fredag 27 februari 2009

Samtal med min coach

Man får tid att fundera lite när man går hemma. Ringde min coach på Xtravaganza för att kolla vad hon tyckte om min plan att börja äta nästa helg. Jag förklarade hur det var, att jag kände mig less, att jag inte var stressad av mitt "slutdatum" (min födelsedag 5 juli) och att jag skulle ha ca 10 kg kvar till det översta av mina slutmål (har ju satt 60-65 kg). Hon höll med mig om att det nog vore klokt att gå över på halvfart nu. Tröttnar jag ännu mer så kommer jag aldrig att kunna köra en period med helfart igen. Hon var inte främmande för att köra t.ex. 4 veckor i maj eller juni om jag då står på en platå. Skönt att få sina tankar bekräftade!

Så om jag inte står totalt still denna veckan, så börjar jag äta nästa lördag!! Nu känns det genast lite lättare. Jag längtar, som tur är, bara efter nyttiga saker: Krispig sallad, nygrillad kycklingfilé, räkor, nötfärsbiffar med massa goa kryddor i. Jag har ju kollat en hel del på Rachael Ray på TV den senaste tiden, och blivit så inspirerad av hennes matlagning. Jag skall verkligen försöka våga lite mer i köket, har tidigare varit väldigt enformig i de få maträtter jag har lagat. Jag längtar verkligen efter att få försöka laga mat!

Jag vill ju gå ner 2 kg till innan jag börjar äta, men vi får se hur läget är nästa fredag. Håll tummarna för att jag klarar 2 kg tills dess. Låter otroligt att köra ytterligare en 2 kg-vecka, men man vet aldrig. Handlar det om några hekton så spelar det ingen större roll heller. Vill helst börja äta en helg eftersom den första dagen är lite speciell. Lunch och middag första dagen blir:
1 hårdkokt ägg, 3 msk keso eller kesella, 2 tsk hackade räkor eller stenbitsrom, ett salladsblad. Låter väl upphetsande? Hm. Gillar inte ens ägg. Den här gången skall jag se till att det är helt kallt innan jag hackar det. Och så skall jag krydda lite, smakade ingenting när jag åt det i december. Man lär sig av sina erfarenheter :)

Nu till något helt annat: Skrev ju tidigare idag att jag skulle recensera de röda teerna jag köpte smakprov på från http://www.coozy.se/ Jag har gett teerna +, ++ eller +++. Inget te var äckligt så jag behövde inga -. Men de med + smakade inte så mycket, eller i alla fall inte det de skulle smaka. Det som står under är det som är skrivet på påsen.

Jordgubb & grädde ++ (lite för konstgjord jordgubbssmak för mig)
Smaksatt med jordgubb och vanilj. Dekorerat med jordgubbsbitar.

Björnbär ++ (kände klar björnbärssmak)
Med smak av björnbär & vanilj. Dekorerat med hela björnbär och bitar av vanilj. Krämigt och gott med en klar vaniljton som nästan går åt kola.

Vårdröm ++ (smakar citrus och vinbär)
Smaksatt med citrusfrukter, rabarber, svartvinbär och grädde, samt rosor, solros och blå malva.

Syrliga Ginger +++ (helt klart den godaste, massa ingefärssmak, verkligen syrligt)
Smaksatt med ingefära och grapefrukt. Med bitar av ingefära, citrongräs och citronskal. Även myntablad, peppar och ringblomma.

Citron/yoghurt + (ganska menlös smak)
Smaksatt med yoghurt och citron, samt blåklint och cintronskal.

Rabarber med grädde + (kände ingen smak av någon rabarber...)
Med smak av fruktig rabarber och krämig gräddvanilj. Med bitar av rabarber.

Vilda bär ++ (smakar lite drottningsylt)
Med smak av våra svenska bär. Hallon, blåbär och hallonblad ligger till grund för utseende och smak.

Karibisk blandning + (ganska menlös)
Smaksatt med melon, päron och kiwi samt solros och blåklint.

Så, det var vad jag tyckte. Kan verkligen rekommendera deras smakprov för 5 kr st. Räcker till ca 4 koppar. Då behöver man inte köpa på sig ett helt hekto som man sen inte tycker om :) Jag har beställt 1 hg med Syrliga Ginger, har flera andra smaker här hemma som jag måste dricka upp innan jag kan beställa mer. De jag har hemma som jag köpt i te-affären är Kaktus/apelsin (jättegod), Champagne (också jättegod), Vanilj (ganska god) och Persika/passion (ganska god). Har blivit helt galen i röda teer nu och kommer att fortsätta dricka dem även sen när jag kan ha mjölk i teet igen och således kan dricka svart te. Eftersom jag inte gillar mjölk så är det röda teet bättre.

