lördag 3 januari 2009

Usch och blä...

Idag mår jag verkligen usch och blä. Det är väl en kombination av förkylningen och dag 3 på pulver... Jag kallsvettas hela tiden, fläkten är på just nu, om en stund börjar jag frysa och då stängs den av. Jag har bytt pyamas 2-3 ggr om dagen sedan i förrgår... Jag hostar som en proffsrökare och huvudet spränger, snoret rinner och jag nyser hela tiden. Och så är jag trött också... Ingen ände på eländet. I natt fick jag sova 3,5 timme, sen var jag uppe 2 timmar och så sov jag 1,5 timme igen. Jag känner mig som ett "ursketet äpplemos". Så, nu tycker vi inte synd om mig längre!!

Pappa var här en sväng igår och hämtade sin bärbara dator. Det var meningen att jag skulle installera en drivrutin för min gamla scanner på den, så att han kunde få den, men det har jag inte orkat. Det får bli nästa gång. På vägen hit köpte han i alla fall en korsordstidning till mig, men den verkar vara alldeles för svår för mig. På framsidan står det "Sveriges svåraste". Då har jag i alla fall nått att göra under helgen.

Finns det någon dataguru därute som kan hjälpa mig med ett problem? Jag har Windows Vista och i sidopanelen har jag bland annat gadgets som talar om när jag får Gmail, temperaturen just nu och vad det är för veckonummer. För 4-5 dagar sedan slutade Gmail-gadgeten fungera, inget ljud eller annan markering när det kom mail. Igår stod termometern på -5,1°C precis hela dagen och idag så står det att det är vecka 0... Nu verkar Gmail-gadgeten ha börjat funka (peppar, peppar) och termometern står på 2,8°C (min andra termometer i sovrummet säger 2,4°C så det stämmer nog). Hur kan det bli så här? Det hjälper inte att ta bort t.ex. veckonummer-grejen och sen sätta tillbaka den. Inga felmeddelanden eller nått, allt ser ut som vanlig bara att det inte funkar. Mysko.

Igår kväll var jag väldigt hungrig, men det botade jag med mer vatten. Jag försöker verkligen att hålla på pulvertiderna, för jag vet att det blir väldigt jobbigt annars. Så 7.00, 12.30 och 17.30 får det bli, oavsett hur hungrig jag är. Imorse såg jag till att jag drack mitt första pulver innan jag gick och la mig andra gången, annars hade det blivit helt skevt och jag hade vaknat utsvulten.

Ja, här blir det inte mycket action idag. Jag skall försöka kurera mig under helgen så att jag kan få njuta lite av den sista ledigheten utanför denna lägenhet. Börjar jobba på onsdag och då blir det full fart med en gång.

8 kommentarer:

 1. Hej! Hoppas du kryar på dig snart, det låter inte alls roligt att vara du just nu.

  Själv fixade jag flex på måndag (skulle jobbat men det är ju bara 4h så knappt lönt) så nu har jag 4 dagar ledigt, utan några planer! Härligt!

  Vad gäller Vista så har jag sedan första dagen hatat det systemet, XP är så mycket bättre! Har ingen aning om varför det fungerar/inte fungerar så som du skriver, men det jag skulle kunna tänka mig är att du stänger ner samtliga program/gadgets och startar om dem via utforskaren, kanske uppdateras de då (kommer inte ihåg om varje gadget är ett program för sig eller om samtliga ingår i ett program som man startar i ett). Jag har stängt av alla Vista-saker och gjort det så "XP-likt" som möjligt!

  Hoppas du känner dig bättre snart, i vart fall bör du ju bli piggare om någon dag när du är tillbaka i ketonfasen!

  SvaraRadera
 2. Inget vidare att var sjuk - krya på dig.

  Kan Vista fördåligt så här är jag ingen hjälp heller. Jag har valt att inte ha de funktionerna på min dator - tycker det slöar ner.

  Ha dé.
  R

  SvaraRadera
 3. Som mamma får man väl tycka lite synd om.... Komma o blåsa???? LOL, det brukade hjälpa en gång. Hoppas du får tillbaka livsandarna i morron!!! Kram o tröst!!!

  SvaraRadera
 4. Jobbigt med förkylning. Man brukar säga att tre kommer den, tre dagar är den och tre dagar går den. håll ut!

  SvaraRadera
 5. Emma: Sorry att jag inte mailat än, men jag har inget att skriva om :) Nu funkar Gmail-grejen, och att veckonumret inte funkar kan jag leva med.

  Robert: Tack så mycket!

  Mamma: Du kan blåsa hela mig någon annanstans så blir det bättre :)

  Sofia: Nja, det tror jag inte riktigt på, började känna mig dålig i lördags (en vecka sen). Mina förkylningar kommer alltid i tre steg; halsont, själva förkylningen och sedan öroninflammation. Håller alla tummar och tår för att örona skippas denna gången. Gör ju inte saken bättre av pulvringen heller...

  SvaraRadera
 6. Hoppas att du mår bättre snart!

  SvaraRadera
 7. Krya på dig- inget roligt att både vara förkyld och på väg in i ketos samtidigt! Har också precis börjat en omgång på helfart och startat en ny blogg...

  SvaraRadera
 8. Malin: Tack så mycket. Jag tror att livsandarna har återvänt idag, det känns så i alla fall.

  Jenny: En ny blogg! Jag har lagt till dig i listan. Skall bli kul att läsa vad du skriver igen. Lycka till!!

  SvaraRadera