onsdag 26 november 2008

Mingel-kväll

Mingel-kvällen igår var väldigt trevlig. Marita, min styvmor, kom och hämtade mig strax efter kl 17. Hon hade med sig massa saker som en kollega till mig skall få till sin församlings second-handaffär, allt från min syster som flyttar på lördag. Dessutom hade hon med sig syrrans dator med skärm, sladdar och allt. Skall se om jag kan pilla lite med den på lördag, den är tydligen lite långsam. I vilket fall som helst så åkte vi till XV och var framme vid 17.30. Grannen B kunde tyvärr inte följa med p.g.a. jobbet. När vi kom in på XV så hade de gjort det jättefint med massa levande ljus och så hade de gjort massa plockmat (till de som äter..). Snittar, frukt och grönsaker fanns i överflöd. Folk minglade och åt och alla hälsade på alla. Träffade 2 "kurskamrater" ur min grupp och massa annat folk. Marita testade massagebädden och blev förtjust i den. Sen var det en liten utställning om hur många sockerbitar olika matvaror innehåller, det var intressant. Modevisningen var jättebra. 4 tjejer/damer och 2 killar/herrar hade fått nya stilar, frisyrer och kläder. Skitsnyggt! Jag vill också gå till den stil coachen när jag är klar, men då skall jag vara helt klar. Ingen idé att köpa massa kläder innan dess.

Marita var snäll nog att köra hem mig så att jag slapp ta bussen i kylan. När jag kom hem satte jag mig vid datorn och kollade lite på extramaterialet på Mamma Mia-filmen, som kom i brevlådan igår. Jag bara älskar den filmen! Såg den ju 3 ggr på bio, och fler kommer det bli nu när jag har den på DVD. Tyvärr har antingen min DVD-spelare vid TV:n dött eller också har det hänt nått med sladdarna, för den funkar inte :( Borde egentligen har kollat upp det innan lördag, då jag skall passa min systerson när syrran flyttar, men han får klara sig med alla mina kanaler på TV:n. Han älskar programmen på bland annat Playhouse Disney, så det borde funka ändå. Skall spela in några av hans favoritprogram de närmsta dagarna så att han har även om de programmen som visas just då inte är bra. Sen kan han ju alltid leka med min dator också, jag skall ju pilla med syrrans...

Den jäkla vågen är inte snäll mot mig! När jag ställde mig på den i morse så hade jag gått UPP 2 hg. Det accepterade jag inte så jag gick och borstade tänderna och sedan vägde jag mig igen... Då stod den på samma som igår. Varför blir det alltid så här när jag är supernära ett delmål? I morgon är det veckovägning och jag har hittills bara gått ner 0,8 kg den här veckan. Det går för långsamt tycker jag!

Jag har förresten bestämt mig för att skjuta på upptrappningen en dag, d.v.s. börja äta lördagen den 6 december istället för på fredagen. Då kan jag börja äta i lugn och ro hemma, utan massa stress med jobbet och folk som glor på mig när jag tar min första tugga. Då får jag också in början av en rutin under helgen, med vad jag skall äta när, och det blir kanske enklare på måndagen.

Idag skall jag tillbaka till XV och prata grönsaker med coachen Tove. Pratade också med min coach igår och frågade om det var OK att jag bokade ett möte med henne under nästa vecka om jag inte hann fråga Tove tillräckligt mycket om upptrappningen efter vi hade pratat klart om grönsakerna. Det var helt OK. Så nu börjar jag känna mig tryggare.

Jag kommer säkert att ha massa frågor till er som redan har kört upptrappning, men det får ni stå ut med :)

Oj, nu ringer klockan, dags att gå upp :) Vaknade strax efter halv 4 idag och var superpigg, det är jag inte nu... Går och lägger mig en timme eller två på soffan nu tror jag, innan det är dags att gå till jobbet.

2 kommentarer:

  1. jag förstår att du är otålig att nå till "halvvägs", men det kommer!! Bli inte vågfixerad, vi varierar ju naturligt flera hekto, beoende på hur mycket vatten kroppen håller, och det är bara en av orsakerna. Sakta men säkert är bäst och du sköter dig ju jättebra!!! Kram - mamma

    SvaraRadera
  2. Jag hoppas jag vågar lägga ut bilder i slutet av januari, jag ska försöka ställa in mig på det mentalt fram tills dess. Håller med dig om att Mamma Mia är en toppen-film! Jag hade inte alls höga förväntningar på den innan jag såg den första gången för jag är inte så mycket för musikaler. Men snacka om att jag fick mig en glad överraskning =) Jag hade ett leende på läpparna i flera dagar efter jag sett filmen och nu har jag sett den säkert fem gånger. Ska ta och beställa den så jag också kan se extra-materialet. Man blir alltid på bra humör när man sett filmen och man kan ju inte låte bli att sjunga med lite hehe =)

    SvaraRadera