tisdag 4 november 2008

Tidig månadsvägning

När jag var på XV igår passade jag på att väga mig, trots att jag inte skulle göra det förrän på torsdag. Orsaken till detta var att jag var lite väl mycket "fröken duktig" när jag gjorde mina rygg- och magövningar i förrgår kväll, för jag tog i lite för mycket... Jag hade tydligen missuppfattat instruktionerna från min sjukgymnast (skulle inte ni tolka "5 à 5" som 5 set med 5 övningar?) och skulle bara gjort 5 övningar av varje, inte 25. Följden av detta är att jag igår (och idag) har så ont i ryggen att jag knappt kan böja mig (detta är inte träningsverk). Inte läge för att träna alltså. Så om jag fortfarande har ont i ryggen på torsdag så vill jag inte behöva åka till XV bara för att väga mig.

I alla fall, vägningen. Inte så bra 4-veckors resultat, bara -5,2 kg på 4 veckor. Officiella resultatet är nu alltså -22,3 kg (fettmassan har minskat med totalt 7,8 %, jag har gått ner 19 kg fett). Men, men, jag vet att det går långsammare för mig för att jag inte kan träna så mycket, jag gör så gott jag kan!! En vacker dag kommer det dock att släppa, hoppas jag, och då kan jag träna mer!! Can't wait!

På mötet pratade vi om humor och glädje och vad som gör oss glada. Fast det blev inte så mycket snack om det, mest om problem för de som går på halvfart. De verkar äta för lite och inte fatta att det inte är bra. Vår coach snackar om de "farliga 800 kalorierna", d.v.s. att hamnar man på 800 kcal per dag så händer ingenting med vikten. Det är mycket bättre att äta de 1400 kcal per dag som man skall, då går man ner mer.

Ryggen är stel idag också, men jag skall försöka promenera lite efter jobbet. Igår fick jag vänta på bussen i 20 minuter efter mötet, och hela den tiden så gick jag runt busshållplatsen (inte för fort) och fick i alla fall ihop 10.717 steg igår. Behöver åka till posten, om vädret är bra så går jag (det är en bra bit bort). Den goa parfymen jag beställde till mig själv i 20 kg present har nämligen fastnat i tullen, så jag får betala 166 kr för att få ut den (utöver de drygt 400 den kostade). Nu är det så att jag beställde den från ett ställe (www.strawberrynet.com) där de är så justa att de betalar eventuella tullavgifter, så jag skall maila den inscannade räkningen till dem så får jag tillbaka pengarna. Så det känns inte lika surt som det hade kunnat göra :)

6 kommentarer:

 1. Godmorgon.
  Lena, du har på 11,5 v gått ner 19kg i rent FETT, det e ju helt fantastiskt!!Rent fett!!
  När man bantar så har man en tendens att att fixera vid vågen, som en bekräftelse på att man e duktig, men varje dag du inte lever som du gjorde innan är bekräftelse på att du e på rätt på väg..Misströsta inte för att vågen e trög.
  DU ÄR DUKTIG!!/jenny (fettkampen)

  SvaraRadera
 2. Jag håller med Jenny. Det är ju jättebra vikt nedgång!
  Du är jätteduktig och när du sen bli bättre i fötterna så kommer det gå som en dans!
  Det var intressant det din coatch pratade om de antal kalorier. Varför inte 800kcal? Varför just 1400kcal? Jag har lite svårt att få ihop all mat man ska äta.

  SvaraRadera
 3. Å vad du är gullig Jenny! Precis sånt som man behöver höra i såna här lägen!! Fasen vad bloggen är bra!! Tack för pepp.
  Kramar

  SvaraRadera
 4. Sara, såg inte din kommentar förrän nu. Jag påpekade också detta för min coach, eftersom när man går på Modifast (LCD) är det just 800 kcal man får i sig, men det hade hon inget svar på.
  Men det var i alla fall vad hon sa... Kan du inte ta något som innehåller mer protein fast inte är så mättande? Du kan ju också äta en XV bar eller två under dagen för att öka antal kcal.
  Tack för pepp från dig också!
  Kramar och lycka till

  SvaraRadera
 5. Strawberrynet är skitbra, där handlar jag.. superbra priser.. :)
  Just de.. vågen seg? Du har ju gått ner massor sträck på dig ocg var så jäkla stolt.. jag är impad av dig .

  SvaraRadera
 6. Tack Sara! Ju mer jag tänker på det (framförallt det som Jenny skrev ovan) desto bättre känns det. ÄÄÄÄlskar min blogg trallala!
  :)

  SvaraRadera