tisdag 11 november 2008

Jag är inte klok...

Jag vet inte vad som hände igår när tema-kvällen på XV var slut... Jag vandrade iväg till busshållplatsen 2 hållplatser från XV (taxegränsen), men när jag kom dit så insåg jag att jag var alldeles för tidig. Gick 2 hållplatser till och kände att det var jätteskönt att gå, trots att det ösregnade. Ringde mamma för att kolla hur bussarna gick från Mölndals Station, så att jag kunde gå ända dit istället. Men när jag kommit halvvägs så vek jag av i Toltorpsdalen och började vandra hemåt. Hade först ingen tanke på att gå ända hem, men så blev det. Ca 3 hållplatser hemifrån började jag bli ordentligt trött, men det var ju ganska löjligt att ta bussen och betala för så kort bit, så jag vandrade vidare. Kom hem 1 timme och 35 minuter efter jag lämnat XV och då hade jag gått 10.000 steg ungefär.

Dagen slutade på 19.935 steg, och av dessa hade jag gått 13.713 "aerobic" under 116 minuter. Aerobic-steg börjar räknas när man gått i mer än 10 minuter med en hastighet på mer än 60 steg i minuten. Jag hade fått utslag på aerobic-räknaren på min promenad till jobbet (det är på håret att jag får det, oftast inte, sträckan är för kort), promenaden till XV (2 hållplatser) och den långa promenaden hem. Medelsnittshastigheten under dessa 116 minuter var 118 steg/minut. Jag var fullkomligt genomblöt och ganska seg och stel när jag kom hem... Tog 2 Alvedon och en Ipren för ryggen var inte rolig.

Kände att jag skulle inte klara av en natt i min säng, då jag har en Tempur-madrass och sover på magen, jag hade för ont i ryggen. Så jag har spenderat natten på min mycket hårdare soffa, och sov som en stock.

Vad som däremot inte var kul var att jag hade gått UPP 0,5 kg i morse!! Vägde mig flera ggr men vågen var envis. Hoppas det rättar till sig tills i morron.

Tema-kvällen ja. Vi var ca 40 personer som satt och lyssnade på en stil-coach om färger och klädstilar. Av oss 40 var det 3 karlar. Damen som hade föreläsningen talade om hur man skulle klä sig med tanke på kroppsbyggnad och om man var vår, vinter sommar eller höst. Jag tror att jag är vinter. Hon har en salong i Kungsbacka där man kan få råd till det "facila" priset av 1600 kr, men för oss skulle det kosta 1200 till årets slut. Alla tyckte att det hade varit kul att göra en sån sak, men ingen ville lägga pengar på det innan vi var klara. Den 25 november skall vi tydligen ha öppet hus (invigning) och då skall 4-5 modeller, både damer och herrar visa upp sig och sina förändrade klädstilar.

Pratade med min coach innan jag gick angående min träning. Jag har tagit beslutet att INTE träna på XV 3 ggr/vecka eftersom jag får så fruktansvärt ont i kroppen (ryggen och fötterna) varje gång jag gjort det. Promenera verkar ju vara min grej, och så går jag till XV 1 gång/vecka och kör ren styrka. Hon höll med mig om att det var en bra idé. Så jag skall träna på fredagar, för då är jag i stort sett ensam. Alla andra dagar kan man få vänta på maskinerna i evighet och det är alldeles fullt med folk. Skönare då att ta det när jag är ensam. Så här skall promeneras, inte lika långt som jag gick igår, men lagom långt.

5 kommentarer:

 1. Undra om jag inte ska gå lite vilse idag, det verkar ju ganska bra! För dig blev det som ett aerobic pass:-). Du gör du rätt i att inte träna så mycket på XV. Tanken är inte att du ska ha ont, du känner bäst vad din kropp behöver!
  Kram på dig Lena

  SvaraRadera
 2. Lena jag har sett att på din blogg så får du direkt uppdatering när någon har varit inne och skrivit ett nytt inlägg i respektive blogg. Hur har du fått det? Det kanske är en tjänst som ni har på er blogg site? Är det så att du kanske har Bloggkoll? Jag brukar gå in på din bogg för att se om favoriterna har uppdaterat deras bloggar:-).
  Vore tacksam om du kunde hjälpa mig med detta!

  SvaraRadera
 3. Tack Lena! Det verkar som jag valde den sämsta bloggtjänst siten.
  Den funktionen finns inte.
  Jag får fortsätta besöka din sida flera gånger om dagen:-)!

  SvaraRadera
 4. Hello
  a small mark at the time of my passage on your very beautiful blog!
  congratulations!
  thanks for making us share your moments
  you have a translation of my English space!
  cordially from France
  ¸..· ´¨¨)) -:¦:-
  ¸.·´ .·´¨¨))
  ((¸¸.·´ ..·´ -:¦:-
  -:¦:- ((¸¸.·´* ~ Chris ~ -:¦:-
  http://SweetMelody.bloguez.com

  SvaraRadera
 5. Helt rätt i träningen, min coach har sagt att man inte ska träna för ofta utan man ska hinna längta till träningen :-)

  Jag tränar ju 2ggr/vecka på gymmet för att gymträning är ju det bästa för att få skinnet att hänga med i viktminskningen. Är grymt sugen på att prova på core, step eller box får nog ta mig i kragen och gå dit en dag :-)

  Kram!

  SvaraRadera