måndag 29 december 2008

Nyårslöften...

Brukar inte ge några nyårslöften, men nu skall jag göra det:

* Jag skall sluta vara så snål, och trots att jag ligger och betalar massa pengar till Xtravaganza, så skall jag köpa mig ett årskort på Åbybadet (1200 kr) och börja simma igen. Hatar att visa mig i baddräkt och hatar att simma när det är massa ungar som väsnas, men det får jag helt enkelt komma över.

* Jag skall sluta väga mig varje dag, bara en gång i veckan räcker. Detta är någon jag inte kan garantera att jag skall hålla...

* Jag MÅSTE lyssa mer på mental träning! Skall kolla lite på olika engelska/amerikanska ljudfiler som mamma laddat ner. Klarar nämligen inte av tanten som läser på de skivor vi fått från XV.

Jag trotsade mitt halsonda och åkte och köpte pulver för nästa vecka. Vägde mig och det var ju inte direkt upphetsande... +2,8 kg på 2 veckor. Ojojoj. Men jag har unnat mig lite de senaste dagarna, helt medveten om att jag börjar med pulver igen på fredag. Det skall bli skönt faktiskt.

När jag var och vägde mig så pratade jag men en ny konsulent, en kille. Han sa några saker som ingen av de andra sagt tidigare; dels att man aldrig skall påbörja helfart mer än 2 ggr/år, det blir för stor påfrestning på kroppen och dels att man, om man kör helfart längre än 3 veckor, regelbundet skall kolla levervärden m.m. hos läkare. Men hallå! Jag har ju precis kört 16 veckor på helfart, och det är ingen som sagt något till mig om läkarbesök. Får nog ta och ringa till läkaren och boka tid.

Nu skall jag ta och lägga mig på soffan och vila, jag SKALL jobba i morron. Då skall jag också äta sushi med tjejerna, det är någon jag hade bestämt att jag skulle äta en gång under helfarten. Sen, om inget annat inträffar, så börjar jag med helfarten i övermorron, nyårsafton, istället för på fredag. Min kropp behöver detta nu, det har blivit lite för mycket av det goda ett tag nu. Börjar jag i övermorron istället för på fredag så har jag frukt och grönsaker så att det räcker. Annars måste jag köpa nytt som jag inte hinner äta upp. Detta blir bra, tror jag.

6 kommentarer:

 1. Jag tror att det kan vara smart att göra en läkarkontroll och titta upp dina levervärden efter en sådan lång tid på en pulverdiet.

  Dina nyårslöften låter kanonbra, önskar att jag också kunna klara av att endast väga mig en gång i veckan. Men det går inte.. tror att det sitter i från brottningen, då spelade varje litet hg såå stor roll.

  SvaraRadera
 2. Härligt Lena med Nyårs löften!
  Den största utmaingen för dig blir nog att sluta väga dig varje
  dag;-). Men det kommer du att fixa eftersom du de senaste månaderna visat hur viljestark du är! Jag vet inte om jag vågar ha några nyårs löften har testat det förut vilket inte har gått så bra.
  Gott Nytt år önskar jag dig!

  SvaraRadera
 3. Malin: Skall ringa i morron och boka tid! Får se hur länge jag kan hålla mig från att väga mig. Börjar lite "lätt" med vägning 2 ggr per vecka; måndag och torsdag, så får vi se hur det går.

  Sara: Får se hur det går med mina löften. Simningen verkar på något sätt bli det som är enklast att göra...

  SvaraRadera
 4. Låter som att du har full koll på läget!
  Bra och konkreta mål!

  Hoppas du haft en bra måndag
  kram

  SvaraRadera
 5. Du till och med inspirerar din mamma, fastän jag inte brukar avlägga några löften. OK, inte nu heller....men jag har en intention, en riktning, så långt kan jag sträcka mig. Hemlis, hehe!!

  SvaraRadera
 6. Soulsister: Mål kan man alltid ha, men vad som händer sen är en annan femma :) Måndagen var lugn och skön med mycket slapp och korsord.

  Mamma: Vad är detta? Hemlisar för mig? Kan det vara nått annat än att sluta röka? Å vad jag blir nyfiken!!

  SvaraRadera