onsdag 14 januari 2009

Rea-fynd

Igår fick jag ett SMS från KappAhl om att de imorgon startar med 50% på rean, men som SMS-kund fick man förtur redan igår. Lider brist på tröjor, så jag gick dit efter jobbet. Hittade en röd cardigan/tunika (stickad) som kostat 249 kr, nu 49 kr. Hittade också en röd långärmad "t-shirt" med "inbyggd vit skjorta under" som också kostat 249 kr och nu kostade 49 kr. De hade massa andra plagg också, provade en hel drös. Å vad roligt det är att kunna handla de vanliga storlekarna! Varje gång jag provar en tröja i 44/46 förvånas jag över att jag kan ha den. Hittade också 2 linnen för 25 kr. Jag tycker det är så jobbigt att alla tröjor är så fruktansvärt V-ringade att "hela härligheten" syns. Inte är det bekvämt med t-shirt under heller, så linnen är ett måste.

I förra inlägget fick jag en kommentar från Anna, som börjat med XV för 5 dagar sedan. Här är hennes kommentar:
Fasikens vad impad jag blir!!!jag har börjat på XV för 5 dagar sedan, kör helfart. Hoppas bli av med mina 40-50 kg övervikt. Pendlar melan hopp och förtvivlan. Då hjälper det att kolla in er som hållit på ett tag. Men xtra imponerad blir jag av dig!Men jag undrar vad du gör? hur känns det? Jag tycker att de är jättejobbigt och är bara inne på min första vecka. Hur 17 har du klarat att bara äta sopporna så länge? vad har du för tipps och knep? har det aldrig känns tungt? Hur gör du för att vända det och klara dig igenom och fortsätta? Alla bloggar e så jäteglada. blir lite orolig att det bara e jag som tycker att det är tungt. kanske kommer jag inte att klara det? jag vill, vill, vill!!!! E skitpeppad! Men orolig att misslyckas igen.ja fan vad peppigt det e att läsa om dina -30kg! G R A T T I S ! ! !

Oj vad svårt att svara. För det första kan jag säga att om du är på dag 5 så känns allt ganska hopplöst. Det blir bättre, jag lovar! Man vänjer sig vid att bara pulvra och det blir en rutin. Sen vet jag att vi alla är olika, jag har helt stängt av allt vad sug heter och känner mig inte alls sugen på att äta. Visst blir jag hungrig ibland, och då nästan så jag mår illa, men det botar jag med mer vatten. Och visst kryper det i kroppen ibland, speciellt när man inte har något att göra, det är vid de tillfällena som jag tidigare hade gått och rotat i skåpen. Då brukar jag försöka distrahera mig själv. Men det som har hjälpt mest av allt är bloggen. Att få kontakt med alla dessa underbara människor, många som gör samma resa som jag, har varit ovärderligt. Man blir peppad, får massa positiv feedback, kan ställa frågor, läsa om hur andra har det och peppa dem tillbaka. Enda nackdelen med det är att jag spenderar allt för mycket tid vid datorn... det blir ju en del bloggar att följa (följer en massa "vanliga" bloggar också), men det får det vara värt. En annan fördel med bloggen är att jag får inte misslyckas nu när jag har hängt ut mitt liv till allas beskådning. Jag skulle aldrig kunna visa mig ute igen om jag misslyckas med detta. Flera jobbarkompisar läser vad jag skriver, och det går inte att smita undan då. De ser mig varje dag och skulle märka om jag började fuska. Kalla det försäkring eller vad ni vill, för mig är det väldigt viktigt. Så Anna, starta en blogg! Det är mitt första tips. Skriv av dig och låt oss andra peppa dig, det är en otrolig känsla!!! Jag önskar dig (och alla andra "nybörjare") lycka till!

Idag blir det simning igen, å vad skönt. Tar med mig väskan till jobbet så att jag kan åka direkt efter. Om vädret är OK när jag går hem och dricker lunch så tar jag med mig moppen tillbaka till jobbet. Mycket smidigare att moppa än att åka buss. Jag får bara ta mig en funderare på var jag skall parkera, en gång för flera år sedan när jag moppade till Frölunda Kulturhus (där badet ligger) så blev den stulen. Som tur var så var det en kille som hade sett åt vilket håll tjuvarna stack med moppen (de släpade in den i skogen för den var låst med en stor kedja), så jag ringde polisen och vi åkte tillsammans åt det hållet. Vi hittade moppen, de hade lyckats slå sönder kedjan och pajja min hjälm-låda, men moppen var hel. Får nog parkera nere på Frölunda Torg där det är mer trafik så att den står säker. Försäkringen på moppen är så dyr att jag nu inte har någon stöldförsäkring (för trafik- och stöldförsäkring skulle jag få betala 1.000 kr/månad för en moppe som för 1,5 år sedan inhandlades för 10.000 kr...).

När jag är klar och framme vid min målvikt skulle jag vilja bege mig ut i landet och träffa er alla underbara människor som skriver så fina saker i kommentarerna. Visst hade det varit roligt om vi hade kunnat ses allihop? Ni betyder så mycket för mig!! Jag har ju inte så många personer som jag umgås med på fritiden, några som jag träffar någon gång i bland, det är allt. Men ni finns där ute, mina "cyber-vänner" :) och jag kan inte nog poängtera vad ni betyder för mig. Kramar till alla!!

