måndag 9 februari 2009

Jag är frisk!!

Eller rättare sagt, jag har ingen spinal stenos. Eller något som trycker på nerverna. Jag har dock en "måttlig artros i fasettlederna" som innebär att de är lite sammanväxta. Det är både åldersbetingat och ärftligt (mamma har artros). Det finns ingen operation man kan göra för att underlätta besvären, men han skulle skriva en remiss till en sjukgymnast som kan McKenzie-metoden. Det är tydligen en metod som skall funka bra på denna typen av besvär, så det skall bli spännande. Jag googlade lite och läste om metoden, och det verkar bra.

Jag skall i alla fall undvika allt som gör att jag får ont i ryggen, så han tyckte det var bra att jag inte tränade så mycket gymet, som ger mig ont. Men ju mer jag tränar upp musklerna, desto mer av ledernas belastning kan de ta upp. Jag berättade att jag skall till XV på onsdag och få råd om hur jag skall köra styrka med mina gummiband, och där sa han att jag skulle vara lite aktsam så att jag inte gjorde något som gjorde ont. Han sa att de som jobbar som tränare ofta är jättebra på att träna folk som inte har några besvär, men har lite svårare för att träna sådana som mig. Så jag skall inte bara lyda och göra som Lina säger, utan känna efter själv.

Jag skall också testa med anitinflammatoriska mediciner, t.ex. Voltaren, men det avvaktar jag med tills jag äter igen. Jag måste ta den ihop med mat, annars blir jag jättekass i magen.

Så nu kör vi vidare i samma stil. Glömde tyvärr fråga honom om våtvästträning, men jag hoppar över det denna terminen. Nästa termin kan jag köpa biljett för en träning och testa.

11 kommentarer:

 1. Vad kul att du är frsik ändå =) Jag håller alla tummar jag har för att den där metoden kommer hjälpa din rygg =) Hur länge är det du har hållt på med Xtravaganza nu förresten? Var det i augusti du startade? Kram

  SvaraRadera
 2. Bollen: Tackar!! Hoppas jag med! Jag började 14/8, pulvrade till 4/12 och började igen 1/1. Så sammanlagt har jag pulvrat 22 veckor och kört 4 veckor halvfart.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vad kul Lena!! Hoppas det blir bättre nu när du får hjälp av sjukgymnasten också! Var goda nyheter=).

  STOR KRAM!

  SvaraRadera
 4. Vad härligt att du är frisk! =) Hoppas övningarna hjälper dig. Bra råd att sluta med övningarna som gör ont i ryggen, det gjorde inte jag och därför har jag vissa problem i ryggen än idag.

  En köksvåg ska jag investera i så snart som möjligt =) Men just nu är det inte möjligt. Kram

  SvaraRadera
 5. Vad skönt att höra!
  Lyssna nu på vad farbror doktorn har sagt, inte göra övningar som gör ont!

  SvaraRadera
 6. Hallojsan
  Vad bra att du fick raka svar av läkaren och att han var tydlig med att du skall gå till en sjukgymnast för att få instruktioner hur du skall träna.
  Det finns ju en anledning till att det finns utbildade sjukgymnaster och dem skall du ta tillvara.
  Lycka till och träna så mycket som du orkar.
  Mamma Mia

  SvaraRadera
 7. Hej hej.. superfin du blev i håret.

  Visst är djur allt för söta i bland ragge ligger alltid och sover pååå mig eller så nära mig han kan.. då känner man sig verkligen behövd.
  Hoppas du har haft en bra helg kram kram.

  SvaraRadera
 8. Va skönt att du är frisk! Hoppas du kan få bra hjälp att bygga upp styrkan i ryggen.

  kram

  SvaraRadera
 9. Anna: Ja, det var en lättnad! Kram

  Malin: Jag skall verkligen lyssna på vad ryggen säger. Går viktminskningen långsammare för att jag inte tränar så mycket så får det väl bli så då. Kram

  Sara: Ja, jag lovar!! Kram

  Mamma Mia: Ja, det var en mycket bra läkare, kände vid första besöket att jag fick bra förtroende för honom. Han lyssnade på vad jag sa och skyllde inte alla mina besvär på övervikten. Annars är man ju van vid att minsta stukade lillfinger skylls på övervikten. Det var ju orsaken till att jag inte sökte för mitt ryggonda på 20 år, eftersom jag "visste" vad svaret skulle bli. Kram

  Sara: Tackar! I natt låg jag på rygg och Cornelia kom och tavade med klorna utfällda på min mage. Hon bet och slickade mina händer om vartannat. Tillslut lade hon sig tillrätta på magen/armen och somnade. Helt tokig var hon :) Kram

  Soulsister: Frisk är väl ett bra ord, men inte smärtfri. Finns ju tyvärr inte någonstans i kroppen som jag inte har ont (axlar, armbåge, fötter, ben och rygg) men man får vara glad för det lilla :) Kram

  SvaraRadera
 10. Gud så härligt positiv du låter!! Kan lova att det är en underbar siffra...7!! Helt sjukt lycklig blir man av den :) Mindre lycklig blir jag dock som har en 9a först. Men den ska bort nu...ska nog oxå ha en sjua innan jag börjar äta igen. Nuttrar här nu jag. Känns apjobbit att börja om igen. Men så gåre när man slutar röka, är ju lixom inte nåt unikt för mig. Lite nyfis vart jag dock på remissen. Här i mitt landsting (västernorrland)där äre blankt nej. inte nåt att ens fundera på. Tyvärr. Förstår att du börjar bli less på sopporna. Har ju vart där jag oxå. Fast tack och lov så tror jag inte att det saktade ner på slutet. Bara att det kändes så himla seeeegt. Man vet att man är nära då är varje timme tung. Men jag önskar dig lycka till! Du är grym tjejjen!!

  SvaraRadera
 11. Vickenickan: Jag kommer att jubla så det låter ända upp till dig :) Du fixar detta! Du vet ju vart du skall och verkar fast besluten att nå dit. Jag vet inte hur de ställer sig på Sahlgrenska, men den dagen den sorgen. Då får jag ta ett lån. Inte mer med det. Allt känns segare ju närmare målet man kommer. Nu har jag plötsligt kommit till insikt om att målet är ganska nära. Det var först när jag kom på det som det började kännas tråkigt. Jag önskar dig lycka till också. Skriv mer i bloggen, det hjälper!! Kram

  SvaraRadera