onsdag 7 januari 2009

Våtväst och simkort

Ringde till Life på Åbybadet och kollade vad det skulle kosta att gå på våtvästklass hos dem. Det kan man inte göra utan att ha gymkort, där det billigaste kostar ca 4.200 kr för 1 år!! Då har man dessutom bundit sig i 2 år. NEJ TACK!!

Det finns ett annat bad, Frölundabadet, som jag har gått på våtväst på tidigare, när jag bodde i Frölunda. Där tar de 1.100 kr/år för simkort och 800 kr/termin för våtväst. Låter mycket vettigare. Enda nackdelen med Frölunda istället för Åby är att det ligger lite längre bort, så det tar en bra stund om jag skulle gå dit (ca 50 min.). Men fördelarna är många: Priset + om jag skall ta bussen är det inga byten (även om Åby ligger närmare är det 1 byte) + inget upplevelsebad så det är troligen inte så många skitungar som gapar i mitt öra när jag simmar.

Så, nu är det bestämt. Det blir ett årskort för simning på Frölunda, samt ett terminskort för våtväst. De har ett 10-kort också, för 700 kr, men om detta funkar för mig så går jag ju back, så jag satsar hellre 100 kr och köper ett terminskort.

Bra va? Nu skall jag bara använda korten också...

Gott att ha lite tid att sitta vid datorn på lunchen, det hann jag ju inte alls med när jag var tvungen att äta. Pulver är SÅ mycket enklare :) En skön promenad i vår(?)solen blev det i alla fall. Ha en underbar dag allihop!

14 kommentarer:

 1. Vad trist! Jag har sökt lite men jag kan inte finna om jag med mitt medlemskort kan gå på dessa klasser. Nu har jag mailat, jag får se om jag får något svar. Det hade varit roligt om vi kunde göra detta tillsammans.
  Sköt om dig Lena!

  SvaraRadera
 2. Sara: Om du har Life's guldkort kan du gå på våtväst på Åby, det är den enda typen av kort de säljer där (inte brons eller silver), just på grund av att badet ingår. Men jag skall ju inte vara där, utan på Frölunda, som är helt oberoende av något gym. Du kan däremot köpa ett kort där för 800 kr och följa med mig :)

  SvaraRadera
 3. Hej hej. Jag tänkte bara sticka in näsan och fråga vad våtväst är och vad är det bra för?? Kram Åsa

  SvaraRadera
 4. Åsa: Våtväst är en typ av träning i djup bassäng där du har på dig en tunn flytväst som gör att du flyter upprätt "som en kork" med vattenytan i brösthöjd. Du tränar i klass genom att göra som läraren säger, t.ex. sparkar och olika armrörelser. Det är väldigt skonsamt för kroppen och du kan träna väldigt mycket hårdare och längre än på land utan att bli lika trött. Rekommenderas!! Skulle klistrat in en länk här som förklarar lite mer, men den blir för lång. Gå tillbaka till huvudsidan så har jag länkat ordet våtväst till en sida som förklarar!

  SvaraRadera
 5. Tack Lena men det räcker med XV och LifeClub medlemskap:-)!
  Jag har guldkortet så det låter bra. Jag har mailat men inte fått något svar än.

  SvaraRadera
 6. Älskar att simma, vi har ju pool så det blir en hel del av den varan...när vädret tillåter.

  KRAM

  SvaraRadera
 7. Vad roligt att du bestämt dig, nu är det snart att bara sätta igång och simma =)

  SvaraRadera
 8. Ville bara säga att du är duktig som gått ner så mycket i vikt. Vilken diciplin. Lycka till i fortsättningen!

  SvaraRadera
 9. Sara: Guldkortet funkar på alla Life i stan så det är bara att boka på Åby.

  Soulsister: Visst är det skönt att simma? Men fy katten för hela simhallen full av skrikiga ungar. Jag är jättekänslig för höga ljud så det lider jag verkligen av.

  Malin: Skall bara bli frisk först, sen kör jag!

  Utopia: Tack så mycket och välkommen hit!

  SvaraRadera
 10. Våtvästträning, är det sån där när man "springer" i vattnet? Det har jag aldrig testat men det ser kul ut. =) Hoppas hostan går över snabbt!

  SvaraRadera
 11. Sofia: Ja det är det. Klicka på länken på huvudsidan så står det vad det är. Skitkul och man blir inte alls trött i jämförelse med hur mycket man gör. Skonsamt för trasiga fötter och armar och ryggar är det också :)

  SvaraRadera
 12. Hehe, kan ha varit mitt fel som inte var tillräcklig tydlig med det på den gamla bloggen. Fick helt enkelt nog när bloggsida.se krånglade så mycket =) Fikarasterna är jobbiga, men jag ser varje dag som jag klarar av som en seger. Det är bra när man inte kan, förut kunde jag inte. Men nu tål jag ju saker och ting.. länkar till dig också =)

  SvaraRadera
 13. Åh vilken bra idé, jag måste testa sharonfrukten i sallad med. :)
  Våtväst lät spännande, vad är det?

  SvaraRadera
 14. Hej Lena, såklart du får vara med, har du nåt mål för dessa 8 veckor som jag kan föra in i tabellen?
  KRam och pepp

  SvaraRadera