fredag 30 januari 2009

Härlig kväll!

Direkt efter jobbet igår så var jag bara hemma och vände, sedan åkte jag in till stan med en av tjejerna i kören som bor i mitt område. Hade lust att gå omkring lite i stan innan jag skulle gå och lyssna på dem. Var bl.a. på flera Lindex för att se om jag kunde ha storlek 42 av den jeansmodellen som jag nu har i storlek 44, men alla Lindex hade haft denna modell på rea så de fanns inte kvar. Provade en annan modell, och då fick jag inte ens på mig 44:orna, så det var ingen rolig modell! Klockan 19 infann jag mig vid lokalen där konserten skulle äga rum, och drack mitt medhavda middagspulver. Det var jättekul att träffa tjejerna igen, utav alla de som var med och sjöng så var det 17 st som var med då jag var med, och sen var det massa nya ansikten.

Jag tog emot alla som kom och snodde dem på pengar :) Det var jättemycket folk som kom, ca 70-80 st. Jag fick tyvärr sitta allra längst ut på kanten, för jag kom ju in sist. Det stod en högtalare precis bredvid mig, så framförallt när det var solosång i mickarna så var ljudet väldigt högt och skevt, jag hörde nästan bara mick-sången då. Det var också lite svårt att fotografera i den vinkeln, men jag försökte i alla fall. Här kommer lite kort:

Och här är en liten film. Inget perfekt ljud och bild, men det är en liten snutt i alla fall. Ljudet är som sagt lite skevt, så man hör knappt melodistämman. Detta är den sista låten i extranumret, så när låten börjar närma sig sitt slut så vandrar tjejerna iväg för att förbereda fikat som serverades.

Det var jättekul att träffa alla, och de undrade "vart jag hade tagit vägen". Underbar känsla!! Jag hade med mig lite rött roibos-te så jag kunde fika lite jag med, men jag blev inte frestad av alla kakor och mackor som det bjöds på, och det var en härlig känsla. Sen blev jag väldigt sugen på att börja igen (med sången alltså, inte med att äta) och det lutar nog åt att det blir till hösten. Vi får se, jag skall vara färdig med detta projektet först.

Nu börjar jag bli riktigt konfunderad över vad det är som händer i min kropp. Vågen pendlar något förskräckligt och jag är fortfarande ljusrosa på ketonstickorna. Sista dagarna har det sett ut så här på vågen: -0,7 +0,5 -0,3 +0,5 -1,2 +0,8 Så mycket variation brukar det inte vara!! Nu ryker allt "extra" jag tillför i mitt liv, d.v.s. ingen mer lime i vattnet (fast det vore konstigt om det är den eftersom jag hade lime i vattnet under hela förra perioden) och det som jag tror, tyvärr, är boven i dramat: pepparmintsoljan. Fast jag fattar inte hur 2 droppar pepparmintsolja i min choklad-toffe kan ställa till med så mycket problem!! No more på ett tag, så får vi se hur det går. Synd, älskar verkligen smaken... Någon annan som har köpt pepparmintsolja på Apoteket och haft samma problem? Eller som har kunnat dricka den? Jag vet att många använder essenser, vad är det för skillnad på essens och olja? Var köper man essens? Det är pepparminten jag vill åt.

Idag är det äntligen fredag! Börjar 7 som jag gör på fredagar, och vi får se om jag åker och tränar ikväll eller om jag tar en låååång promenad. Den halvtimmen jag går tidigare från jobbet gör att jag slipper gå hela promenaden i bäckmörker, det är mycket skönt att se dagsljus ett tag.
PS. Nu har jag ägnat ett bra tag åt att försöka läsa era bloggar. Antingen är det fel på min dator eller på allas bloggar... Massa kod skrivet rakt över inläggen, Sofias blogg hade inlägg i vänsterkanten som skrevs rakt över de som stod på vanlig plats. Jag ger upp att försöka läsa det ni skrivit (och kommentera) och försöker igen ikväll eller i morgon...