16 kommentarer:

  1. Det var kul att höra, tack =) Ja jag ska försöka att inte försvinna igen hehe =) Vilken tur du hade som hittat en massa rea-fynd =) Jag älskar när man kan hitta kläder till låga priser hehe. Det du skrev i ditt inlägg om att träffas allihopa någonstans vore ju verkligen jättekul =) Kanske lite knepigt att hitta en dag och plats för som passar alla som är intresserade, men själv grejen vore ju som sagt jättekul =)

    SvaraRadera
  2. Hej Lena :-)

    Jo "moussen" har jag bara testat att göra på chokladen ännu. Jag tar ca 1 dl (kanske något mer) vatten och blandar en halv choklad, tillsätter pepparmintsessens, häller den i en skål och in i frysen i ca 45 min - 1 tim. Det har väl inte blivit mousse kan jag väl säga, snarare som sorbet, men jag gillar det!! :-)

    SvaraRadera
  3. Du menar att du släpar med dig trunken, det heter inte väska när man ska bada:-). När det ska badas så blir det mycket packning. Igår när jag hade packat färdigt och väskan redan var tung så upptäckte jag att jag hade glömt packa ner platt tången. Den är ett måste annars blir det bara värsta affro burret.
    Det var bra svar till Anna som kämpar med pulver. Du kommer att fixa det Anna, vi är med dig!
    Sköt om dig Lena och ha en bra dag! Vi måste bara ses igen. Nu vet jag inte hur det blir i helgen om P kommer att ha Sophia.
    Annars har jag inget inbokat i helgen.

    SvaraRadera
  4. Vad härligt med reafynd =) Jag skulle också behöva ha lite nya cardigans men det får bli när jag får pengar. Bra svar till Sara, det är så mycket enklare med peppning. Det är så himla kul att läsa alla fina kommentarer och vara med stötta.

    SvaraRadera
  5. Bollen: Sverige är ju ganska stort, så det är väl stört omöjligt att få ihop alla till ett möte. Men min dörr står alltid öppen för alla som vill komma till Göteborg :)

    Linda: Då blir det som när jag testade med jordgubb, inte så gott. Dricker den hellre som den är.

    Sara: Nej, trunk är ett ord som jag aldrig använt. Kan sträcka mig till bag :) Använder inte ens hårtork (snacka om svinto-friss) så det slipper jag släpa på i alla fall. Jag har inget planerat i helgen, så det är bara att höra av sig! Vore kul att ses, det blev ju så kort förra gången.

    Malin: Du menade nog "bra svar till Anna"... Peppning är viktigt. Det stärker självförtroendet. Vi som alltid har kämpat med vår vikt har ett självförtroende som är botten, så all positiv kritik och peppning gör susen!!

    SvaraRadera
  6. Härligt att läsa ditt inlägg. Din blogg är en super inspirerande.
    Visst blir det en hel del tid framför datorn...maken knorrar. Men precis som du skrev ger det så mycket stöd och pepp. Skulle inte klara detta utan det stöd jag får av alla er.
    Tack för den gulliga komentaren hos mig .....Kram

    SvaraRadera
  7. Jo, skulle ha varit medlem jag å då :-/ kan man bli det på en dag tro? Hon kommer och intervjuar mig kl 9 imorrn så då hinner jag inte iväg :-/ surt att behöva köpa en tröja dan innan den skulle ha kostat halva priset men that´s life :-)

    Får se om jag dyker upp i Göteborg i sommar, var ett tag sedan jag var dit nu, sambon har ju sin syster där nere. Är sugen på att följa med när sambon ska ner på AC/DC men vi får se. Kram på dig!

    SvaraRadera
  8. Tack för dina kommentarer på min blogg. Skönt att få lite feedback och stöd!
    Kul med lite REA-fynd!
    Får jag länka till din blogg från min sida?
    kram

    SvaraRadera
  9. Linruz: Där kommer en av fördelarna med att bo själv :) Ingen som klagar när man sitter vid datorn hela tiden. Härligt att vi kan stötta varandra!

    Anna: Tackar. Skriv och berätta hur det går (ifall du inte startar en egen blogg).

    Thean: Jag vet inte. Man blir medlem genom att SMS:a ett nummer som brukar finnas på en skylt i kassan. Sen kommer bra erbjudanden ofta, åtminstone ett par gånger i månaden. Men jag tycker inte att 99 är för mycket heller för en tröja som kostat 249. Vore kul om du kom hitåt!!

    Sara: Så klart att du får länka!!

    Kramar till alla :)

    SvaraRadera
  10. Hehe, visst menade jag Anna. Jag kan hålla med -0,6 kg är bra men jag är bara lite besviken över att vågen har pekat uppåt de senaste dagarna. Samtidigt som jag är välmedveten om att jag bygger muskler just nu.

    SvaraRadera
  11. Malin: Mer minus fixar du nästa vecka!!

    SvaraRadera
  12. Härligt att shoppa, och till vilka priser! Kul att du unnade dig!
    Du är mer än välkommen till mig i Malmö!

    KRAM

    SvaraRadera
  13. Jag fattar vad du menar, jag hoppas tjejen lyder ditt råd och startar en blogg. Jag startade min av samma anledning som du, att ha en försäkring för att inte kunna misslyckas eftersom det finns folk därute som läser och då vill man inte göra dem besvikna. Sen är naturligtvis JÄTTEKUL med alla kommentarer och allt pepp! =)

    SvaraRadera
  14. Hejsan svejsan! Jo jag hade tänkt ta med mig alla mina inlägg, har ju testat att ändra utseende på bloggen men känner att det inte räcker, jag vill MER ;-)

    Kram!

    SvaraRadera
  15. Soulsister: Jag vill komma och bada i din pool!! :)

    Sofia: Alltid bra med extra försäkring. Hade ju först bara tänkt skriva om detta med XV, men upptäckte att jag bara babblar på... Snacka om att ha mun-diarré... :)

    Thean: Lycka till med byte av plattform eller vad man skall kalla det. Glöm inte meddela din nya adress!

    SvaraRadera