måndag 12 januari 2009

-30 kg!!

Japp, idag passerade jag -30 kg. Det är ju helt otroligt egentligen, när man tänker efter. Jag är väldigt stolt över mig själv, att jag har klarat det så här långt. Jag har inte alls tyckt det varit svårt att börja andra omgången av pulvringen, som många tycks ha problem med. Visst, jag mådde skit dag 3, men det var ju väntat, men annars är allt som vanligt. Tack och lov för det!!

Det blev ingen lång promenad igår heller, det blåste så mycket och jag ville vara rädd om mitt stackars öra. Så jag luftade moppen för första gången på säkert 2 månader, tog en tur till Frölunda Torg. Där inhandlade jag ett rött roibos te med smak av äpple och kanel. Var även inne på Apoteket för att köpa pepparmintsessens, men de hade bara pepparmintsolja. Är det samma sak? Är det det man kan ta ett par droppar av i chokladen? De sa att det var den enda pepparminten de sålde, så jag köpte den. Vill bara dubbelkolla innan jag testar så att jag inte åker ur ketonfasen.

När jag var på Torget så gick jag in på Twilfit. Trogna läsare vet att jag för ett par veckor sedan köpte mig en "body-suit" som skulle "hålla inne allt". Tanken var ju bra, men jäklar vilka problem det blev varje gång det var dags att gå på toa. Jag var ju tvungen att klä av mig allt! Så när jag var på Torget så tänkte jag att jag skulle kolla på en riktig gördel. Nått behövs, för jag har väldigt mycket fladder på magen. Speciellt när jag har på mig tajta jeans, då pöser det ut ordentligt ovanför linningen. Provade en riktig gördel och den satt jättebra. Inte så där himla bekväm, men ändå. Ropade in en expedit i provhytten för att fråga om den satt rätt. Hon tittade på mig och sa "men lilla vän, vad har du för BH på dig?". Hm. Jag har liksom haft samma BH hela tiden... snål-jag har inte köpt någon ny. Jag förklarade som det var, att jag hade gått ner en massa i vikt. Hon hämtade en ny BH och efter att ha provat lite så hittade vi en som passade. Jag gick från 110F till 85 E... Lite skillnad! Sen sa jag att jag INTE ville ha med byglar, men det sa hon att jag måste ha, med min stora byst. VEM var det som uppfann byglar? Guds straff till kvinnorna! Det var säkert en smal person som uppfann dessa. På en smal person finns det inga valkar. På mig finns massa valkar. Det innebär att varje gång jag gör något annat än står spikrakt så skaver byglarna, och då framför allt pinnarna i sidorna, som katten på mina valkar. Snacka om att ha tvångströja på sig! Men bysten blev snygg... Jag får väl ha på mig den på dagarna och sedan ta av den det första jag gör när jag kommer hem. Så nya BH:n och gördeln (köpte båda) gör verkligen att det känns som om jag har en tvångströja på mig. 650 kr kostade de tillsammans.

Idag skall jag förhoppningsvis äntligen simma! Egentligen skulle jag på XV-möte, men det är flyttat till nästa måndag. Så jag åker direkt efter jobbet idag. Tar en halv påse pulver innan jag sticker från jobbet, och andra halvan på simhallen eller när jag kommer hem. Å vad det skall bli skönt att simma! Håll nu tummarna för att inga andra sjukdomar bryter ut så att jag verkligen kan genomföra detta!

25 kommentarer:

  1. Tack kära mor. Nu skall jag ge mig ut i stormen. Hoppas jag inte blåser bort...

    SvaraRadera
  2. Grattis till -30 kg =) Du har varit så himla duktig som har gått ner så mycket i vikt så du skall vara stolt.

    Vad härligt att den blev en ny BH och gördel, efter så många kilon som du har gått ner kan jag tänka mig att du behövde en ny. Jag avskyr också byglar, men som sagt de verkar vara ett nödvändigt ont. Sambon köpte däremot med sig ett par bh-er från indien utan byglar som är kanonbra. =)

    Din stegmaskien verkar vara som min om jag ökar motståndet maximalt då kommer jag ingenstans.