7 kommentarer:

  1. Tycker du har fattat ett jättebra beslut Lena! Det där kommer vara toppen för dig! Du har som sagt verkligen gjort dig förtjänt av att börja äta mat igen!:) Ska bli kul och höra recept från dig också om du ska börja laga (då jag själv är usel och enbart äter kyckling, tonfisk, makrill och ibland lax och fläskfilé)då jag själv inte kan göra ngt roligt av maten. Blir ganska ensidigt men fungerar bra ändå:).

    Hoppas du får en jätteskön helg nu!
    Roligt med massa tesorter också, gott med te=).

    STORA KRAMAR

    SvaraRadera
  2. Hej Lena! Läste om din upptrappning, själv ska jag börja trappa upp på söndag eller måndag inför Sälenresan sen går jag tillbaka till sopporna men i min bok står det att det du beskrev som lunch och middag är frukost och att man till lunch och middag ska äta 50 hg kyckling/fisk och 50 g vattenrika grönsaker. Eller kan man äta frukosten istället. Tycker allt verkar väldigt krångligt nu när man ska gå över till mat... Blir helt snurig. Då lätt med sopporna för man slipper tänka och man slipper ju laga massa mat. Nä nu ska jag nog hoppa i säng. Go Natt! Kram

    SvaraRadera
  3. har också lagt in en te-beställning på coozy idag, och gjorde som du sa, köpte de där filterpåsarna på ica, eller rättare sagt skickade ut maken till det.
    O ja som skulle varit på premiären av Män som hatar kvinnor idag
    Johan fick gå själv me en kompis
    o det var jag som ville se filmen, han har inte läst böckerna
    *surar*

    kram

    SvaraRadera
  4. Ohh vad skönt för dig att börja äta igen.. du som rasat så dant bör nog ta en stund på halvfarten du går ju fortfarande ner.. Du är ååå duktig.. då börjar du äta lagom till jag börjar med soppor då.
    Jag börjar nästa vecka på måndagen efter att jag vatt på 30 års fest.
    Ska bli skönt att köra igen och se om jag klarar de bättre denna omgång efter min misslyckade andra försök men jag vart ju sjuker..

    kram kram.

    SvaraRadera
  5. Anna: Nu vill jag ju inte se maten som en belöning, men jag fattar vad du menar. Jag skall testa mig igenom i stort sett varenda recept på min receptblogg, och fotografera så att sidorna livas upp lite. Det skall bli så spännande att se om jag kan laga mat! Kramar

    Andrea: Jag har bytt plats på frukost och mellanmål, kan inte tänka mig något annat än pulver till frukost. Då får jag i mig mina linfrön också. Sen kör jag som de säger. När jag går på riktig halvfart blir det:
    Frukost - pulver, mellis - frukt och lite nötter, lunch - 1 knytnäve protein (100 g), en knytnäve varma grönsaker (100 g) och en handflata vattenrika grönsaker (100 g), mellis - en halv bar eller pulver, middag - likt lunchen, kvällis - en halv bar eller pulver. Enkelt och gott! En sak märkte jag när jag åt i december: Det går åt fruktansvärt mycket tid till detta med mat. Den skall planeras, handlas, lagas, ätas och diskas efter. Det blir ingen tid vid datorn på lunchen när man äter mat, det finns inte tid till det! Kramar

    Soulsister: Vad bra att du fick köpt påsarna! Om du vill kan jag köpa en sån där klämma åt dig och skicka ner, de kostar bara 15 kr. säg till bara så fixar jag det. Kul att du beställde också!
    Stackare! Att du inte fick gå på premiären! Du har all rätt att sura. Men nu kommer pekpinnen fram: Om du hade tagit det lugnare i veckan och inte jobbat när du var sjuk så kanske du inte hade varit sjukare nu... Eller?? :) Men filmen finns ju kvar på bio ett tag till, så du hinner se den. Jag får också vänta ett tag, för syrran kan inte förrän om 3-4 veckor. Krya på dig nu!! Massa kramar

    Sara: Jag ser verkligen fram emot att experimentera i köket. Det känns som en hel evighet sedan jag åt. Trodde jag skulle ha gått upp idag också, har ju inte varit utanför dörren sedan i onsdags eller tränat sedan i tisdags. Men det var -0,5 idag (från igår) så det funkar tydligen att vara still också. Hoppas verkligen det går bättre för dig att pulvra denna gången. Vissa har tydligen svårt för att börja igen, jag har som tur var inte haft några problem med det. Vet bara att jag alltid skall börja pulvra en torsdag, så mår jag dåligt lördag och söndag. Ha det bra! Kramar

    SvaraRadera
  6. Åh roligt att du snart ska börja äta :) Enbart en vecka kvar ju. Nu lär du ju vara förbi mig viktmässigt också :) Kram

    SvaraRadera
  7. Malin: Ja, det skall bli så spännande! Nu är det bara 4 dagar kvar (12 påsar pulver). Jag tror inte jag är förbi dig i vikten, väger 77,1. Och du? Kram

    SvaraRadera