torsdag 8 januari 2009

Akupunktur

Godmorgon! Idag var det mätdag här, och det blev -3,4 kg första veckan på helfart. Ca 1 kg mindre minus än förra gången, men det beror väl dels på att jag varit sjuk och inte kunnat röra mig och dels på att min kropp redan var van vid sopporna (drack ju soppor på halvfart också). Det är vad det är, inte mer med det. Här kommer lite mått som jag minskat sedan starten 080814:

Midja: -20 cm
Under byst: -16 cm
Byst (utan BH): -21 cm
Överarm: -5,5 (där är det mycket fladder nu...)
Lår: -24 cm
Knä: -2,5 cm
Höft: -23,5 cm

Ganska OK siffror, har inget att jämföra med. Alla mått hade rasat idag, de gick ju upp när jag började på halvfarten, men alla är nu gott och väl under vad de var då.

Idag skall jag på akupunktur. Gillar inte det. Men det är ett nödvändigt måste för att underhålla min mage. Kanske inte just nu när jag går på helfart, men sen när jag är klar. Dumt att göra uppehåll nu, lika bra att fortsätta med "underhåll" varannan eller var tredje månad. Kollade just när jag var där sist (bloggen är bra att ha ibland) och det var den 6 november. Det är bara drygt 6 kg sen (inkl. nedgång/uppgång/nedgång), känns som mycket längre tid. Det är pappas kusin som använder mig som nåldyna, så det blir mycket snack om familjen och så. Det är kul. Det är tur att vi är släkt, annars hade jag nog inte fått komma tillbaka såsom jag svär och har mig när hon sticker mig. Jag är fruktansvärt hudöm och tycker att akupunktur är väldigt smärtsamt. Men hon botade min IBS eller vad det var, så jag fortsätter som sagt.

Jag vill iväg och köpa simkort NU! Halsen är mycket bättre idag och hostan är nästan borta. Åker nog och simmar i morron, då är det ju fredag och jag har ju ändrat min arbetstid på fredagar så att jag kan träna. Jag var och hämtade ett paket från Ellos igår, med bland annat en ny baddräkt. Den satt jättesnyggt om man bortser från att "klyftan" är väl lång (ca 10 cm), på bilden de har på webben syns knappt tjejens klyfta. Men hon har ju ingen byst heller... Det är en sak som jag aldrig har förstått med klädtillverkare: gör man ett plagg i en större storlek så måste man ju ändra proportionerna!! En baddräkt i storlek 34 har ett visst avstånd från halsen till bystlinjen, men det måste ju givetvis vara mindre i storlek 46, eftersom en person med storlek 46 har större byst!! Jag vet inte hur många linnen och tröjor jag har köpt där "hela härligheten" nästan ramlar ut för att urringningen är så fruktansvärt stor.

Köpte en stepmaskin på Netto igår. Pappa körde mig så jag slapp bära hem den själv. Köpte den inte i första hand för motion utan för att jag skulle kunna träna mina onda fötter. Passade också på att köpa ett bälte med vattenflaskor (3 st) så att jag slipper bära min vattenflaska när jag är ute och går. Det var lite lustigt faktiskt, jag tog bara ett paket med bälte och flaskor, och när vi stod i kassan såg jag att jag tagit XL (110 cm) och att det också fanns L (100 cm). Jag fick be pappa att gå och hämta en L, då XL hade varit alldeles för stor för mig :) DET har aldrig hänt förut!!

6 kommentarer:

 1. Hej igen, vi kör en vägning i veckan och man väger sig på sin vanliga vägningsdag och anmäler det till mig. Jag rapporterar sedan alla resultat på söndagen i den aktuella veckan. Väger du dig till exempel på torsdagar så ser du veckans resultat på söndagen.
  Kör hårt.
  //Cornelia

  SvaraRadera
 2. Va skönt att det börjat dala igen :-) Får se hur det blir med min soppstart. Jag har ju inte så många kilon kvar så nå - 4-5 lär det väl inte bli för mig, undrar om man blir besviken då? Näe uscha så får jag inte tänka :-)

  PS! Om du är trött på stor byst skaffa barn då krymper den ;-) Jag har gått från E kupa till C-D kupa i.o.m. mina födslar :-/

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Hejsan! Skönt att förkylningen ger med sig! Det var en söt baddräkt =)Hoppas du ska trivas i den, jag tycker det brukar vara lite knepigt med kläder på postorder eftersom man just inte kan prova och se hur plagget sitter innan man bestämmer sig. Håll ut med nålarna!

  SvaraRadera
 4. Cornelia: Jag har rapporterat veckans vikt nu.

  Thean: Nja, inga barn för mig. Är för gammal för det nu, och barn har aldrig varit något jag velat ha eller saknat. Det blir nog en kirurgkniv istället.

  Sofia: Jag brukar handla en del på postorder, oftast har de ganska justa priser för att skicka tillbaka. Jag tror Ellos tar 35 kr oavsett hur mycket. Denna gången beställde jag 2 tröjor och baddräkten, men tröjorna åker tillbaka.

  SvaraRadera
 5. De va ju jätte bra mått! *Kan inte vänta tills 24 cm har försvunnit från min lår* :-)))

  SvaraRadera
 6. Hehe, fast man kan ju ändra hur sega stegen ska vara och jag har nog inte min så hårt tillskruvad. Men jag har ju förbättrats och det gillar jag =) Vad roligt för dig att vikten går neråt igen =)

  SvaraRadera