dela på de 3 viktigaste delarna i hennes jobb: att svara i telefon, att skicka ut mjukvara till kunder som beställt aggregat och att ta hand om in- och utgående post. Vi brukar vara 3 personer som delar på detta, men en av dem hade semester så det var bara 2 av oss kvar. In- och utgående post fick jag ta hand om, så även mjukvaran, Telefonen delade vi på. Så jag drack alldeles för lite vatten igår, eftersom jag inte satt på min plats hela dagen. Måste skärpa mig idag (hon är sjuk idag också, och kollegan har semester). Därför (tror jag) vaknade jag med huvudvärk idag, hoppas det blir bättre snart.

Usch vad jag klagar. Men är det för mycket begärt att jag skall få uppleva en (1) dag utan smärta??? Undrar hur det känns...

3 kommentarer:

 1. Nej inte depression, men mot svåra PMS-besvär påstås det tydligen vara något. Enligt Anna Skipper, hur mycket man nu ska tro på det. ;) Men jag är redo att prova vad som helst snart.
  Oh, men om det är bra för lederna är det bara ett plus med tanke på mina knän... :)

  SvaraRadera
 2. Halloj syrran!

  Skulle inte förvåna mig det minsta om smärtorna minskar nu med sjukgymnasten och viktmisnkningen. Så kämpa på... Förresten, det är ju grym skillnad på dina före och efterbilder, mycket mer än hur jag minns dig. Riktigt bra jobbat bästa syster yster.

  Krams

  SvaraRadera