lördag 6 december 2008

It's done!

Nu har jag alltså ätit min första "mat". Vet inte om jag kan kalla hackat ägg, kesella, svart caviar, örter och ett salladsblad som mat, men det var ju inte pulver i alla fall. Magen knorrar lite, men det var ingen fara. Mätt är jag i alla fall :) Det konstiga är att när jag gick på pulver 2001 så hade jag mega-ångest innan jag skulle äta första gången (efter 12 veckor), men inte denna gången (efter 16 veckor). Jag vet inte om jag tycker att det var så himla gott, det var väldigt salt (jag saltar aldrig någonting, tycker inte om salt), men det gick ju att tugga. Nästa mål blir om ett par timmar då jag skall äta grillad kycklingfilé (grillad på min nya grill!) och sallad med Xtravaganza-dressing. Det blir nog godare!!

Har varit på Maxi för att handla färska grönsaker och frukt, samt äggen som jag glömde köpa igår. Tänkte kolla vad de hade för jeans, för mina 2 par 50:or är lite stora nu. De hade inga 48:or, så jag tänkte att jag kan ju i alla fall prova ett par 46:or. De satt som en smäck!! Blev så glad att jag halade upp mobilen inne i provrummet och ringde mamma. Hon blev också glad, så glad att hon sa att jag får dem av henne. TACK MAMMA!! Jag började denna resan med jeans i storlek 54, så det har hänt en del.

Precis när jag började på pulver så pratade jag med en dam som jobbar på Maxi. Hon jobbar i deras kök, där hon står och lagar olika rätter varje vecka. Jag brukar snacka med henne eftersom jag är så kass i köket, få lite tips och så. Vi har blivit riktigt bundis. I vilket fall så pratade jag med henne då när jag skulle börja, och jag berättade vad jag skulle göra. Idag var faktiskt första gången jag såg henne sedan dess, har ju inte varit i den avdelningen på länge. Först så passerade hennes blick mig, sen kom den tillbaka, och hon sa "Men vart har du tagit vägen?". Hon sa att det verkligen syntes att det hade gått bra, och jag berättade att jag skulle börja äta idag, och hålla på med det i 4 veckor och sedan gå på pulvret igen. Hon önskade mig lycka till. Det var faktiskt första gången jag mötte någon som inte "var beredd" på vad jag har gått igenom, och det var verkligen kul. Nu ser jag bara fram emot att möta någon som inte har en aning om vad jag gör, bara för att få se vad de säger. Förresten har jag ju redan gjort det, på scouternas julbazar för 2 veckor sedan, och det var ju ingen som sa nått...

Sen gick jag in på KappAhl och hittade en helt underbar morgonrock i fleece som jag inte kunde motstå. Den var knallröd med foder i huvan och på slaget i rött tyg med små vita stjärnor. Stod och funderade lite på vilken storlek jag skulle köpa, men kom fram till att det fick bli 48/50, annars skulle jag inte kunna ha den nu. En morgonrock skall ju vara lite stor. Så nu åker min gamla slitna babyljusblåa, alldeles för stora fleecemorgonrock i soporna!!

Oj vad magen kurrar! :)

Återkommer nog ikväll och berättar hur kycklingen smakade.

6 kommentarer:

 1. Grattis! Bäst hålla dig nära toan LOL. Kommentarer till ditt nya utseende: Strålande jobbat, jag har fått en "ny" dotter.OK för att du blivit väldigt fin, men det roligaste är ändå att du strålar!!!
  Kram o puss från lyckliga mamma

  SvaraRadera
 2. Grattis tjejen! =)Jag gissar att du snart kommer börja träffa folk som inte alls känner igen dig!

  SvaraRadera
 3. Hej svejs! Jag äter youghurt och bär till frukost, det kanske är mer mättande för min mage knorrar aldrig ;-)

  Sen äter jag vid fasta tider så då hinner jag aldrig bli hungrig emellan. frukost vid 7-8, mellis 9, lunch 11.30-12, mellis 14.30, middag 17-17.30 och sen kvällsmål vid 19-20.

  Är upe på en hel XV tallrik nu på 5:e dagen så det tar ju inte allt för lång tid att trappa upp.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Mamma: Tack för de fina orden!! Massa kramar från en lika lycklig (om inte lyckligare) dotter.

  Sofia: Hoppas det, tycker det skulle vara jättekul!!

  Thean: Min mage knorrade nog för att det var det första jag åt på 113 dagar... Väljer bort yoghurt till frukost (pulver istället) av 2 orsaker; jag har alltid haft väldigt svårt att få i mig frukost, pulver är inga problem och jag har tidigare varit väldigt överkänslig mot mjölkprodukter, så det väntar jag lite med. Lite kesella är dock inga problem, men jag fick tidigare fruktansvärd halsbränna av en tallrik yoghurt.

  SvaraRadera
 5. Vad roligt för dig att du kom flera storlekar mindre jeans =) Ibland hänger inte huvudet med.. när jag vägde 20 kg mindre så tyckte jag ungefär att jag såg ut som nu.

  SvaraRadera
 6. Malin: Visst är det pinsamt när man inser att man inte alls ser ut som man tror att man gjorde? Man tror att "jag ser väl ut som den och den personen ungefär"... men så visar det sig att det skilde 30 kg...

  SvaraRadera