lördag 31 januari 2009

Snacka om tur!

Igår morse när jag skulle gå till jobbet så hittade jag inte min stora mp3-spelare. Det är en 20 gb iriver som är min favorit. Har ju en till, en liten sak som man hänger om halsen, men den är inte lika bra. I vilket fall som helst så var den borta! Kom på att jag hade lagt den på ett bord bakom några skärmar när jag kom till kören i torsdags, och när tjejerna dukade fram fikat så flyttades skärmarna och borden ut i lokalen. De måste ha lagt min spelare någon annanstans och jag glömde att jag inte stoppat ner den i ryggsäcken. Drabbades av lite lätt panik, spelaren tillverkas inte längre och går alltså inte att ersätta.

När jag kom till jobbet så mailade jag en av tjejerna i kören och bad henne skicka mail till alla som var där och sjöng, för att fråga om någon tagit hand om min spelare. När jag inte hört ifrån henne på ett par timmar så ringde jag till hennes jobb (som också råkar vara vår reklambyrå). Hon var ledig på fredagar! Ringde hem till henne och hon lovade att maila. När jag fortfarande inte hört något efter lunch så ringde jag till skolan som hyser lokalen där kören tränar. Jo, de hade hittat min spelare!! Men hur skulle jag få tillbaka den? De stängde ungefär samtidigt som jag slutade jobbet. Kom på att deras rektor, som jag också känner från scouterna, bor ute i väster, så jag bad att hon skulle ta med den hem. Så direkt efter jobbet gick jag västerut... Det var en lång promenad, 85 minuter tog det (det blev 117 steg/minut). Jag tackade så hemskt mycket för att hon tog hem spelaren, och bad att få blanda mitt middagspulver hemma hos henne. Var lite hungrig efter den långa promenaden. Sen tog jag bussen hem.

Jag hade ju först tänkt att åka och träna igår, men så kom jag på att mina träningsbyxor (ett par tights) låg i säckarna som pappa hämtat till second hand. De var så stora att jag hela tiden fick dra upp dem, så det var ingen idé att ha kvar dem. Nu måste jag köpa nya träningsbyxor, och det känns lite surt eftersom jag inte tränar på gymet så ofta. Men nått måste jag ju ha, får se om jag kan hitta något som fortfarande är på rea.

Idag blir det ingen promenad, i alla fall inte nu på morgonen. Marken är täckt av frost och det ser väldigt halt ut. Sen hade jag en stor vattenblåsa på änden av min "pek-tå" igår när jag kom hem. Klippte hål på den så nu är den lite öm. Senare under dagen skall jag ta moppen till Netto och panta en fruktansvärd massa flaskor som innehållit mineralvatten och köpa nya. Jag har en jättefin kärra till min moppe som gör att jag kan handla många flaskor på en gång. Det är närmare till Maxi men de har billigare mineralvatten på Netto, så det blir nog dit jag åker.

Annars har jag inga speciella planer för helgen, mer än de projekt jag skrev om förra helgen som inte blivit gjorda än. Skall se om jag kan skriva in lite fler recept på receptbloggen, fick en liten bok från MåBra med 55 smala recept som jag vill dela med mig av. Och så har jag en miljon (känns det som) bloggar att läsa i kapp, det har blivit lite si och så med läsandet de senaste dagarna. Dels har ju vissa bloggar krånglat och dels har jag inte orkat/haft tid.

Idag vägde jag lika mycket som i förrgår, d.v.s. gårdagens uppgång på 0,8 kg var troligtvis/förhoppninsvis tillfällig. Jag tror att vågen bråkar med mig för att det är så himla lite kvar tills den står på -35 kg... :) Just nu är det bara 0,7 kg kvar, så vi får se när det blir.

