söndag 25 januari 2009

Australia

Nu är jag hemkommen från bio med syster yster, vi såg Australia. Den var jättebra. Den hade alla element som en film skall ha. Bra story, spänning, romantik, intriger, underbart foto osv. Jag vill inte avslöja för mycket, men herregud vad Hugh Jackman är snygg!! Fast det skall vara utan skägg :)

Filmen var 2 timmar och 45 minuter, och jag trodde att jag hade bokat bra platser till oss, så att man lätt kunde gå ut och gå på toa. Tänkte att jag aldrig klarar så lång tid utan ett toa-break. Men jag hade bokat så att man fick gå framför första raden för att komma ut, så jag lyckades hålla mig hela filmen. Men jag drack inte mycket av mitt medhavda vatten, vågade inte det. Sprang ändå till toa när den var slut.

När jag skulle hem så visade det sig att min buss inte skulle gå på 40 minuter. Så jag tog spårvagnen till Mölndals Bro och bytte till en buss som gick halvvägs hem. Sen gick jag hem därifrån, det tog 40 minuter. Så nu har jag fått 2 promenader idag! Jag har gått 12.379 snabba steg på 106 minuter (fortfarande 120 steg/minut). Jag är faktiskt riktigt impad av mig själv :) Mina fötter har mått ovanligt bra denna helgen, det är därför jag har kunnat promenera så mycket. Sedan i fredags kväll har jag promenerat snabbt i 230 minuter. Det är nästan 4 timmar!

När jag kom hem så skulle jag dricka middag. Värmde vatten i vattenkokaren och hällde 1 dl kallt vatten i ett stort glas. Droppade i 2 droppar pepparmintsolja och hällde i pulvret. Blandade med stavmixern och hällde på 2 dl varmt vatten. Smakade. BLÄÄÄÄÄÄÄ! Jag hade råkat ta en påse persika istället för choklad-toffe! Persika med pepparmint är INTE att rekommendera!! Jag hällde ut allt och började från början igen. Jag offrade en påse, jag är inte så snål att jag skulle tvinga mig själv att dricka upp den äckliga blandningen!

Nu skall jag betala räkningar för mig och pappa (jag har hand om deras ekonomi eftersom de är ute och seglar en stor del av året). Ha en skön kväll!

6 kommentarer:

 1. Vad duktig du är med promenaderna =) 120 steg/minut är kanonbra när man är ute och går, jag brukar hamna på cirka 110 steg/minut ute. När jag var ute och gick med hunden förut blev det inte mer än 94 steg/min.

  Roligt att filmen var underhållande =) Kram

  SvaraRadera
 2. Så galet det kan bli! låter illa me persika o pepparmint...
  Men choklad o pepparmint, mums!

  Bra jobbat me promenaderna! Skitbra!

  KRAM

  SvaraRadera
 3. Du e ju verkligen igång med promenaderna! snyggt!
  Jag ligger fortfarande lågt. )/&%#¤% hosta.
  KRAM
  Anna

  SvaraRadera
 4. Jag undrar om jag bar dig i magen i 9 månader bara för att föda fram en dotter som får sin mor att ständigt ha dåligt samvete???
  Well, jag går till brevlådan varje dag (nästan) och till affären när det behövs....och tömmer skräpet, men de långa sköna promenaderna har inte blivt något av i vinter :-(

  Skrytmaja!!!

  SvaraRadera
 5. Malin: Den senaste veckan har jag på mina "snabba steg" legat på mellan 115 och 120 steg/minut. Det har gått väldigt lätt att gå. I augusti (när jag började) låg jag på 105-115 steg/minut. Så det har blivit en bättring. Kram

  Soulsister: Tackar tackar :) Kram

  Anna: Ta hand om dig och se till att bli frisk!! Kram

  Mamma: Erkänn som det är: latmasken har bitit dig :) Kram

  SvaraRadera
 6. Lena, du vet att jag flitigt tränat rumpan genom att sitta dag o natt o kämpa mot virus en hel månad nästan. Räknas inte det?? LOL

  SvaraRadera