fredag 19 december 2008

Pinsamt...

Idag kom en av ägarna till tryckeriet vi anlitar till oss för att ge julklapp. Jag och VD:n brukar få varsinn chokladask utav dem. Han som var där, J, är en sån som man kan tjöta med ganska länge med i telefon, och han vet att jag går på XV. Så för ett par månader sedan så skojade jag med honom och sa "å kom nu inte med en chokladask till jul"... Idag kom han, och till mig hade han med en jättefin julgrupp i en skitläcker blå keramikskål. Tittade på den i påsen och såg med en gång att det skulle bli problem. Det var en hyacint i julgruppen, och jag är jätteallergisk mot hyacinter. Den hade inte börjat slå ut än. J och jag stod i mitt rum och pratade i ca 10 minuter. Jag kände hur ögona började klia... Sedan gick han in till VD:n och jag kände att jag inte kunde vara kvar i mitt rum längre. Gick in i en kollegas rum och väntade tills J hade gått, det tog säkert en kvart till. Så fort han gick så ryckte jag upp hyacinten ur julgruppen, gav den till en annan kollega med stränga order om att ställa den i ett rum dit jag aldrig gick och vädrade ut mitt rum. Ögona kliade resten av dagen. Men jag kunde ju inte vara otacksam mot J och säga tack så mycket, men nej tack, när han var så juste och INTE gav mig en chokladask... Nedan en bild på julgruppen på mitt köksbord.


Tomten står i hålet som hyacinten lämnade efter sig.

Efter jobbet gick jag hem och hämtade min "dra-maten" och gick till Mölndals Centrum. Det tog 40 minuter. Där köpte jag nya ecco Gore-tex vinterkängor som det var rea på. Sedan gick jag vidare till Netto, det tog en kvart. Där handlade jag 6 x 2 liter minteralvatten och en "body-suit" som skall "hålla in allt". När jag började gå hemåt så insåg jag att jag tagit mig vatten över huvudet (haha) när jag köpte så mycket mineralvatten. Dra-maten var väldigt tung, och i och med att jag är så kort så hamnar tyngdpunkten i vagnen helt fel. Släpade och drog och puttade den framför mig och när jag kommit 3/4 av vägen hem och verkligen var på väg att ge upp så blev jag räddad. Ett grann-par gick i fatt mig och frun erbjöd genast att mannen kunde dra min vagn. Så han drog den hela vägen hem! Vilken tur, jag vet inte om jag hade klarat så mycket längre. Stegräknaren står just nu på 21.831 steg för idag, varav 10.104 snabba på 95 minuter. Har helvetiskt ont i ryggen och fötterna, men det känns ganska OK att jag hoppade över träningen idag för att promenera.

Jag har på mig min nya "body-suit" nu, och den drar faktiskt in det mesta. Istället för att ha massa valkar ser jag nu ut som en jämntjock tunna :) Den går från knäna till axlarna (bh-band). Men en sak fattar jag inte. Hur katten skall jag kunna gå på toa? :) Det är antagligen meningen att man inte skall ha trosor under, för det är ett hål i skrevet, men hur katten skall man kunna kissa genom det???? Jag får nog kränga av mig hela härligheten när jag skall på toa. Hm. Mina toabesök kommer att bli betydligt längre. Hur skall detta gå när jag börjar på pulver igen och går på toa varje halvtimme? Orkar kanske inte ha den då. Men den känns skön och jag får faktiskt bättre hållning i den. På Netto tar de nu bara 99 kr för en sån här.

5 kommentarer:

 1. Jag saknar en bild på dig i bodysuiten LOL
  Kram från hänsynsfull moder

  SvaraRadera
 2. Ha! Nä, det gör du INTE.

  :)

  SvaraRadera
 3. Oj oj oj, ja skrattar så tårarna rinner. Har en lika dan och jag din beskrivning över hur man ser ut är på pricken! Jag använder den aldrig för hur f-n ska man kunna gå på toa!! När man väl kommer i den kommer man inte ostraffat ur den!

  kram

  SvaraRadera
 4. Kul att man kan bidra med ett skratt så här på lördagsförmiddagen... Har på mig den nu, får se hur det går när jag skall på toa. Vad som inte är så bra är att jag har på mig denna nya slimmande grej, och mina gamla "tjock-byxor" i storlek 56 (kan ha 46 nu)... Lite onödigt kanske, men jag vill se hur den funkar.

  SvaraRadera
 5. Haha.. kanske inte är meningen att man ska gå på toa. =) Vad snällt av dina grannar.

  SvaraRadera