fredag 21 november 2008

Dag 100

Japp, idag är dag 100 med pulver, och jag har inte ätit en enda smula mat på denna tid. Det är länge det... På 100 dagar har jag gått ner 25,5 kg, minskat mitt midjemått med 18 cm, lårmått med 19,5 cm, under-bysten-mått med 14 cm och mitt höftmått med 21,5 cm. De lärda säger att 1 cm i midjan motsvarar 1 kg, men det stämmer ju inte på mig... Att man alltid skall vara annorlunda!!

Det var lite stressigt på jobbet igår eftersom vår sekreterare ligger hemma sjuk igen. Dessutom fortsatte jag att pilla med julkorts- och julklappslistorna, så det blev inte så mycket tid kvar till mitt vanliga jobb. Jag antar att hon är hemma idag också, så det får bli som det blir.

Efter jobbet var jag ute och gick. I vanliga fall när jag går efter jobbet brukar jag gå en riktigt tråkig runda. Halva vägen är utefter stora vägen och det är mycket trafik där och inget kul att kolla på. När jag vänder och går hem igen så går jag på en mycket mindre väg, men det är bara fält och lite hus utefter, så den vägen är också tråkig. Den sista halvan är dessutom inte upplyst, så det är väldigt mörkt. Igår gick jag istället inne i själva området Eklanda (där jag bor) och det är så stort att det inte är några problem att få sig en promenad på 45-60 minuter. Gårdagens steg blev i alla fall 11.599 st, varav 5.411 snabba på 50 minuter.

Idag är det fredag, så jag börjar 7 och skall träna efter jobbet. Det skall bli skönt.

I onsdags köpte jag den kokbok som följer med Expressen/GT för 69 kr. Denna gången handlade det om mat från Sydostasien. Jätteläckra recept, många med nudlar, men det är ju bara att ta bort. Gick in på XV:s sida för att kolla hur mycket kalorier det är i ett recept, och blev åter igen skitförbannad på den usla tjänst de tillhandahåller (eller rättare sagt som jag har köpt för dyra pengar). Kokosmjölk fanns inte i listan över livsmedel, varken lätt eller vanlig. OK tänkte jag, den kanske är så ohälsosam att de inte tycker att man skall laga mat med den? Men efter ytterligare sökning hittade jag godiset Bounty, och om det är med borde väl kokosmjölk vara med? Det står på förstasidan att alla livsmedel kommer från Livsmedelsverkets databas. Gick in på den siten, och där fanns kokosmjölk i båda varianterna. Varför inte på XV:s sida??? Och man kan inte, på deras sida, lägga till egna livsmedel även om man har alla näringsämnen. Skitservice!! Har fått låna ett lösenord av en mailkompis till MåBra's liknande site, och där fanns kokosmjölk med. Det enda jag inte kunde lägga in i mitt provrecept var 1 citrongräs och 5 cm purjolök (enheten cm fanns inte bland valen). Men de 2 ingredienserna gör nog ingen större skillnad på receptet. Jag la in en "Räkor i het kokosmjölk" och det blev 242 kcal/portion, det är ju lovande då jag skall äta ca 350 kcal/portion när jag börjar äta om 2 veckor. Mums, dessa recept vill jag verkligen pröva!! Älskar thailändsk mat, massa goda starka smaker och fräscha ingredienser.

Lämpligt nog har jag önskat mig en 6 mån prenumeration av MåBra av mamma i julklapp, och första tidningen kommer under nästa vecka. I och med att jag är prenumerant så får jag tillgång till siten jag var inne på idag, så även om XV:s site är skit så kommer jag att klara mig. Jag läste någonstans att man inte ens kan lägga in recepten som finns i XV:s egen kokbok på deras site (för att t.ex. ändra lite ingredienser som jag vill göra), eftersom alla ingredienser inte finns i deras lista.... Snacka om dålig service!

Nu skall vi inte hetsa upp oss så här tidigt på morronen.... Lugn och fin. Men jag tycker att när man betalar nästan 900 kr/mån så skall man inte behöva bli så här förbannad för att sakerna inte funkar OK!

2 kommentarer:

 1. oj, hundra dagar är inte illa, men det är ju inte 25 kg heller!
  Håller med om xv's sida. Jag har skickat in jättemånga tips på förändringar till dem men inte hört ett dugg. Kan förvisso förstå att sidan är "ung" och hela tiden kan förbättras men än så länge inget nytt...
  Jag har laddat ner kcal-tabeller från nätet samt är mkt inne på livsmedelsverkets hemsida. Där hittar man allt. Man kan även gå in på de olika företagens egna sidor o hitta produktinformation. Funkar kanon!
  KRAM

  SvaraRadera
 2. Jag kör med MåBra's site tills det rättar till sig på XV. Där får man bara reda på antal kalorier, inte fett osv. men det får funka så länge.

  SvaraRadera