7 kommentarer:

 1. Hej
  Det lät ju ricktig bra i kören. Jag var på min kör i går med Jerker Leijon som körledare, Kör för alla.
  Han har haft många körer i stan för folk som inte tror at dem kan sjunga tex " vi som inte kan sjunga kören" som blev till "Oj, vi kunde visst sjunga"
  Jag testar med mina stickor och jag är för det mesta ljus ljus rosa. Det beror säkert på att det slinker i någon ost eller skinka emellanåt. Men jag går ändå ner i vikt som jag skall.
  Jag kontrollväger mig varje morgon och kväll. För mig passar det bra för då vet jag vad jag står och kan gå tillbaka och titta vad jag väger dagarna innan. Iblan då står det still flera dagar och så lossnar det. Mycket beror ju på om man är på toa eller promenerat mycket och samlat på sig vätska. Hoppas att du får rätsida på siffrorna.
  Kram Mamma Mia

  SvaraRadera
 2. För en som sjungit i kör så länge så förstår jag mer än väl att suget efter att sjunga igen smyger sig på.

  Jag tror inte dina doppar göra någon skillnad, snarare ska du sluta väga dig varje dag! Kroppen balaserar upp hela tiden, därav vägning max 1gång/vecka! Så fortsätt du med din pepparmintsolja och din lime!

  kram

  SvaraRadera
 3. Låter som en finfin kväll =)Bloggarna har krånglat lite även för mig den senaste tiden, vilket är lite irriterande. Ha en bra dag.

  SvaraRadera
 4. Tänkte bara önska en trevlig fredags kväll!
  KUl med kören!
  / Sandra

  SvaraRadera
 5. Kanonbra idé med filmen! Vilken fin färgglad kör! Och kul att du ska börja sjunga igen, bra beslut. Hmm... har inte haft några problem på min blogg, det var förhoppningsvis nåt tillfälligt. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Vet precis hur det är att inte få på sig den storlek man brukar ha eller förväntar sig att kunna ha. En rolig shoppingrunda kan i ett enda slag förvandlas till något inte fullt så roligt. Men det var säkert bara den modellen som "var dum" - precis som du sa. Wow - tänk att ha blivit av med 33 kg, det är helt fantastiskt egentligen =) Ha en bra helg

  SvaraRadera
 7. Mamma Mia: Jerker Leijon har jag hört talas om.Tjejen som leder vår kör är ung, född -78 om jag inte minns fel. Tidigare så var de 2, men den ena hoppade av. Fast hon var med igår och kompade.
  Här slinker det inte ner någonting, det är därför jag undrar varför jag var ljusrosa. Testade i morse igen och jag var åter lila. Puh! Får se hur det utvecklar sig. Kram

  Soulsister: Nej, jag vill inte sluta väga mig varje dag så länge jag går på helfart. Just för att jag gör det så vet jag att jag aldrig har haft sådana här reaktioner förut. Kram

  Malin: Nu verkar bloggarna ha ordnat upp sig. Alla blogspot.com-bloggar var OK, det var bara blog.se-bloggarna som krånglade. Kram

  Sandra: Tack så mycket och tack detsamma, fast den är nästan slut nu (fredagskvällen alltså). Kram

  Sofia: Angående deras kläder så var det vanliga vardagskläder, jag tycker det blir mycket livligare då. Det är inte en kör där alla klär sig i samma färger eller typ av kläder, och det tycker jag är bra. Mamma hade samma problem som jag, och jag hade samma på jobbet, men nu verkar det vara löst. Kram

  Emma: Skall kolla vidare på jeans. Det som var så bra med det märket var att de var "short" och behövde inte läggas upp. Det är mycket ovanligt för mig, jag är bara 1,53 m lång. Brukar alltid få lägga upp benen "minst en halvmeter". Angående viktminskningen så är det helt... hm... kommer inte på några bra svenska ord, bara 2 engelska: staggering och mind-blowing. Och jag är inte klar än!! :) Ha en bra helg du med! Kram

  SvaraRadera