    Hoppas att du kommer iväg till simningen idag =)

    SvaraRadera
  3. STORT grattis på -30kg's dagen!
    Ska du verkligen simma med öroninflammation???

    Bh med bygel är det bästa som uppfunnits! Så expediten gjorde rätt som hjälpte dig! O 650 kr för bh + gördel lät inte dyrt, en bra bh för mig kan kosta däromkring! Det är ju ett plagg man har på sig dagligen.

    Hoppar ett jämfotahopp av glädje för din skull :)

    KRAM

    SvaraRadera
  4. Malin: Tack!! :)
    Visst måste det ha varit en karl eller en mycket smal kvinna som uppfann byglarna? :)

    Soulsister: Min öroninflammation är borta. Lyckades mota den i grind genom att jag gick hem och la mig. Lustigt att vi alla har så olika åsikter :) Skaver den inte på dig?
    Kram

    SvaraRadera
  5. Grattis till -30 kg! Vad duktig du är Lena! Det enda jag vet om essenser är att vissa kan vara sötade men jag tror nog att den du köpte på Apoteket är bra. Kolla bara innehålls förteckningen.
    Det var bra pris på dina underkläder. Jag tänkte också köpa något liknande. Äve fast man gått ner så dallrar det fortfarande.
    Jag skulle behöva en som drar in lår och mage. Vilken tur att du nämnde det där med att dt var jobbigt att gå på toa med kropps strumpan, undra om det finns någon bättre variant.

    SvaraRadera
  6. GRATTIS Lena till minus 30 :-)
    Fasen så bra gjort!!!!

    SvaraRadera
  7. Grattis till minus 30 strecket!!!! Måste kännas sååå bra!!
    Ang essenser så har jag inte hört nått om att det är ngr särskilda man ska använda sig av. Det är ju endast ett par ynka droppar man använder. Jag har köpt vanliga i mataffären!

    SvaraRadera
  8. Sara: Tack så mycket! Jag kollade på innehållsförteckningen, det stod Innehållsförteckning: pepparmintsolja... Antar att det duger. Tog 2 droppar nu i lunch-toffen och det var nästan för mycket. Skall testa en droppe nästa gång. Men det var gott!
    Den gördeln jag har har såna där plastgrejer (som det är på sidorna i bygel-BH:ar) rakt igenom. Dessa formar sig efter kroppen, men det är lite obekvämt. Låren vet jag inte riktigt hur du skall lösa, det finns ju byxor som också drar in, men jag tycker att de slutar för lågt ner (vid naveln) så att det blir en stor valk ovanför. Denna går ända upp till bysten.

    Linda: Tack!!

    Jenny: Tackar! Känns superbra. Visste inte att det fanns i mataffärerna, på apoteket förvarade de den i kylskåpet. Kanske annorlunda om man köper essens vs. olja.

    SvaraRadera
  9. Grattis på -30kgdagen! Vad duktig du är & envis!

    SvaraRadera
  10. wooo grattis!! hur lång tid har det tagit att gå ner det?
    riktigt beundransvärt!

    SvaraRadera
  11. Grattis till 30 kilo. Och jag kan inte förstå att det gör så ont med byglar. Jag tycker inte att de känns alls. Bara värsta bästa stödet för de stora damerna som trängs i tröjan. Hoppas du kan vänja dig! Det är skönt att få upp dem lite! =) Kram Åsa hennessommar.bloggagratis.se

    SvaraRadera
  12. Sara: Tackar!

    Katie: Tackar! Se listan till vänster i bloggen, där rapporterar jag varje vecka. Men jag började den 14 augusti förra året.

    Åsa: Tackar! Det kanske beror på hur man är byggd. Själv har jag väldigt stor "över-mage", d.v.s. ovanför midjan. Det innebär att byglarna i praktiken vilar på magen och så fort jag rör mig så skaver det. Inte skönt.

