söndag 22 februari 2009

Sov lite längre idag

Godmorgon söndag! Idag vaknade jag också kl 4, men inte av mig själv. Cornelia gjorde allt för att få mig att gå upp; gick på mig, slickade på mig, bet mig och jamade. Men jag vände mig på sidan och kurade ihop och lyckades trots hennes envetna försök slumra till strax före 6.

Nu sitter jag här nyduschad och ren och läser bloggar och kommenterar. Det har blivit lite av en morgonritual (och eftermiddagsritual...), det är mysigt. Först läser jag alla viktbloggar och kommenterar de flesta, sedan går jag på de andra bloggarna om jag orkar. På vardagarna får de andra bloggarna oftast stå tillbaka, dem hinner jag inte läsa för ni skriver så mycket :)

Gårdagskvällen var lugn och skön. Kollade en del på TV och löste korsord. Idag skall jag iväg till f.d. chefen med fru och pilla med deras mp3-spelare. Vi skall också föra över lite VHS-filmer jag har till DVD. Bandet med körens show från 2001 hittade jag inte, det får vi ta en annan gång. Hoppas Marita har en kopia, annars får jag ta kontakt med någon av de andra tjejerna som var med då. Hittade dock 3 andra band som jag vill föra över; bandet från när jag och min bror var små (avfilmat från super8-band), en film från min 40-årsfest (där f.d. chefen för övrigt var med) och så ett band från när jag var med i en annan kör och vi hade en hel konsert på ryska! De styckena var helt underbara att sjunga och det skall bli så roligt att lyssna på dem igen.

När jag har varit i Lindome skall jag direkt in till stan, antar att jag tar tåget från Lindome till centralen. Då skall jag ta mig till Vasastan och hem till C, min akupunktör. Hon skall byta öra igen på häftstiften. Sen skall jag se hur lång del av vägen hem jag orkar gå, uppskattar att det är ca 20-30 min, längre än från hennes jobb hem till mig. Men det borde inte vara några problem. Skall bara se till att spelaren är laddad så att jag inte behöver gå i tystnad. Jag lyssnar just nu på Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor", och Soulsister, den är faktiskt bra. Pratade med syrran igår om vilken film vi skall se när jag kommer ner till -40. Först hade vi ju tänkt se "The curious life of Benjamin Button", men den har syrran redan sett, så jag tycker det skulle vara roligt att se något ingen av oss sett tidigare. Så igår föreslog jag "Män som hatar kvinnor" och det tyckte hon blev bra. Vi kan inte gå förrän om 2 veckor, för nästa helg har hon sin son, och filmen har ju premiär på fredag, så det blir bra. Nästa helg skall jag för övrigt på Wellnessmässan på söndag, och hoppas där få se Sara som skulle visa upp sig.

Önskar er alla en trevlig dag, här är det nu 2°C så snön ligger väl inte kvar så länge.

15 kommentarer:

 1. Herregú va gör du uppe kl 4 människa??! haha :-) Såg ut som en härlig frisk promenad du o din syster hade tagit igår. Så skönt att komma ut i luften, känner man sig nöjd sen när man kommit hem! HA en trevlig dag! Kram

  SvaraRadera
 2. Kilona ramlar ju av dig just nu, enbart 0,7 kg kvar till -40 kg! :) Det är ju inte riktigt klokt, helt fantastiskt att du snart har gått ner 40 kg. Du är så himla duktig!

  Jag har ju satt mitt slutmål som 63 kg men jag får se vad jag hamnar, det beror lite på hur mycket muskler jag bygger under tiden. Jag skulle gärna också vilja väga under 60 kg, det vore nog alldeles perfekt för mig. Som minst när jag brottades vägde jag 60,8 men då var jag ganska muskelös och så muskelös kommer jag nog inte vara denna gång..

  Ha en kanonfin dag! Kram

  SvaraRadera
 3. Sa ju att du skulle gilla den! Vi ska se filmen den 27:de, då den har premiär i Malmö. Ska bli sååå kul!

  Ha en finfin dag

  KRAM till fina dig från mig

  SvaraRadera
 4. Hoppas du får en trevlig söndag och att promenaden går bra :) KRAM!

  SvaraRadera
 5. ja precis, det var precis den känslan, men ändå ngn svävande känsla. Kändes som benen gick av sig själv men kroppen kändes tung. haha konstigt det där.

  Du är så duktig du, både med din egen "kamp" och med att hinna läsa våra andras bloggar och kommentera och stötta oss andra som sliter ;)

  Ha en bra dag!
  kram

  SvaraRadera
 6. Haha hur orkar du gå upp så tidigt varje morgon! Min mormor och morfar har alltid haft det som ett invant beteende också. Vissa människor är helt enkelt uppe med tuppen, min mamma är likadan. Men de har alla alltid börjar jobba väldigt tidigt, kanske har med det att göra.

