måndag 23 februari 2009

Funderingar...

Gårdagen var en skön dag. Först var jag hemma på förmiddagen och bara slöade. Kl 12 kom f.d. chefen och hämtade mig för vidare transport hem till honom och frun i Lindome. Där drack vi te och snackade och sedan pillade vi lite med hennes mp3-spelare. Vi satte också igång kopieringen av mina videofilmer till DVD, resultatet får jag senare.

När vi var klara blev jag körd ända till stan, jag skulle ju byta öra på mina häftstift hemma hos C. Där fick jag också varm dryck, fast inte te, måste ta reda på vad det hette som jag drack. Det var någon typ av örtdryck med smak av kanel och jul som man skulle koka i 25 minuter. Finns tydligen i hälsokostaffärer. Jättegott! Vi bytte öra och nya häftstift och frön sattes in. Sen satte jag av hemåt, gick HELA vägen hem. Det blev en promenad på 12.278 steg på 104 min (118 steg/min) och det är jag väldigt nöjd med. Det var väldigt moddigt på sina ställen och högsta fart gick inte alltid att gå.

På kvällen funderade jag en hel del, och hade ett långt snack med mamma. Jag börjar ju bli ordentligt trött på detta att pulvra nu, men hur skall jag göra? Jag har ju sagt att jag skall köra 8 kg till, så att jag kommer ner till 70, men nu börjar jag tveka om jag håller ut ca 6 veckor till. Står still för tredje dagen i rad. Det spelar inte så stor roll, men jag är rädd att om jag bryter nu snart så har jag inte kommit tillräckligt långt under 80 för att inte gå över igen. Jag skall aldrig gå över 80 igen!! Egentligen hade det varit ganska coolt att bryta nästa söndag den 1 mars, då är det nämligen exakt 200 dagar sedan jag började denna resan. Men jag har i dagsläget 13 kg kvar till den övre av mina målvikter, och det känns väldigt långt borta om jag skulle gå på halvfart. Å hur skall jag göra? Hade jag haft en stadig minskning på 2 kg/vecka så hade jag definitivt kört till 70, men det går ju långsammare än så. Är så otålig! Skitvädret gör ju inte att man känner sig mera uppåt heller... Lite förslag/åsikter önskas, tack!! I slutänden är det ju jag som bestämmer, men lite input hade inte varit fel...

Veckan som kommer ser ut så här:
Måndag: simning
Tisdag: besök av mamma
Onsdag: byte av häftstift (= promenad från stan)
Torsdag: simning
Fredag: ?
Lördag: ?
Söndag: Wellnessmässan tillsammans med 2 "kursare" och spaning på Sara, byte av häftstift (= samma promenad som jag gjorde igår).

Ganska OK, eller? Får se om det blir verklighet också, planera är ju en sak :)

Jag har i helgen lånat hem en "Mouse Trapper eller Bar Mouse" från jobbet. Skulle se om jag behövde en sån hemma, för jag har lite ont i händerna nu. Först kändes det helt fel i fredags, men efter lördagen och söndagen så blev jag verkligen förtjust i den. Vill ha! Kostar "bara" ca 2.500 kr + moms... Inte aktuellt just nu. Men man kan ju alltid drömma...

Avslutar med en härlig bild jag tog på Nellie i helgen. Egentligen skulle jag bara ta en bild när hon satt och såg söt ut, men det är lite lång reaktionstid på Ixuskamerorna, så hon hann börja gäspa innan bilden var tagen. Visst blev den fräck? Dags för borttagning av tandsten snart igen ser jag... DET är dyrt (ca 1.300 kr per katt...).

14 kommentarer:

 1. Jag förstår att du är trött på att pulvra!
  Du har hållt på så fantastiskt länge - men försök att stå ut.Om du klarar av det kan du ju köpa ditt tangentbord som belöning;)
  Din våg kommer säkert ta ett jätteskutt neråt nu när du stått stilla ett par dagar. Känn efter hur då mår - kroppen signalerar när det är dax att äta. Jag ska börja att pulvra idag igen...
  Började förra veckan och på 3:e dan fick jag maginfluensa och kände mig helt matt o darrig, så då blev det mat i 4 dar. Hoppas min galla fixar det. Kollade levervärdena och det var OK. Håll tummarna :)
  Kram Maggan

  SvaraRadera
 2. Haha, ja, du ser hur insatt jag är... Har också blogspot och här kommer adressen http://minavardagsbestyr.blogspot.com/

  SvaraRadera
 3. Kanske ska kommentera ditt inlägg med. Jag är ju i lite samma sits, har dragit igång omgång 3 av helfart och har 10 kg kvar, men nu är det extremt seg. Frågan är om man ska stånga huvudet blodigt för att gå ner fortast möjligt? Samtidigt känner jag mig själv, är lite antingen eller. Tror inte jag skulle lyckas så bra på halvfart. Ser att vi är fler som brottas med samma tankar.

