tisdag 9 december 2008

Upptrappning, dag 4

Idag skall jag börja lite lätt med grova/varma grönsaker. Det blir morötter för mig. Skall se om det är tekniskt möjligt att hinna grilla en kycklingfilé, skära sallad, koka morötter och äta allt detta på 40 minuter. Inte så mycket jag kan förbereda, skulle kunna skära salladen nu på morgonen men skall försöka utan att förbereda först. Tycker sallad är mycket godare när den är nyskuren, har lite svårt för när den har legat färdig innan man äter den...

Till middag skall jag försöka mig på att grilla en bit lax. Det skall bli spännande. Till det skall jag ha lite kesella som jag smaksätter med vitlök och örter, samt grönsaker.

Idag hade jag gått ner 0,2 kg av de 0,7 kg jag gick upp under upptrappningens första dagar. Magen har inte kommit igång igen, så det kanske blir mer uppgång innan det vänder.

Idag måste jag ta tag i julkortsskrivandet. Fick iväg mina 3 julkort som skulle till Monaco och USA igår, så nu har jag bara Sverige och Norge kvar. Hade tänkt börja skriva dem igår, men efter att ha krullat snören på 60 julklappar i söndags och ca 160 igår, så ville min högerarm inte vara med om att skriva för hand... Måste skaffa mig en snygg kalligrafipenna också, så att jag kan skriva fint på kuverten. Tar nog med mig moppen tillbaka till jobbet efter lunch så att jag kan åka direkt från jobbet och handla en penna. Jag tror att jag har en vecka på mig att skriva korten, men det är ca 45 st så det skriver man inte på en kväll.... Bäst att börja i tid!!

Fick mitt första julkort igår, från USA. Det var från min första familj, där barnen då var 5 och 7 år. Rachel är nu 24 år och bor i Los Angeles och jobbar hårt för att bli skådespelare. Parker är 26 och studerar ekonomi och surfar tydligen på varenda ledig stund. Nästa år är det 20 år sedan jag flyttade in hos dem, det är inte klokt vad tiden går. Himla kul att jag håller kontakten med båda mina familjer i alla fall, och det är skitroligt att få kort varje jul med foton på familjen. I min andra familj (jag var i USA i 2 år) så har jag den då 2-åriga, nu 20-åriga collegestudenten Piper som vän på Facebook!! Varför blir alla andra så gamla, men inte jag?? :)

PS. Nu har jag fått in 8 röster, fortfarande alla på olika halsband... Se föregående inlägg. Ca 250 besökare till tävlingen. Rösta på!!

2 kommentarer:

  1. Har det inte kännts konstigt att börja äta fast mat igen på så pass kort tid? Som jag alltid säger, alla minus är bra minus! Grattis!

    SvaraRadera
  2. Sofia: Nej inte konstigt, bara gott! Fast ibland när jag äter så kommer tanken "vad sysslar jag med?" och så kommer jag på att det är "ok" att äta... Har varit så inne på att inte äta i 16 veckor att jag inte har ställt om hjärnan. Har också under denna tiden drömt flera ggr att jag har ätit utan att ha "fått lov" och att jag då har syndat. Fast det var ju bara i drömmen...

    SvaraRadera