onsdag 29 oktober 2008

Snacka om tur!

Satt just och läste Aftonbladet och Expressen, och läste en artikel om att Sterling nu gått i konkurs. Marita (min styvmor) flög hem med Sterling sent i söndags kväll. De som nu har biljetter till Sterling-avgångar får inte igen några pengar. Pappas biljett 17/11 är bokad med Brussel Airways. Snacka om att ha tur! Lite surt att förlora flera tusen kronor på detta sätt.

Vaknade idag kl 3 av att Cornelia (tror jag) spydde hårboll i hallen. Jag for upp som ett jehu och hann precis rycka undan hallmattan under henne. Gick och la mig i soffan och låg där till kl 5, somnade visst lite också.

Det blev inte av att jag gick tidigare till jobbet igår, tiden räckte inte till. Sitter här och funderar på detsamma idag, men det regnar OCH haglar ute, så jag vet inte. Skall skriva ett mail till min mailkompis E i Stockholm, sen klä på mig och förhoppningsvis gå.

Det ser inte ut att bli någon bra viktvecka denna veckan... I morgon är det "vägardag" och hittills bara 0,8 kg. Får skylla på att jag varit sjuk och inte tränat, och att jag innan dess hade 2 bra veckor med 2,1 kg vardera. Innan dess hade jag också en 0,8 kg-vecka, gillar inte detta mönstret alls... Men det är ju en dag idag också, och mycket kan ju hända. Ibland är det nästan ett kg minus mellan en dag och nästa. Den vikten jag hade i morse hade jag också i söndags, men sen gick jag upp några hg som jag nu gått ner igen. Det är ett evigt hoppande. Men jag struntar i det. Det får ta den tiden det tar. Och med beslutet jag tog igår om att tidigarelägga övergången till halvfart så resonerar jag så ännu mer. Jag blir klar när jag blir klar. Så enkelt är det!!

Det blir ingen träning idag heller. Skall till dietistmottagningen på Sahlgrenska för mitt vanliga månadsmöte med min lilla grupp hos D. Förra gången var jag ensam, hoppas någon av de andra kommer denna gången.

4 kommentarer:

 1. Hej hej..
  Tyvärr har Merima ingen blogg, ska be henne gästblogga hos mig eller fixa en blogg till henne.
  hon är mega duktig tränar nästan varje dag jag är grymt imponerad av henne..

  Alla går ju ner olika mycket beroende på hur mycket man har.. hon vägde ju 160 kilo nästan från början så jag antar att det går fortare då.

  Kram på dig.

  SvaraRadera
 2. Min syster kommer på besök från London nu till helgen vilken tur att hon inte åker med Sterling. Hon åker med SAS. Jag tycker att du går ner mycket. Jag själv har gått ner 20 KG på 13 veckor helfart och det har varit ca 1 kg i veckan som jag har gått ner. Jag tror att du och jag går ner ungefär i samma "fart". Jag är också förvånad över hur fort andra har rasat trots "fusk"...
  Jag tränar mellan 3 - 4 ggr/ vecka men jag tycker inte att muskelmassan ökar så väldigt mycket. Jag tycker du gör rätt i att börja äta tidigare då kanske kroppen får en chock och börjar förbränna som bara den:-)! Jag går fortfarnde ner i vikt trode att jag skulle öka eller stå still men det har jag faktiskt inte gjort.

  Sköt om dig Lena!

  SvaraRadera
 3. Alla går ner olika snabbt och att du har någon vecka där du går ner mindre är bara kroppens sätt att ställa om sig efter alla förändringar den genomgår.
  De dagar jag inte kommer iväg att träna tar jag en extra tur ut me hunden, oavsett väder. Som hundägare har man ju vanan inne haha OCH bra allväderställ ;)

  Tycker du är kanonduktig så kämpa på! Snart har denna veckan gått och du kan se fram emot en -2,1 vecka!

  KRAM

  SvaraRadera
 4. Tack för det fina inlägget. Tyvärr är det så att så fort man söker hjälp så är det övervikten som gör det, precis som du säger. Jag har trots allt haft ganska tur förutom den där sköterskan. Jag hade speciellt tur med en sjukgymnast som var otroligt positiv och peppande och sa att bara för att man är överviktig så innebär det inte att man är otränad... detk ändes rätt bra att höra.

  SvaraRadera