fredag 16 januari 2009

Äntligen fredag!

Hm. Ser att jag använt den rubriken tidigare, men jag är för recycling :) Godmorgon alla morrontrötta, själv vaknade jag kl 4. Somnade på soffan vid 21 igår, vaknade 22 och gick och la mig och somnade nästan direkt. Så jag har fått min nattsömn. Det är ju fredag idag så det gör ingenting att jag kommer att däcka tidigt i soffan ikväll.

Idag skall jag till XV och gymma och köpa pulver. Jag har nästan inga påsar kvar, och det värsta av allt: jag har ingen persika kvar. Detta blir första morgonen på typ 5 månader som jag inte dricker persika till frukost! Hur skall detta gå? :)

Igår ringde jag äntligen till de som vi är sjukförsäkrade hos (genom jobbet) för att boka tid hos samma ortoped som jag var hos i oktober. Han sa ju att om jag inte blev bättre i ryggen till december så skulle jag höra av mig igen. Nu är det januari, och jag tycker att jag har blivit sämre i ryggen... Fick tid på måndag kl 15.30. Oj tänkte jag då, jag har ju tid på gyn kl 13, det blir en hackig dag. Fick en idé och ringde sjukgymnasten, hade tid där på onsdag morgon, och bokade om den till måndag förmiddag 10.30. Nu har jag 3 besök att göra den dagen, alla på olika ställen i stan, så jag har tagit en semesterdag för att hinna med detta :) Skönt att slippa gå ifrån jobbet och eftersom jag redan hade 2 besök kunde jag lika gärna klämma in ett tredje också. Skulle ju boka tid för provtagning av levervärdena också, men det blir på vanliga vårdcentralen och där kunde jag inte få en tid så fort. Så dit skall jag en vecka från måndag. Nu hoppas jag bara att det blir moppeväder på måndag så att jag enkelt kan ta mig hemifrån - till Mölndals centrum - hem - Frölunda - hem - stan (Göteborg) - hem - försöka hinna simma i Frölunda - hem - XV-möte i stan... Skall jag åka buss till alla dessa ställen vet jag inte hur det går :)

Efter jobbet så gick jag till mitt "postkontor" i Sisjön och lämnade tillbaka ett Ellospaket, var på apoteket och gick sedan tillbaka hemåt. Tittade in på KappAhl igen, för jag kunde inte släppa tanken på att min absoluta favvismorronrock nu var på rea. Jag köpte min för ett par månader sedan, då var den nedsatt från 399 till 199. Nu kostade den 99. Den jag har nu är storlek 48/50 så jag köpte en till i storlek 42. Den kan jag ha sen. Den är knallröd med linning i huvan i rött tyg med vita stjärnor. Älskar den verkligen och tar ofta på mig den när jag kommer hem från jobbet, ovanpå kläderna.

Promenaden blev min motion igår. Tänk att förr kunde jag inte tänka mig att promenera till "andra sidan" (motorvägen) och tillbaka, men nu går det hur lätt som helst. De snabba stegen blev strax under 5.000 och det är ju ingenting. Märket verkligen en förändring i kroppen igår, om jag bortser från värkande fötter och rygg så går det verkligen mycket lättare att gå snabbt och långt nu!!! Underbar känsla!

Vill simma snart igen, men det går ju inte idag då de stänger kl 16. Skall hänga på låset i morgon kl 11, innan alla "ungjävlar" kommer :) Jag frågade dem när det är minst antal ungar i poolen på helgerna, och de sa att det beror helt på vädret. Men eftersom de bara får bada 3 timmar brukar de komma på slutet av tiden de har öppet, så det är bättre att vara där tidigt. Vi får se hur det blir med det.

Nu är det dags att göra sig i ordning, det är ju fredag och jag börjar 7. Nellie går här och gnäller runt mina ben och vill ha mat eller uppmärksamhet. Hon är som en bebis ibland :) Cornelia sover i min säng (det var hon som väckte mig kl. 4).

10 kommentarer:

  1. Jodå, jag ska ta det riktigt lugnt med maten denna gången och jag har en hel del soppor kvar hemma såg jag imorse så jag kan göra en lugnare upptrappning om jag känner att det blir för mycket.

    Tänk bara på hur fort förra omgången gick när du körde på soppor så här i efterhand och du kommer garanterat fixa de 20 kilona!

    Hade gått upp 10kg när jag började med sopporna från det att jag slutade i sommras.

