tisdag 3 februari 2009

Varm å go!

I morse vaknade jag i ett lagom varmt sovrum. Mailade ju fastis i förra veckan och sa att jag fryser ihjäl i mitt kalla sovrum, det är 16,0-17,5°C i det när jag skall gå och lägga mig. Han ringde igår och sa att det inte alls var något fel på tätningen av mitt fönster, dock så var de 3 ventilerna BAKOM elementet vidöppna. Inte katten visste jag att det fanns ventiler där!! Han stängde dem och när jag kom hem så var det över 21°C i sovrummet... Sänkte värmen lite så att jag inte skulle svettas när jag sov. Blev alldeles lagom. Nu har jag kollat mina andra element och de har alla öppna ventiler. Lite onödigt tycker jag, men jag klarade inte av att stänga dem själv trots att jag använde diverse verktyg. Får ringa honom idag och kolla om det finns något knep.

Jag var alltså iväg på magnetröntgen igår, och det måste jag säga var ingenting för en klaustrofob! Det var en väldigt trång tunnel, men det gick bra. Lite varmt blev det, men luften jag andades var fortfarande sval, så det gick bra. Ljudet var väldigt högt, men jag hade hörlurar med radio i. Först var det nyheter på finska, tämligen ointressant, men sen bytte han kanal och det var häftig musik istället. Höll på att somna.... När jag var klar så såg jag mina bilder, blev inte mycket klokare av dem, men det var häftig att se hur man ser ut innuti. Nu skall jag ringa till sjukförsäkringsbolaget och beställa en telefontid med min ortoped, så får vi se vad han säger om bilderna.

Jag hade tänkt att gå hem från Carlanderska igår, det är väldigt långt. Men jag ångrade mig. Dels så fick jag början till ischias när jag låg på rygg så länge på röntgen, och dels så tänkte jag att det är lika bra att passa på att gå på apoteket när jag ändå har möjlighet. Min högkostnadsperiod går ut den 10/2 och det är dumt att inte hämta ut alla allergimediciner innan dess. Hämtade ut mediciner för över 1.900 kr och betalade drygt 300. Bra deal!! Nu har jag tabletter så jag klarar mig 3 månader till (de tar jag året runt eftersom jag inte tål mina katter...), näs-sniff så att det räcker halva sommaren och ögondroppar för hela säsongen. Ögondropparna var 3 stora lådor med engångspipetter, så det var skönt att jag hade bestämt mig för att inte gå hem.

Idag skall jag på enskilt möte med Lina på XV, inför starten av Lifetime-gruppen i morgon. Jag skall få nytt material, det skall bli spännande (ny bok och ny CD). Nu när jag har kommit igång med mental träning så skall jag lyssna på den, lovar!!

Jag fick en utmärkelse till igår, från Soulsister. Tack så hemskt mycket!!


Reglerna kring denna utmärkelse är att lista 5 saker jag inte kan vara utan:

* Familjen
* Katterna
* Datorn
* TV:n
* Jobbet

Egentligen skall jag skicka vidare denna utmaningen till andra som jag tycker har en Fabulous Blog, men ni är alldeles för många. Istället uppmanar jag er alla läsare att svara på utmaningen i kommentarerna på detta inlägg!! Är det någon av er som har lust att skicka vidare utmaningen så gör det! Känn er utmanade allihop!! Era bloggar är helt fantastiska och har hjälpt mig så otroligt mycket. Alldeles för mycket tid går åt till att läsa alla bloggar, men det är det värt.

Räknade förresten ut att om 3 kg eller nått så har jag kommit 2/3 av vägen (om jag satsar på 60 kg som målvikt) och satsar jag på 65 kg som målvikt så har jag precis passerat 2/3. Det är ju inte klokt!! Beach 2009 here I come!! Nja, kommer knappast vilja visa mig på playan med allt daller, får nog inhandla en baddräkt med ben först :) Men de bekymrena tar jag den dag de kommer!!

5 kommentarer:

 1. Vad skönt att värmen är fixad så du slipper frysa =) Magnetröntgen har jag en otrolig skräck inför och vet inte om jag skulle klara det. Men det gjorde ju du =)

  2/3 av vikten! Snart har du klarat den sista tredjedelen också. Kram

  SvaraRadera
 2. Du är så jädrans duktig!!! En rejäl inspirationskälla är du :)

  KRAM

  SvaraRadera
 3. Hihi, jag iddes inte säga nåt om magnetröntgen igår eftersom jag visste hur det fungerar (smala tunneln man måste ligga i) och jag inte ville du skulle oroa dig i onödan. Men det gick ju bra! =)

  SvaraRadera
 4. Härligt att vara varm :)

  KRAM

  SvaraRadera
 5. Malin: Jag har gjort det en gång tidigare, fast då röntgade de bara huvudet, så jag behövde inte ligga inne i tunneln. Men jag visste hur trångt det var. En sak funderar jag på... Jag hade ALDRIG ens kommit in i tunneln för 35 kg sen... Hur magnetröntgar man stora personer??
  Japp, bara 1/3 kvar. Låter inte så mycket :) Kramar

  Ulrica: Tack så mycket. Å vad glad jag blir när ni skriver så! Fasen vad den här bloggen ger mig mycket!! Kramar

  Sofia: Jag visste hur det skulle vara (se ovan). var inte ett dugg orolig för själva röntgen, mer för svaret :) Kramar

  Soulsister: ja, det händer inte så ofta nu för tiden... Fryser jämt. Är så trött på det! Kramar

  SvaraRadera