10 kommentarer:

 1. Hej och god morgon, du duktiga människa! Jag skulle aldrig fixa att bara äta soppa, därför får jag glädjas åt att jag snart gått ner 20 kg men på mycket längre tid än du gått ner 35 kg..Imponerad av dig är jag! Men jag har en liten fråga: hur reagerar din kropp, din hud när du gått ner så här pass snabbt, blir den "lös och hängande" eller blir den "smidig och åtsittande" npga att du promenerar och tränar så mycket?? Är verkligen jättenyfiken på det! Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Men du vad du varit duktig!!!! Var ett tag sen jag kikade in hos dig, GRATTIS!!!!! Verkligen jättebra jobbat!!!!! Nu har du ju inte långt kvar!
  Tack för dina kommentarer i min blogg!!!
  Stor kram!

  SvaraRadera
 3. Åh vilken tur! Vågen jäklas nog lite med dig för att du är såå nära -35, min gör likadant runt 80 just nu. Idag väger jag 80,1 nästa 80,7. Men inte under 80. Kram

  SvaraRadera
 4. Va skönt att du fick tillbaka din spelare, jag använder min mobil i samma ändamål...

  kram

  SvaraRadera
 5. Anonym: Grattis till dina 20 kg! Jag är impad av dig som klarar det på det gamla vanliga sättet, det hade jag aldrig gjort. Min hud är slapp överallt, men det har den alltid varit även när jag var som störst. Jag hade redan då t.ex. imponerande gäddhäng (eller grevinnegardiner som en kompis säger), och magen var hängig då också. Så jag vet att jag kommer att få genomgå operationer om jag vill bli av med dem. Bysten är numera platt utan bh, fast låååång :) Låren är förskräckliga, alldels sladdriga och gropiga. Men allt går att trycka ihop mycket mer nu än för 35 kg sen :) Lycka till du med. Har du någon egen blogg?

  Theresa: Grattis du med :) Till allt, fast nu skall du ju gå upp igen :) Kramar

  Malin: Det kanske är ett vågvirus som har spridit sig? De kanske har en pakt och jäklas med oss? Kramar

  Soulsister: Jag har bara en mobil som man kan ringa med, fast man kan visst ta kort med den också, det har jag aldrig gjort... Det är så viktigt att man har en spelare som klarar av att läsa icke-taggade filer när man lyssnar på talböcker, och som kan stannas mitt i en fil för att sedan starta där man stannade. Många mobiler klarar inte det. Kram

  SvaraRadera
 6. Hejsan
  Den lilla bullen längst upp på insidan låren är ireterande sladdrig.
  Försöker att träna med en liten gymboll som jag sätter mellan knäna och pressar i hop med knäna.
  Som tur är det inget som syns när man har kläder på sig.
  Mamma Mia

  SvaraRadera
 7. Vilken tur att du fick tillbaka din mp3 spelare! =) Och så fick du ju en ordentlig promenad också på köpet, inget ont som inte har nåt gott med sig ;)

  SvaraRadera
 8. Mamma Mia: Och ful!! Hatar den bullen. Funderar på att köpa en baddräkt med ben, gillar inte att visa den i simhallen :) När jag simmar så sparkar jag extra hårt med benen, har hört att det skall hjälpa. Kram

  Sofia: Ja, först hade jag tänkt att ta en promenad direkt efter jobbet och sedan ta moppen dit, men så började jag fundera på hur långt det skulle vara att gå. Tog fram telefonkatalogen och ett snöre, och mätte. Skillnaden mellan promenaden mellan jobbet och Xtravaganza och denna rutten var bara ca 1 km, och eftersom jag vet att jag inte har dött av promenaden till XV så trodde jag att jag skulle klara även detta. Det gjorde jag! Tror att det var ca 8 km. Kram

  SvaraRadera
 9. Tack för att du gratulera mig till mina - 20 kg..Nästa vecka hoppas jag kunna nå det målet på riktigt..Jag lever enligt LCHF-kost och första gången är jag mätt när jag försöker gå ner i vikt, det är fantastiskt!

  Nix, jag har ingen blogg. Därför är det så roligt att läsa din.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 10. Åsa: Jag har inte riktigt satt mig in i skillnaderna/fördelarna med GI resp LCHF, får väl göra det sedan. Men jag tror att jag kommer att leva efter en modifierad GI-variant sen när jag är klar. Kul att du tycker om min blogg :) Lycka till i fortsättningen och skriv gärna och berätta hur det går. Kramar

  SvaraRadera