  SvaraRadera
 4. Jag säger till dig som jag sa till Sara: lyssna på din kropp. Vad vill DU? Att gå ner på halvfart går visst, men inte lika fort. Samtidigt är det så (nästan) du ska äta när du gått i mål. Jag är så himla impad att du har pulvrat så länge som du har. Dessutom tränar du/rör dig mkt mer nu än innan vilket innebär att du bygger mer muskler. Så din fett% måste minska rätt mkt även om vågen inte alltid gör det.
  Du kommer lyckas oavsett vad du tar dig an, det vet jag! Jag stöttar dig till 100%

  KRAM

  SvaraRadera
 5. Diskuterade tid och mål gjorde vi igår, nu får du läsa vad dina vänner tycker, men jag håller med Soulsister när hon säger. Lyssna till din kropp. Jag vet....du är inte så van att göra det, men försök!
  Egentligen ville jag bara kommentera den roliga vikt-trackern du har nu. har jag varit blind, eller är den ny? - Modern

  SvaraRadera
 6. PS Här trodde man att lilla söta Nellie var en 12årig bebis, nu visar hon sin rovdjurssida. Vilken best! (även om det bara är en gäsp LOL)

  SvaraRadera
 7. Det är ditt beslut oavsett vad du väljer. Kloka synpunkter har redan kommit och du känner ju din kropp bäst och vet vad du klarar. Känns det tungt och tråkigt kan det vara dags att gå över till halvfart. Du måste ju ändå ta det steget någon gång. Och vikten kommer att minska i fortsättningen också, bara lite långsammare. Försök att inte väga dig varenda dag! Det är förödande för motivationen när vågen står still. Bättre att vara ståndaktig och väga dig en gång i veckan. Börja lite försiktigt med att hoppa över varannandags vägning, och sen utökar du till var 3:e dag osv :-)Du motionerar ju så pass mycket så du byter garanterat ut fett mot muskler och då står vågen still. Trist men det är bättre så i längden.
  Du fixar detta hur du än gör! Vad rekommenderar din konsulent på Xtravaganza att man gör? Kör pulver till målvikt eller bryter tidigare?
  Kram Karin

  SvaraRadera
 8. Maggan: Jag tar en vecka till och så får jag se. Det är inget tangentbord, det är en rull-mus som man sätter framför tangentbordet. Var försiktig med att börjar pulvra för ofta, max. 2 ggr per 12 månader har de sagt på mitt center. Kroppen klarar inte mer chock än så. Men du hade ju hållt på så kort tid innan så det spelar nog ingen roll. Grattis till bra levervärden!! Kram

  Kicki: Kul med adressen, svarade från jobbet. Kan jag lägga upp en länk till dig i min lista? Se ovanstående rader om att börja om för ofta!! Jag vet inte riktigt vad jag tycker om att köra resterande 15 kg på halvfart, tror inte heller att jag är så bra på halvfart :)

  Soulsister: Lyssnar jag på kroppen så fortsätter jag. Det är resten av mig jag måste lyssna på :) Kroppen protesterar inte. Fett % hade ju sjunkit med 5% på en vecka (det var det som gjorde mig "normal"), så där händer det saker. Tack för att du finns, ditt stöd betyder oerhört mycket!! Kram

  Mamma: Vikttrackern la jag tyvärr inte upp förrän i fredags eller lördags, hade varit kul att följa den hela vägen ner. Sen hade jag velat ha den i fullbredd också, men med den layouten jag har på bloggen skulle den hamnat allra längst ner på sidan, och då är det ju ingen som ser den :( Så det fick bli en liten kort en på kanten.

  Karin: Ja, någon gång måste jag börja äta (tack och lov för det!!), men jag vill ju inte över 80 än, så jag håller nog ut ett tag till. Det här med att väga mig varje dag stör mig inte nu när jag går på pulver. Jag är inte alls deppad över att jag står still, även om det kan verka så. Jag vill ju inte missa mina delmål, men sen när jag går på halvfart skall jag verkligen försöka att inte väga mig varje dag. När jag åt i december var det ganska deprimerande att se vågen öka nästan varje dag. Men det tar jag när jag kommer dit. Jag tycker inte jag motionerar så mycket nu, går ju inte på gymet alls, men för mig är det ju mycket. Jag har inte pratat med min konsulent om det, skall göra det nästa onsdag när jag skall dit på möte igen. Ha det gott! Kram

  SvaraRadera
 9. Vad löjlig jag känner mig som känner mig jäättetrött på sopporna efter bara 4 veckor:P Du som har hållt på så himla länge, det är så starkt gjort!

  Vad roligt att du har varit iväg som au-pair :)! San Fransisco var faktiskt det stället jag helst ville åka till när jag sökt familj ochså.. verkar underbart :) Har du hälsat på dom nått efter också?

  Kram

  SvaraRadera
 10. För mig var det samma sak mot slutet vid helfart. Jag gick inte ner så mycket vilket även berodde på att jag tränade en hel del! Självklart minskade mina mått runt kroppen men på vågen så hände inte mycket. När jag sen började äta så gick jag ner i vikt.
  Du rör ju så mycket på din kropp och det verkar som kroppen behöver något mer för att öka förbränningen.
  Håller med Soulsister lyssna på din kropp!
  Du har varit så duktig som orkat hålla på så länge.

  SvaraRadera
 11. Emma: Jag tror att det var lättare för mig första omgången, för då visste jag hela tiden att jag bara skulle köra till början av december. Nu har jag ingen sluttid, och det är svårare. Hoppas du får komma till San Francisco, det är verkligen en underbar stad. Jag har varit där 2 ggr efteråt och en av familjerna har varit här. Kram

  Sara: Vi får se vad jag bestämmer :) Det är ju roligt om vågen rör på sig, men det är inte det som är det viktiga just nu. Kram

  SvaraRadera
 12. En sån har jag på jobbet (Mouse trapper) och tycker det är kanon!!! Lite ovant i början men så himla skönt:-)

  SvaraRadera
 13. En sån har jag på jobbet (Mouse trapper) och tycker det är kanon!!! Lite ovant i början men så himla skönt:-)

  SvaraRadera
 14. Jenny: Verkar inte gå att få tag på någon under 2600 inkl moms... Lite jobbigt att betala så mycket som privatperson.

  SvaraRadera