måndag 8 december 2008

12 arbetsdagar kvar...

... tills jag är ledig i 2 veckor. Tyvärr jobbar jag ända till och med den 23 december, så det blir lite hektiskt där på kvällen när julmaten skall inhandlas. Men det är ju bara mamma och jag som skall fira tillsammans, så det behöver inte vara så avancerat.

Däremot måste jag ta mig i kragen och gå ut och köpa mig en ny DVD-spelare, för min gamla är död. Hur skall mamma och jag annars kunna se Mamma Mia på julafton? Knappast kul att sitta vid datorn och göra det. Nästa helg skall jag göra lite julgodis och köttbullar och eventuellt mer som går att förbereda i förväg. Helgen därpå kanske jag skall till Borås och träffa mailkompisen E från Stockholm samt min bror med familj. En annan tjej jag har lärt känna via bloggen skulle visst komma till Göteborg, det kanske blir tid för en träff mellan oss också. Så sista helgen före jul blir hektisk.

Igår var jag duktig och skar ner ett helt vitkålshuvud och frös in. Skitgott att ha vitkål i maten, och det är ju egentligen bara 4 grova/varma grönsaker som jag gillar; morot, sparris, vitkål och haricot vertes (tur för mig att det är 3 olika färger på dem, man skall ju äta grova grönsaker i 3 olika färger varje dag), så det blir mycket av dessa sorter. Smart att ha i frysen då det inte finns en chans i världen att jag kan ha färsk vitkål i kylen tills den är slut. Då vandrar den ut av sig själv efter ett tag.

Inget planerat på kvällarna efter jobbet mer denna veckan än på fredag, då skall jag på julbord med jobbet. Det innebär ju i och för sig att jag måste träna en annan dag, så det gör jag väl på onsdag eller torsdag. Annars är det lugnt.

Idag hade jag gått upp 0,6 kg, det är ju inte så konstigt. Sammanlagt +0,7 kg sedan upptrappningen, vänder kanske snart. 2 kg är inte konsigt att gå upp efter upptrappning, så vi får se.

4 kommentarer:

 1. Tycker du inte om Broccoli??? Det som är sååå gott ;-)

  Varför inte blanda iordning en egen pytt i frysen så det bara är att ta fram när du ska äta. En egen wookblandning liksom fast bara med det som du tycker om. Då slipper du hålla på med flera olika påsar i frysen. Hur gör du med dina grova grönsaker, kokar du dem? eller äter du dem råa?

  Du får gärna ge tips på lite olika mellanmål som du har :-)

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Frysa vitkål! genialiskt ! Varför har JAG aldrig tänkt på det!!! =)

  SvaraRadera
 3. Thean: Morötter har jag nedskurna i påsar. Vitkål likaså. Det är ju inte alltid de skall vara med samtidigt. Sen har jag haricot vertes, sparris och babymorötter, men de skall ju kokas i kastrull eller mikro först. För att räknas som varma grönsaker skall de kokas först, även om de ätes kalla senare.

  Mellanmål jag har fått tips från av min coach:
  * ½ XV-bar + en liten frukt
  * En liten frukt + ½ dl osaltade cashewnötter
  * En påse pulver
  * 3 msk keso eller kesella + bär, frukt, nötter eller frön (inte så mycket)

  Sofia:
  Ja visst är det smart? Brukar också köpa 1-2 kg morötter och skära ner i tunna stavar som passar utmärkt att woka. Eller om de har extrapris på champinjoner så skär jag ner dem och fryser in. De bör dock separat-frysas, d.v.s. frys in dem på en bricka och lägg dem sedan i påsar. Annars kan de vara svåra att få isär.

  SvaraRadera
 4. Jag har aldrig tänkt på att man faktiskt kan frysa ner vitkål, fördelen med vitkål är att det inte blir dåligt lika fort som alla andra grönsaker =)

  SvaraRadera