    SvaraRadera
  13. Ohh vad du är duktig.. Visst är det skööönt.
    Jag började äta i dag.. så nu lkar jag på tränningen oh förhoppningsviss så går jag fortfarande ner i vikt :)

    kram och Grattis.

    SvaraRadera
  14. Ohh vad du är duktig.. Visst är det skööönt.
    Jag började äta i dag.. så nu lkar jag på tränningen oh förhoppningsviss så går jag fortfarande ner i vikt :)

    kram och Grattis.

    SvaraRadera
  15. Å här ramlar kommentarerna in, vad kul :) Älskar när ni skriver!

    Sara: Antar att det var du som skrev 2 ggr... Å började du äta idag! Det har jag missat. Ta det lungt i början med maten! Lycka till och jättekram!

    SvaraRadera
  16. Nä, tyvärr får jag inget lov mellan terminerna. Denna termin slutar 16 januari och nästa börjar den 19 januari. Så jag får en helg mellan terminerna i alla fall. Jag hade mitt julov för visso, men eftersom två kurser fortsatte efter jul så blir det inte mycket till jullov. Men jag ser framemot att börja de nya kurserna =) Blev det någon simning idag? Kram

    SvaraRadera
  17. Malin: Ja, jag simmade 1 km, alldeles lagom för en tillfrisknad sjukling. Det var alldeles underbart!!

    SvaraRadera
  18. Grattis - vad duktig du varit!! Du kan verkligen känna dig stolt :-)

    Ang byglar - jag har också stor byst och jag håller med om att byglrna kan kännas lite obekväma ibland när man rör sig - men jag skulle aldrig kunna återgå till BH:ar utan bygel igen nu när jag haft dem i flera år!

    SvaraRadera
  19. GRATTIS GRATTIS GRATTIS! Verkligen starkt jobbat! Du inspirerar mig! =)

    SvaraRadera
  20. STORT GRATTIS TILL DINA -30 KG!!

    SvaraRadera
  21. Grattis till dina 30 krympta kilon. Det tar ett tag att vänja sig vid byglarna men det går. Det finn ju många olika bygel bh så du kanske hittar ett annat märke så småningom.

    I Amelia sista nummer så fanns det ett uppslag med olika typer av gördlar. Gördlar är Guds gåva till kvinnorna. Hur lång är du? Du ser vädligt lång ut? Har du kollat in MBD skor? Jag vill gärna ha det eftersom dem verkar bra att gp i om man har problem med höfter, knän och dyligt.
    Smaklig spis från Mamma Mia som
    www.undermiastrappa.blogg.se

    SvaraRadera
  22. (vaknade på soffan nu...)

    Vendela: Tack så mycket! Fortfarande ca 25 kg kvar, men jag är jättestolt!! Byglarna ryker vilken sekund som helst. Fast de funkar bättre när gördeln är på (då är valkarna utslätade som byglarna skaver mot)

    Sofia: Tack!! Å vad glad jag blir att jag kan inspirera någon!

    Maggan: Tack (känns som jag bara upprepar mig idag :)

    Mamma Mia: Tack :) Denna BH:n är ju bara temporär. Sen när jag är klar har jag ju förhoppningsvis inga valkar för bygeln att skava mot heller. Lång?? Vilken bild har du tittat på? Jag är 1.53... Vad är MBD-skor? Aldrig hört talas om.

    Massor av kramar till alla som har förgyllt min dag med underbara kommentarer!

    SvaraRadera
  23. Hejsan
    MPT skor skall det vara förstås

    http://www.swissmasai.se/Default.aspx?lang=sv-SE
    Mamma Mia

    SvaraRadera
  24. Mamma Mia: Har aldrig hört talas om dessa skor, men de låter ju intressanta. Frågan är bara hur de funkar om man har ortopediska inlägg, som jag har?

    SvaraRadera