  Du är verkligen asduktig med promenaderna...är en bra idé med att dra ner böcker på mp3:n, kanske det man ska göra för att tycka det ska vara intressant att gå längre, hehe:)

  Hoppas du har det jättebra idag och att det går bra med att spela över banden:)

  STOR KRAM

  SvaraRadera
 7. Ja det var verkligen en underbar känsla att ställa sig på vågen o se lite resultat - äntligen! Jag lever på det fortfarande... =) Ha det nice!

  SvaraRadera
 8. Jag har också tänkt se Benjamin Buttons otroliga liv. Har hört att den ska vara bra. =)

  SvaraRadera
 9. Gud vad tidigt du går upp!!:P Jag skulle gärna vilja komma upp lite tidigare om dagarna (dock inte såå tidigt hehe) men det är nästan omöjligt :( jättejobbigt..

  Jag ska ta och se Benjamin Buttons otroliga liv nån dag snart med =) Verkar riktigt bra och spännande ^^

  Kramar

  SvaraRadera
 10. Jenny: Men jag gick ju inte upp klockan 4! Jag sov ju nästan 2 timmar till :) Promenaden igår var jätteskön, och jag har precis kommit in från dagens 104-min promenad från stan och hem. Nu skall jag lata mig lite. Kram

  Malin: De där 0,7 kommer säkert att vara lika sega som tidigare gånger när jag varit nära ett delmål. Men det skiter jag i :) Får se var vi hamnar när vi är klara. Vad det står på vågen spelar ju inte så stor roll, huvudsaken är att man trivs och är nöjd. Ha det gott! Kram

  Soulsister: Premiär samma dag som här då. Nu har jag lyssnat väldigt mycket idag då jag gick hem från stan, tycker den går lite långsamt fram. Skulle inte detta vara en deckare? Var är alla mord? Fattade det som att Lisbeth och Micke skulle jobba tillsammans, men jag har lyssnat länge nu och de har inte setts än... Men jag skall lyssna till slutet i alla fall. Kramar

  Tjockisen: Ja då, det blev en lång promenad hem. Ha en skön kväll! Kram

  Hanna: Om jag inte hade läst och kommenterat era bloggar så hade ni inte läst och kommenterat min... Man tar och man ger :) Eller hur? Kram

  Anna: Jag vet inte varför jag går upp så tidigt, men jag njuter oerhört av att vara uppe när ingen annan är uppe. Det hade jag ju i och för sig kunnat åstadkomma genom att vara uppe riktigt sent på kvällarna, men jag har alltid varit kvällstrött så det är ingen bra idé.
  Jag lyssnar alltid på talböcker, aldrig på musik. Har många böcker att välja på och Stieg Larsson är den första boken på svenska jag har lyssnat till på flera år. Annars lyssnar jag bara på engelska och amerikanska böcker. Resultatet av bandinspelningen får jag inte se än på ett tag, hittade ju inte det sista bandet jag ville ha överfört och jag får tillbaka alla samtidigt. Kram

  Emma: Det är så roligt när det rör på sig för er andra, glädjer mig nästan lika mycket som när det är action på min egen våg :)

  Sofia: Syrran (som sett den) sa att den är jättebra, men jag kan se den senare eller på DVD.

  Emma: Jag är lite knäpp när det gäller mornar, men det står jag för :) Tala om vad du tyckte om filmen!! Kram

  SvaraRadera
 11. Hej. Du verkar ju vara bra på det är tekniska, har följt din blogg ett tag och nu startat en egen men vet inte hur jag ska få in de roliga extrasakerna som besöksräknare och måttbandet du har. Går det att enkelt förklara hur man lägger till det?

  SvaraRadera
 12. Har xtravaganzabollen lagt ner sin blogg???

  SvaraRadera
 13. Kicki: Eftersom du inte har skrivit din bloggadress så kan jag inte se vad du har för typ av blogg. Alla bloggar (blogspot, blogger, blog, aftonbladet, metro, wordpress osv) uppför sig olika. Jag vet bara hur man gör för blogspot-bloggar. Vore kul att läsa din blogg så du kan väl dela med dig av länken?

  Soulsister: Det verkar inte bättre än så!! Jag TROR att jag har henne på msn, men jag har glömt vem av alla kontakter det är, alla heter samma nästan och det är svårt att hålla isär alias med riktiga namn... Skriv en efterlysning i din blogg så får vi se om hon svarar, annars kan jag göra det. Ha en skön dag! Kram

  SvaraRadera
 14. Till alla Lenas "viktiga" vänner: Hon brås på sin mor :-) Jag är också sådan att jag studsar upp kl 4 (senast) Eftersom jag ofta inte lägger mig förrän kl 1 till 2 så skulle det bli problem om jag inte var pensionär. Som sådan är jag priviligierad och sover middag varje dag ett par timmar. För tillfället till o med två gånger per dag.

  SvaraRadera
 15. Mamma: Lite avis är jag allt att du kan sova flera ggr per dag. Det kan jag inte ens om jag är ledig, blir alldeles illamående om jag sover på dagen.

  SvaraRadera