måndag 16 mars 2009

Ny vecka igen

Varenda måndag så sitter jag här och undrar var katten helgen tog vägen? Jag har ju i och för sig hunnit med en hel del, men ändå känns den så kort. 3 dagars helg hade varit bättre!!

Igår hände inget speciellt på eftermiddagen. Löste lite korsord, kollade lite på TV, åt middag och annat ointressant. Idag skall jag till sjukgymnasten kl 8. Funderade först på att gå dit (tar bara 40 min), men det känns som om jag är på jobbet på halvtid nu så jag vill tillbaka dit så fort det bara går. Moppen får det bli, bussen tar ju längre tid. Däremot så blir det nog en promenad till Apoteket i eftermiddag. Skall köpa på mig deras Modifast bars, de är mindre än alla andra bars och innehåller bara 120 kcal. Måste lösa detta med mellanmål, så att jag inte faller för alla dessa frestelser "out there". Själva maten går det jättebra med, jag har ju flera smarriga rätter i frysen nu så det är snarare svårt att välja. Men jag är inte bra på att gå in i en affär och inte handla något jag inte borde. Det kanske blir bättre om jag går och snaskar på en Modifast bar när jag handlar?

Att alltid ha en Modifast bar i väskan och att avsluta arbetsdagen med en shake är det jag skall prova denna veckan. Tjuvställde mig på vågen idag och det var inte kul. Får hoppas att jag kan få ett minus (jämfört med idag) tills på torsdag. Skärpning! Jag vet att jag alltid låter så positiv i bloggen och allt går så j-a bra, men ibland gör det inte det. Jag kan inte hålla på att skriva om varenda snedsteg, jag är tillräckligt bra på att klanka ner på mig själv ändå. Jag får lista de positiva sakerna i alla fall:

* Jag har INTE ätit något godis.
* Jag har INTE ätit några bullar eller kakor.
* Själva maten funkar perfekt och jag äter både varma och kalla grönsaker till varje mål. Och tycker om det jag äter, det jag lagat själv.

Ovanstående 3 saker hade aldrig hänt tidigare, så det är en stor framgång! Men som sagt, inga nötter kvar i huset, det gäller att veta vad som inte funkar. Skönt att veta att det är andra som har problem med samma sak (tack Norrköpings-Sara).

3 saker som jag skall jobba på denna veckan:
1. Dricka pulver innan jag går från jobbet, för att inte vara superhungrig, även när jag bara skall hem direkt.
2. Lyssna på mental träning varje dag. Jag har ju slarvat med detta något förskräckligt. Skall inte lyssna på Lifetime, utan skivan från 26-veckors programmet. Jag måste verkligen vika tid för detta!!!
3. Verkligen tänka mig för innan jag köper något onyttigt. Det går fortfarande på automatik, och det är INTE bra. Vill jag ha detta? Är det värt det? Svarar jag ja på det är det ju ett medvetet val, och det är en helt annan sak.

Nog med depp. Resten av veckan bjuder på cirkelträning i morgon (skall dock först kolla med sjukgymnasten idag ifall hon tycker det är en bra idé), möte på Xtravaganza på onsdag (vi skall vara ombytta och köra lite rörelseglädje), inget speciellt på torsdag och fredag, Ullared med syrran + hennes kompisar på lördag samt styrelsemöte i vår segelklubb på söndag, där jag även skall sälja lite halsband åt Malin.

Jag har förresten drabbats av ett nytt "problem". Jag väger för lite för min kontorsstol... D.v.s. jag väger så lite nu att jag inte tynger ner stolen ordentligt och armstöden går inte in under skrivbordet.... Snacka om I-landsproblem :) Jag får väl höja skrivbordet lite, men det är så krångligt!

Förra veckans steg blev 85.929 (kom inte över 86.000 som jag trodde igår). Så veckans mål blir 86.000 steg (eller mer).

Ha en underbar måndag alla ni där ute! Hoppas vi får lika skönt väder som igår!

13 kommentarer:

  1. Medvetenhet är nyckeln som låser upp dörrarna till förändring.

    Tycker du är jätte redi, men man känner sig själv bäst. Jag har en allmän uppstramning kring mat o motion idag...om jag bara inte var så trött...

    Ha en finfin dag Lena
    KRAM

    SvaraRadera
  2. Hej Lena
    Det är en kamp hela tiden men du fixar det. Ta och drick lite bubbel vatten innan du går från arbetet. Finns det möjlighet att du har någon annan rutin vid hemgång så att du inte blir "frestad" att göra något som inte är planerat? Handla mat kan man bara göra när man är mätt och har ätit middag eller? Du kanske även har fel tid i månaden just nu?
    Kram från Mamma Mia

    SvaraRadera
  3. Hoppas på att det vänder snart nu när du inte har några nötter i ditt hem! Det var ju en bra idé att använda dig av Modifast bar med färre kcal. Det kan räcka med något litet ibland. Ibland kör jag faktiskt Dalblads bar som mellanmål.
    Jag älskar blåbär och vanilj smaken, en bar innehåller 147 kcal.
    Men man kanske ska köpa Modifast om det är färre kcal? Jag vill inte dela på en bar eftersom de torkar så fort.