    SvaraRadera
  2. Jag ska be till väder gudarna så att du hinner med alla dina undersökningar på måndag! Annars kan det nog bli jobbigt att ta sig mellan alla ställen.
    Det låter som du har dina egna ungar (katterna)som bökar med
    dig;-)!
    Än så länge har han inte hört av sig när han ska lämna S. Jag hör av mig så kanske vi kan ta en promenad runt sjön! Funderade ev på att ta en tur till Ullared imorgon bitti, du kanske vill hänga på? Tänkte starta tidigt men det är väl inga problem för dig att gå upp tidigt "fniss". Jag ringer dig ikväll om det!

    SvaraRadera
  3. Ja det är så härligt :-) vilka katter du har som väcker dig, mammas katt är likadan men mig har det aldrig hänt *ler* kram!

    SvaraRadera
  4. Ja hehehe jag har blivit en riktig planerings-människa så jag planerar i stort sett alltid mina måltider nu för tiden, även när jag bara äter soppor (jag vet att jag är lite knäpp hehe) =) Hur har dagen varit när du nu fick vara utan persika till frukost?

    SvaraRadera
  5. Jenny: Bra med soppor, de drack jag 2-3 ggr om dagen när jag gick på halvfart. Sen när jag är klar kommer jag att få svårt att släppa frukostsoppan, har jättesvårt för att få i mig mat på morronen. Speciellt eftersom jag inte kan äta yoghurt eller mjölk i stora mängder, det finns inte så mycket kvar att välja på då.
    Ja, jag hoppas att tiden går fort. Någon gång i mars borde det bli, men det kan gå in i april, vi får se!

    Sara: Tack för din bön :) Mina katter ÄR mina bebisar, de uppför sig på samma sätt i alla fall...
    Jag följer jättegärna med till Ullared!! Har bara varit där en gång, och det var för ca 10 år sen. En promenad runt Sisjön är inte fel det heller :) Jag är hemma efter 19 eller nått ikväll.

    Thean: Å min Corny väcker mig nästan varje morron. Hon stampar, slickar, biter och jamar så det går inte att sova. Sen tar hon min säng.

    Bollen: Dagen har gått bra hittills. Fick ju min choklad-toffe med pepparmint nu till lunch :)

    SvaraRadera
  6. Fick en himla rolig lite film på Facebook, om just katter som stör på morgonen. Ska se om jag kan hitta den å ge dig. *fniss* har ju katter åxå. 3 vill bo i stallet. Kommer in å hälsar på ibland å snor nån matbit på köksbänken.. Grrr. men två vill vara inne. Goooooos. Sen har vi ju hunden inne förståss i soffan ofta! Ja det e verkligen roligt att ha kommit igång med bloggandet och få veta mer om din och de andras kamp. Tack för dina fina och uppmutrande ord på min blogg.
    Ta väl hand om dig!
    Anna

    SvaraRadera
  7. Låter härligt! Du ska verkligen se till att bli genomkollad! Det är bra:)

    Hoppas det blir moppeväder, ska hålla tummarna

    ha en fin fredag, glöm inte Let's Dance!

    SvaraRadera
  8. Det blir en fullspäckad dag men det är smart planerat att ta allt på en dag istället för att ta lite ledigt här och där från jobbet. Hoppas du får en trevlig helg! =)

    SvaraRadera
  9. Ja det är så kul med pepp och komplimanger :-)
    Det är även kul när man börjar se på sig själv... känns som en del av terapin haha.
    Hoppas helgen blir bra för dig!
    Jag har just kommit hem o har tränat, ska duscha nu o sen blir det Lets dance och en shake i soffan :-P

    kram kram

    SvaraRadera
  10. Anna: Är det den tecknade där ägaren sover och katten gör precis allt för att fånga hans uppmärksamhet, inklusive dänger ett basebollträ i huvudet på honom? Isåfall är det underbar. Är det någon annan får du gärna skicka den. Eller lägg till mig på facebook vettja. Har samma bild där som har, och heter Lena Hanson (med ett s). Ta hand om dig du med!

    Soulsister: Tack för tummarna :) Och tack för awarden, skall lägga in den nu. Let's dance? Har aldrig sett och kommer nog troligen aldrig att se heller...

    Sofia: Jag tyckte att jag var lite smart när jag bokade allt på en dag :) Ha en skön helg du också (men vi hörs säkert under helgen...)

    Linda: Jag har också varit och tränat. Skall bara tina lite så att jag kan ta av mig kläderna och hoppa in i duschen. Moppade dit och hem och det var KKKAAAALLLLTTT! Ska du shaka i soffan till Let's Dance? :)

    SvaraRadera