lördag 28 februari 2009

Skön promenad

Vaknade i morse och kände att jag måste ut, och det snart. Har ju inte varit utanför dörren sedan jag gick hem från jobbet i onsdags lunch. Jag tittade på termometern när jag vaknade vid halv 6 och konstaterade att det var -7°C ute. Hm. Jag väntade i alla fall tills det började ljusna vid 7 och gick ut. Det blev en skön promenad på 9.149 steg på 77 min (119 steg/min). Jag gick förresten med stavarna, för första gången sedan i somras. Då gick det inte alls, fick en fruktansvärd ischias. Nu gick det hur bra som helst. Bra när armarna får jobba lite med. Det var inte sista gången! Nu har jag precis druckit frukost, en och en halv timme senare än vanligt. Jag blir lite darrig och yr när jag avviker för mycket från mina vanliga tider.

Det blir en promenad till i eftermiddag. Åsa skall ju komma med Vincent strax före 18. Kom på att hon kunde hämta upp mig på Netto, som ligger mellan henne och mig, så jag fick köpt mer mineralvatten. Köpte ju 24 x 2 liter den 31/1, och de är slut nu... Som ni kan se så påverkar bubblorna inte min viktnedgång i alla fall, men det kan ju vara annorlunda för andra. Fast jag kanske skulle gått ner fortare om jag inte drack så mycket mineralvatten, men då får det vara värt det.

Jag går omkring och är så lycklig för att jag bara skall köra en vecka pulver till. Som en tyngd som lyfts från mina axlar. Idag skall jag sätta mig ner och fundera ut en shoppinglista, på allt som jag måste inhandla. Det är ju så mycket basvaror som saknas, som hade blivit dåliga om jag inte gjort mig av med dem efter jag ätit i december. De första dagarna blir det inget avancerat till lunch och middag, kyckling och räkor. Men sen skall det lagas mat! Jag har ju lite svårt för de varma grönsakerna, men jag fick ett recept på Rachael Ray som påminner om en ratatouile, som jag tror kommer att passa mig. Det heter "mushroom ragout" och hon använde det som en vegetarisk sås till pasta. Jag skall byta ut lite av ingredienserna då jag inte gillar selleri och inte kan ha så mycket paprika i som hon hade. När jag är klar med måttkonverteringarna, kaloriuträkningen och så skall jag lägga upp det på receptbloggen.

Trots att jag har varit mer eller mindre stilla i flera dagar hade jag gått ner ytterligare 0,5 kg idag. Det kanske inte är helt omöjligt att vara nere på 75 till på lördag, bara 2 kg kvar. Det kommer kanske att diffa på ett par hekto, men det bryr jag mig inte om. Då har jag i alla fall 4-5 kg "tillgodo" till 80, som jag aldrig mer i hela mitt liv vill se på min våg. Känns bra att ha en sån gräns, då kan jag inte slappa till och äta massa onyttigt.

5 kommentarer:

 1. Vad bra att du bestämt dig för att börja äta. Jag kommer ha ett liknande upplägg. Skönt att ha som mål att aldrig mer se en 8:a på vågen (som första siffra då...) Just nu har jag samma mål!! Mitt slutmål är ju 70 kg, men kommer ha "aldrig över 75 kg" som motto. Spännande att få gå och handla annat än toapapper, synd att det tar sån tid med mat bara, man hat ju vant sig av med matlagningen och haft all tid i världen.

  SvaraRadera
 2. Ha det så trevligt med Vincent!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Vad skönt det lät med en morgonpromenix =) Vad duktig du är!
  Hoppas helgen blir fortsatt bra. DU är fantastisk!

  kram

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att höra att du har bestämt dig!:) Det kommer gå JÄTTEBRA! :)
  Jag ser också fram emot all nyttig mat som sallad och kyckling och en massa goda kryddor! & dessutom att laga den :-) Jag håller på förfullt att skriva i en receptbok som jag har :D

  Hoppas du får en fin lördag! Kram

  SvaraRadera
 5. Kicki: Kattmat och Omega 3 är väl det jag har handlat på ICA de senaste månaderna :) Började handla lite idag, men allt färskt handlar jag på fredag. Å vad kul det skall bli!! Mycket tid kommer det att ta, men jag skall laga så jag har i frysen.

  Soulsister: Tack, men som jag nu skrivit blev det inställt. Kram

  Linda: Det är ju så skönt att gå ut på morgonen, himla synd att jag inte hinner det på veckodagarna. DU är också fantastisk :) Kram

  Emma: Jag hoppas att det skall gå bra. Nej, fel inställning, det SKALL gå bra!! Jag har ju min receptblogg där jag skrivit massa goda recept som jag längtar efter att få testa. Har du några goda recept, maila dem gärna så kan jag lägga upp dem! Kram

  SvaraRadera