    SvaraRadera
  4. Det var ju inte mycket du missade målet med 86 000 steg, inte ens med 100 steg. Kanonbra jobbat ju :)

    Jag tycker att det är en bra idé med modifasts bars om du innehåller mycket mindre kalorier. :) En av anledningar tills att jag valde att gå ifrån LCHF och dra ner på fettet var att jag skulle kunna hitta bättre mellanmål. Som bars :)

    Min våg är inte heller någon vidare rolig historia just, men förhoppningsvis vänder för oss båda snart :)

    Ha en bra dag på jobbet! Kram

    SvaraRadera
  5. (klappar händerna) va duktig du varit!! I denna farten så är du snart i mål! HEJJA HEJJA! *pepp-kram*

    SvaraRadera
  6. Det är de små förändringarna som gör det, och att avstå från så svåra saker är en extremt bra bedrift!
    Det är ju den tid nu är i nu som är den svåra, och jag tycker du är jätteduktig! Jag har en liten väg kvar, men snart är jag också där, och just nör man faktiskt har ett VAL mellan att äta ngt nyttigt o onyttigt är så himla svårt.
    Läste i en tidning igår. de jämförde olika träningsformer med hur lång tid det tar att förbränna en snickers (280 kcal), och har man sånna småsaker i tanken är det lite lättare att avstå :)
    Ha en fortsatt fin vårdag du med!

    SvaraRadera
  7. Avis på dig som ska till Ullared jag vill också, tur för dig som har så nära!!! Jag ska planera in en resa någon lördag framöver...har fyra timmars bil väg enkelresa ungefär... Lycka till med stolen!
    / sANDRA

    SvaraRadera
  8. Vad duktig du är, hoppas att veckan kommer funka bra nu
    ///Fidde

    SvaraRadera
  9. Hej! Nej idag ska INGET komma i vägen, jag ska köra step up ikväll - längtar efter att få röra på det sladdriga fläsket haha!!

    kram o ha en fortsatt bra dag.

    SvaraRadera
  10. *skrattar* jisses så petnoga du är, det fattades ju PYTTELITE steg till ditt mål, klart att du uppnådde det =)Mellanmålen är verkligen inte lätta, jag vet vad du pratar om. Lycka till!

    SvaraRadera
  11. Vad tråkigt att det inte har vänt för dig ännu. Smart med små mellanmål som alltid är lätt att ha med sig i fickan eller väskan!

    Vet inte om du hade gått över till lifetime men för ett tag sedan pratade vi om lyckade misslyckanden och jag försöker se det så, analyser vad gick fel, rätta till och på så sätt testa sig fram tills man hittar det som är rätt för en själv.Kram

    SvaraRadera
  12. Palla upp skrivbordet med lite böcker ;-) eller lägg en vikt på stolen så den hjälper till att tyngas ner *skratt* va bra att du vet själv dina svagheter och försöker hitta en annan väg. Jag håller mina mattider stenhårt så att jag inte ska få sug av något slag och det fungerar perfekt. Kramis!

    SvaraRadera
  13. Soulsister: Tack, den första raden hjälpte!! Bara att veta att jag gör fel är en stor framgång. Vi snackade ju lite om detta på msn igår, och du är ett otroligt stöd!! TACK och kramar i massor!

    Mamma Mia: Ja, det är en kamp. Det gäller att "lura" sig själv. Bubbelvatten dricker jag massor av hemma, på jobbet har vi bara vanligt vatten. Skall jag bara hem så passerar jag ingen annan affär, så det är ingen fara då. Det är när jag skall ut på andra äventyr som riskerna finns. Men eftersom jag är medveten om dem så kanske jag kan förekomma mig själv... För mig spelar det ingen roll om jag är mätt eller ej, tyvärr, jag kan proppa i mig massor utan att vara hungrig. Nej, det är inte fel tid i månaden, har tagit sprutor i 12 år så jag har inte haft mens sedan dess... Tack för alla förslag!! Kram

    Sara: Jag får helt enkelt anstränga mig mer!! Köpte massa bars igår, så jag skall ha ett par i väskan. Om du gillar dem kanske vi kan gå ihop och beställa på nätet, där är de ändå billigare. Fast man måste beställa för 950 kr för att komma undan frakten. Det blir 16 paket med 6 barer i varje, lite mycket för en person. Hör av dig! Kram

    Malin: Nja, egentligen missade jag ju inte målet eftersom jag satte det på 85.000 steg, det var bara jag som trodde att jag kunde ta 86 också :) Vi får se när vågen vänder!! Kram

    I våran lilla vrå: Men jag är ju inte duktig nu!! Med gåendet ja, med ätandet nej. Men tack ändå! Kram

    Katie: För mig verkar det inte spela någon roll vad jag har i tanken... jag tänker inte när jag handlar något onyttigt, det går på automatik. "Vaknar" inte upp förrän det är uppätet. Tror på mer mental träning!! Kram

    Sandra: Oj, det var långt. 5 kvar tar det för oss ungefär. Kram

    Fidde: Hoppas jag med... Kram

    Sofia: Som jag skrev till Malin ovan så missade jag inte mitt mål... Kram

    Jenny: Bara att veta att man gör fel är en stor framgång, det vet jag. Skall se om jag kan ändra på nått i min skalle. Kram

    Thean: Måltiderna funkar perfekt, det är det runtomkring som inte funkar. Spelar ingen roll om jag är mätt eller inte, går alltid att knö ner nått mer... Kram

    SvaraRadera