måndag 29 december 2008

Sjuk?

Idag mår jag inte bra. Det började igår mitt på dagen, eller egentligen tidigare. Vaknade med ont i halsen och grus i ögonen, men jag trodde det berodde på att jag inte hade dammsugit på ett tag och att katthåren irriterade mig (är ju eg. allergisk mot mina katter). Men allteftersom dagen gick så kände jag att detta var mer än allergi. Eftersom mina föräldrar åker till Branäs för att fira nyår i morron, så ringde jag och avstyrde dagens besök. OM jag nu är förkyd så är det ju himla onödigt att smitta dem också. Under eftermiddagen och kvällen så låg jag bara i soffan och orkade ingenting. Vaknade i morse med ännu mer ont i halsen. Måste sjukanmäla mig till jobbet, även om jag har semester, om jag inte blir bättre på en timme. Frågan är bara hur det blir i morron, när jag skulle gå in och jobba. Fast jag kan ju lika gärna gå in och jobba på fredag... Vi får se helt enkelt.

Jag hade en "all-time-low"-notering på min stegräknare igår. Inte ens 1.000 steg. Inte bra.

Mamma har gjort ett jättefint collage med bilder på Simon. Ända från han var alldeles nyfödd tills han dog på juldagen (klicka för att se större bild).

Om jag inte är helt ute och cyklar så är bakgrunden väldigt lik hans favoritfilt som låg i fåtöljen. Simon var en väldigt ståtlig katt, som ni kan se på bilderna. Mamma var och hälsade på vänner i Skåne, utan några som helst planer på att skaffa katt igen (den förra blev också överkörd), men så träffade hon Simon och blev förälskad. Simon färdades hela långa vägen hem på tåget i en papperskorg. Han var ju bara en liten kattunge då, så han var enklare att transportera.

Oavsett hur jag mår idag så bör jag ta mig till XV och köpa mer pulver. Hade tänkt göra det på fredag, samma dag jag skall börja pulvra igen, men nu kanske det blir jobb på fredag istället. Lika bra att få det fixat idag så att jag inte står där och inte kan börja pulvringen när jag har sagt att jag skall. Om halsen blir värre än vad den är nu så börjar jag direkt, mycket enklare att få i mig pulver än mat vi halsont. Jag sa till kroppen igår att "du väljer". Antingen blir jag bättre och då börjar jag på fredag eller också blir jag sämre och då börjar jag idag eller i morron. Får se vad kroppen väljer :)

4 kommentarer:

 1. usch va jobbigt att bli sjuk! Är själv lite snörvlig, men tänker ignorera det fullständigt!
  Har börjat dagen med äggröra, bacon och tomater. Mumsigt! Ska också till XV för att köpa pulver idag :)

  Hoppas du kryar på dig
  kram från en som ska jobba kväll

  SvaraRadera
 2. Ah, va trist att bli sjuk. Stanna inne och ta hand om dig!

  SvaraRadera
 3. Krya på dig! Tack för din kommentar på mina bilder. //Kobsa

  SvaraRadera
 4. Soulsister: Åkte till XV och köpte pulver och vägde mig (inte så kul), sen har jag bara slappat.

  Sofia: Nä, var ute en stund, men har inte lika ont i halsen längre.

  Robert: Vassego, du tar underbara naturbilder, och jag tänkte att det är väl dags att kommentera lite om dem, och inte bara tjuvläsa...

  SvaraRadera