söndag 2 november 2008

Lite action på vågen idag...

Idag rörde äntligen vågen på sig lite. Jag har stått och stampat på samma kilo (med olika decimaler) i 8 dagar nu, började kännas lite tröstlöst. Nu är decimalen 0 och jag hoppas verkligen att jag går ner till nästa kilo i morron... På torsdag är det 4 veckor kvar av pulvringen (i denna omgången), sedan går jag över på halvfart. Det innebär att jag har pulvrat i 12 veckor på torsdag, det känns ganska mycket! Skall bli gott att äta lite som omväxling innan jag tar nya tag och fortsätter. Jag tror det blir jättebra med detta avbrottet, om inte annat så chockar jag min ämnesomsättning lite, så det kanske går bättre sedan när jag börjar igen.

Igår fick jag äntligen lämnat in min mobil för lagning. Jag fick en gammal sliten Sony Ericsson som utbytestelefon, och trots att det är en gammal modell så är den mycket bättre än min. Köp aldrig en Samsung mobiltelefon (i alla fall inte de som är billiga). 2 saker med min som jag irriterar mig fruktansvärt på är dels att det sitter en knapp på utsidan som, om man trycker på den, tar kort. Det går inte att låsa den knappen, eller stänga av funktionen, så det är ofta man får kort på hur insidan av fickan ser ut... Dels så är den inte så smart när man skall lägga till ord i T9-lexikonet. Om man skall lägga till 2 bokstäver från samma sifferknapp så skriver den andra över den första, oavsett hur länge man väntar. Skall man t.ex. lägga in ett r och sedan ett s, så skriver man in r, sedan vilken annan bokstav som helst, och så s och sen får man gå tillbaka ett steg och radera mittenbokstaven. Väldigt intelligent!! Denna mobil är jag fast med till absolut tidigast maj nästa år, då kan jag förlänga mitt abonnemang och köpa en ny telefon på avbetalning. Själva abonnemanget går ut i november nästa år.

Strosade omkring ett par timmar på Frölunda Torg, det var riktigt trevligt. Jag hade inte bråttom och det var inget speciellt jag behövde mer än ett par hårsnoddar. Köpte 2 krokar med sugpropp till badrummet och en snygg väggkalender för nästa år.

På morgonen kunde jag knappt gå för att jag hade så ont i fötterna, men det gav sig under dagen. Nu på morgonen skulle jag göra mina fotövningar, men det gick inte ens med en, för det gjorde för ont. Skall vara snäll mot fötterna idag och bara vara hemma. Om jag orkar/får lust skall jag städa lite, men jag vet hur det brukar bli med den saken... Dagen försvinner och plötsligt är det för sent.

Jag har förresten kommit på en lösning med altanen och min rymmande katt Nellie inför nästa sommar. Jag skall sätta upp ytterligare ett nät, ovanför räcket (med hjälp av pinnar som jag sätter fast i det existerande räcket), som gör att det blir nätat 1,5 m upp. Det borde väl en 12-årig katt inte klara av att hoppa över? Det funkar ju inte med altandörrarna stängda när det är varmt ute, jag vill kunna ha friheten att ha dem öppna och samtidigt inte straffa min andra katt Cornelia, som inte rymmer.

Nu är det dags för morgonpulvringen; standardfrukosten är alltid Persika med 2 msk Psylliumfrön (som jag först blött upp i vatten). Jag har "blivit kompis" med fröna nu och klarar av att hälla ner gelesörjan i pulvret och dricka upp det. Hade väldigt svårt för det i början och hällde i fröna direkt i drinken, men då blev jag så uppsvälld i magen (och de hade ingen större effekt). Nu funkar magen bra!

Oj, nu blev det så där långt inlägg igen....

1 kommentar:

  1. Hej! En snabbis innan syrran och jag går på en skön promenad i ett soligt och kallt Sthlm. Tänkte på det där med kattnätet. En bra idé är också att vika det innåt en bit upp, dvs innåt mot altanen. Även om katterna kan hoppa rakt upp så hoppar de inte uppåt/bakåt, så om det är tillräckligt högt och invikt en bit så är det nog ännu bättre!

    SvaraRadera