torsdag 12 mars 2009

Första vägningen...

Så nu var första vägningen avklarade sedan jag började äta. Hur illa blev det? +1,7 kg. Hoppas det stannar vid det, för jag är fortfarande under 80. Förra gången gick jag ju upp betydligt mer fast under flera veckor. Denna gången har jag inte varit så försiktig med maten, d.v.s. jag hoppade på de starka kryddorna och grova grönsakerna med en gång...

Hur har det gått då? Jag har INTE ätit något godis, chips, hamburgare, pizza eller annan snabbmat. Det jag har ätit för mycket av är osaltade nötter. Det är väldigt svårt att bara ta 0,5 dl när man har en hel påse nötter... Måste skärpa mig där. Sen har jag fruktansvärt svårt för att få i mig det sjätte målet, kvällsmaten. Tror bara det har hänt en gång denna veckan. Och då inte som kvällsmat, utan som mellanmål FÖRE middagen. Ofta går jag ju inte direkt hem och då blir det inte middag direkt. Måste hitta någon bra lösning där. Jag är ju inte en kvällsmänniska, så jag behöver äta middag senast kl 19 för att det inte skall bli för nära sänggåendet. Hur gör ni andra halvfartare när ni skall någonstans efter jobbet? Hur löser ni det med middag/kvällsmat?

Klockan är 5.40 och följande har jag hunnit med redan: Duschat, vägt och mätt mig, gjort en hel bunke sallad, dukat och tömt diskmaskinen... Varför detta? Jo, idag kl 12.10 kommer jag och mina 6 kvinnliga kollegor att äta lunch här. Så bordsskivorna är utdragna och tallrikarna står framme. 3 stolar skall lånas av grannen, men jag har hennes nyckel så vi går bara in och hämtar (och lämnar) dem under lunchen. 3 av tjejerna skall ju äta av mina biffar, grönsaksröra och sallad, så jag har gjort en massa sallad och tagit fram 12 biffar ur frysen.

Igår gjorde jag ny grönsaksröra, denna gången på 2 kg (!) krossade tomater, alltså dubbel sats. Hade i likadana grönsaker som förra gången, samt en zucchini och 2 burkar strimlade bambuskott. Så nu har jag väl alla tänkbara färger i denna röran, man skall ju ha minst 3 färger. Det är grönt, vitt, orange, rött, brunt och gult. God blev den i alla fall, får väl se om tjejerna tycker den är för stark...

Fick ett mail igår från biblioteket om att en bok jag har lånat skall vara tillbaka i morgon. Så i eftermiddag blir det en promenad tur och retur Frölunda Kulturhus, borde bli ca 1,5 timmes promenad. Skönt!! Skall ta med mig stavarna till jobbet idag, det är mycket enklare att gå med dem nu när jag märker att jag inte får ischias av det. Man går mycket snabbare, och armarna får jobba lite också.

12 kommentarer:

  1. Jag lägger upp min dag så här med maten:
    05,15 frukost hemma, gröt eller äggvariant
    08,00-09,00 shake på jobb
    11-12,00 lunch - medhavd mat
    15,00 shake innan jag går hem
    17,00 middag hemma
    20,00 kvälls shake

    Som du förstår är det ca-tider...
    KRAM

    SvaraRadera
  2. Har det redan gått en vecka sen du började äta? Vad tiden går, det var ju inte så mycket du hade ökat. Jag ökade 2 kg men sen gick det snabbt att tappa de.
    Stark mat är bra för fett förbränningen.
    Om det dröjer innan jag ska äta min middag så tar jag en bar som mellanmål. Kesella och lite Funlight kan du ju alltid ta innan läggdags. Det blir ingen träning för mig idag. Nu sitter jag på jobbet och allting är som en dimma. Jag får se hur länge jag är kvar på jobbet idag.
    Sköt om dig och jag knackar nog på din dörr någon dag:-).

    SvaraRadera
  3. SVAR: Tack så mycket för fin och peppande kommentar.. håller med, jag kan inte göra annat än mitt bästa.

    Det va ju ett sånt litet + du fick.. kom igen nu, kämpa på!! Du kommer inte stanna vid det +:et, du kommer få ett minus nästa gång!

    *pepp-kram*

    SvaraRadera
  4. Hey! Ja nu är det inte långt kvar alls... Ska väga mej på XV imorrn, får se hur det ser ut innan jag åker. Ska verkligen sköta mej i US.

    SvaraRadera
  5. Nötterna är ju livsfarliga.. jag kunde ju dock inte hålla mig till osaltade ens.. de blev på tok för mycket nötter..

    jag tycker de är superbra att du lägger upp massa mat ideer.. jag sak göra dina biffar bla..
    Så jag är förbered när jag sak äta.

    Mera sååånt..
    kram kram

    SvaraRadera
  6. Kanonbra att du fortfarande ligger un 80 :) Det vänder snart ska du se.

    Vad roligt med lunchgäster :) Ha en bra dag. kram

    SvaraRadera
  7. Hejsan! hoppas tjejlunchen blev lyckad och rolig! Det var minsann en rejäl sallad du fått ihop! =)

    SvaraRadera
  8. Tycker du gjort det bra! Att du skulle gå upp en del var ju väntat. fortfarande under 80, och om du låter bli så mycket nötter.... Bra att du känner igen början till ett litet beroende och kan stoppa det innan det blir värre. Sånt får du se upp med jämt. Säger en morsa som inte kan ha något godis hemma utan att äta upp det LOL

    SvaraRadera
  9. Det låter kanonbra ju :) Det vänder snart och du går neråt istället med kilona :-)

    Tjejlunch låter riktigt nice, hoppas de va trevligt och att dom gillade din mat :) Jag ska själv prova på att göra den när jag börjar äta :D ! Ser riktigt smaskigt ut..

    Ohh jag älskar nötter.. haha jag kommer oxå att få det svårt med det där känner jag på mig :P

    Kämpa på, du är skitduktig! Kramar

    SvaraRadera
  10. Kroppen drar ju på sig vatten nu ibörjan också så vänta en vecka till så får vi se vad vågen visar då!

    Blev det någon promenad i snön idag??? Usch, vad det har snöat!!! Kram

    SvaraRadera
  11. Ja det är jättekul med måttbandet, verkligen!=)...det var bra att du var mentalt inställd på viktuppgången, och du tar det bra. Det vänder snart, kroppen behöver bara tid vid att vänja sig. Inte så lätt att vänja sig när det nästan bara gått på soppor i ett halvår:).

    Du får skriva om lunchen i morgon, lät som trevligt=).

    Om jag inte hinner ta middagen som jag brukar vid 18 ungefär så brukar jag ha frukt/bar/nötter i väskan som jag kan ta. Man ska alltid ha ett litet nödförråd med sig, man vet aldrig hur dagarna kan vända:). Jag tycker kvällsmålet brukar vara såå gott, det jag njuter av mest nästan, men det är då jag är som mest avslappnad också och jag går inte och lägger mig förens vid 1 oftast (för sent, borde ändra den vanan). Men något litet kan du ju alltid äta innan läggdags, kesella, ett ägg eller så:)

    Hoppas du haft en kanontorsdag med god mat!:)

    Kraamar

    SvaraRadera
  12. Soulsister: Tack för tips om hur man lägger upp maten. Har funderat lite och skriver i dagens inlägg hur jag skall försöka lösa det i fortsättningen.
    Kramar

    Sara: Japp, tiden går fort!! Får se om jag får ett minus på vågen nästa vecka. I ärlighetens namn skulle jag vara överlycklig över ett ±0. Äter du en hel bar? Hos oss säger de att man bara skall äta en halv som mellis. Men det är klart, du är ju färdig. Å vad jag är avis, samtidigt som jag unnar dig det av hela mitt hjärta! Hoppas du mår bättre snart! Kramar

    I våran lilla vrå: Hoppas hoppas :) Får väl göra mitt bästa. Bättre än så kan det inte bli. Kram

    Emma: Hoppas vägningen gick bra. Unna dig lite när du är ute och reser!! Kram

    Sara: Nej, nötterna åker ut. Om du vill så kan jag lägga upp det exakta receptet på biffarna, de var så enkla att göra. Måste snart göra dem igen, för det gick åt 12 st igår när tjejerna var här på lunch :) Kram

    Malin: Tänker stanna under 80 också, eller i alla fall försöka!! Lunchen gick bra och maten var omtyckt. Kram

    Sofia: Japp, det blev den. Sallad? Aha, du menar grönsaksröran. Jag äter vanlig sallad också till den :) Vansinnigt gott! Kram

    Mamma: Ja, jag vet precis vad det är jag skall undvika, och måste då låta nötterna vara helt. Som lördagsmys ok, men då kan jag köpa lite i naturgodislådorna (lösvikt) och inte ha en hel påse hemma. Men jag har inte ätit något godis!!

    Emma: Japp, maten gillades. Det var jättekul, och framför allt att både jag och de gillade maten, brukar annars inte vara så förtjust i mat jag lagat själv. Men röran och biffarna var riktiga fullträffar. Gillar du nötter så håll dig borta från dem! De är förrädiska!!
    Kram

    Jenny: Hoppas det blir minus eller 0 nästa vecka. Förra gången gick jag ju upp flera veckor i rad. Får se hur det blir denna gången. Ja, promenad blev det, men aj så ont jag har i kroppen!! Kram

    Anna: Ja, viktuppgången är ju ofrånkomlig när glykogendepån fylls på. En halv bar har jag i väskan, men nötter skall jag hålla mig borta från från och med nu! Oj vad sent du går och lägger dig, lägger mig senast 22. Kram

    SvaraRadera