måndag 2 mars 2009

Sista veckan

Så nu är det bara 5 dagar kvar med pulver, det känns så bra. Men samtidigt är jag rädd för hur det skall gå. Inte rädd för att börja äta (ibland kan man ju ha ångest för att äta mat efter så lång tid på pulver), men det gick ju så lätt att börja äta förra gången. Jag är rädd för att jag inte kommer att kunna kontrollera vad jag äter och att jag faller tillbaka i samma gamla mönster igen. Men jag är så fast besluten på att ALDRIG komma över 80 igen!! Idag stod jag still för tredje dagen i rad, hoppas verkligen att det blir lite action på vågen i veckan. Det är fortfarande bara 3 kg till 80, känns som lite dålig marginal. Men jag SKALL börja äta på lördag, vill inte ändra de planerna. Jag får väl skärpa mig lite extra :)

Igår när jag nästan bestämt mig för att gå och lägga mig tidigt (ca 21), så ringde det på dörren. Det var grannen B som nu är inne på dag 8 av pulvring. Vi hade ett långt samtal och hon studerade ingående min excel-fil med alla siffror. Det är så roligt att hon har börjat och att hon blir inspirerad av mina siffror :) Jag tog på mig det paret av tjockbyxor (från innan jag började) som jag har sparat, och det är kul att se hur de sitter. Sitter och sitter, släpper jag dem så ramlar de ner :) Hon fick lite tips och fick med sig en påse linfrön hem som jag sa att hon måste börja med på en gång. Ser verkligen fram emot att få följa hennes resa!!

Om en timme skall jag vara hos min nya sjukgymnast. Det skall bli spännande, vi skall jobba med något som kallas McKenzie-metoden. Återkommer med rapport.

Planerna för denna veckan är simning idag måndag, promenad tisdag, Lifetime på Xtravaganza på onsdag, byte av häftstift i örat på torsdag (troligen promenad dit eller hem) och sedan inhandling av MAT på fredag :) Lördag och söndag går helt åt till att laga mat och att äta lite av den. Skall laga lite lunchlådor hade jag tänkt. Brorsonen Isac som fyllde år i februari har kalas på söndag, men jag har tackat nej. Jag vet från förra upptrappningen att jag kommer att vara fullständigt upptagen med att få i mig all mat jag skall äta, fick sätta larm på mobilen förra gången så att jag inte glömde av att äta :)

Syrran frågade i helgen om jag ville hänga med henne och kompisen Emelie till Ullared den 21 mars, och det sa jag inte nej till! Nu kan jag ju shoppa lite mer kläder och konserver, vilket var 2 avdelningar jag mer eller mindre hoppade över förra gången. Tvättmedlet jag köpte sist är snart slut det med, så det passar bra. Köpte några olika saker som jag inte visste hur de skulle fungera, bland annat små torkdukar för datorskärm/TV och glasögon, de funkade jättebra så de skall jag handla mer av. Kul att åka så snart igen :) Får se om jag handlar för mer eller mindre än förra gången, men jag lär ju inte slå Sara som har svart bälte i shopping på Ullared :)

Ha en skön måndag alla!!

12 kommentarer:

 1. Jag vet att du kommer klara halvfarten galant, du är så målmedveten! Själv är jag redan över 80 kg igen....

  SvaraRadera
 2. Hej hej!

  Vad sknt at börja äta igen, det kommer du att klara galant =)

  Vad gäller mentala så fungerar det mycket bättre för mig på life time cd:n den kvinnan är mycket bättre. Och det gör väl absolut ingenting om du somnar under träningen ju?

  kram

  SvaraRadera
 3. Ullared, ja vill också dit! Gu va kul! Något närmre för dig än mig....

  Tänk, snart blir det räkor o kyckling för din del!

  Kram

  SvaraRadera
 4. klart du lyckas med att börja äta mat igen.. du kommer aldrig gå upp mer än du vill eller tillåter!! Kanske ska du göra en matlista å följa, så att du redan bestämmt.. kanske blir lättare då?!

  Kämpa på, de här klarar du!
  pepp-kram

  SvaraRadera
 5. Hey Lena!
  Ojoj, var ju på Ullared rätt nyss så det var bara ett par småsaker jag skulle ha tag i =)

  Fy va grymt att du bara har 5 dagar pulver kvar! Jag tänkte nog ta en "kur" när vi kommer hem från USA igen. Dock ska jag inte mumsa en massa där för tillbaka till helvetet igen ska jag inte. Jag har landat på 73kg (vägde mej förra veckan), vill så gärna ner de sista innan vi reser (nästa lördag) Sen har jag 5 kg kvar till mitt absoluta mål och sen får det vara bra. Det är ju viktigt att man kämpar och övar på att äta riktigt och hur mycket man ska äta. (kämpigt att få i sig allt!)

  Kram E

  SvaraRadera
 6. Sista veckan på soppor gud så skönt! Jag tror inte du kommer att sakna de och definitivt kommer du aldrig mer passera 80kg igen!

  Du vet ju hur det är när man börjar äta så tips behöver du inte från mig! Det är ju lite små mekigt i början men sen flyter det bara på.
  Åhh vad avundsjuk jag blir Ullared! Men det är sant att du slår inte mig som har svart bälte i shopping på Ullared:-)!

  SvaraRadera
 7. Kicki: Jag hoppas verkligen att min målmedvetenhet håller i sig. Tvivlar som vanligt på mig själv... Du kommer snart under 80 igen!! Kram

  Fidde: Hoppas det... Tanten på Lifetime-CD:n är förskräcklig. Måste erkänna att jag bara lyssnat på den på mötena, klarar helt enkelt inte av att göra det hemma. Men jag SKA skärpa mig!! Jag vet att jag har sagt det 100 ggr innan, men en vacker dag händer det!!
  Kram

  Soulsister: Det tar 5 kvar att köra, ungefär. Så det kan väl betraktas som ganska nära. Å räkor och kyckling!! Varje gång jag öppnar dörren till kylskåpet för att ta lite pepparmint till min choklad-toffe så möts jag (sedan i lördags) av en burk räkor, röd caviar, ägg, kesella och lite annat smått och gott. Kan knappt hålla fingrarna i styr... Kram

  I våran lilla vrå: Hoppas, hoppas :) Matlista skall jag definitivt göra, och så skall jag göra storkok så att det blir enkelt att bara ta fram en låda på lunchen. Grilla kyckling (favvismaten) kan jag göra till middag då jag har mer tid. Tack för peppet!! Kram

  Emma: Kan man åka till Ullared och bara handla småsaker? :) Å vad avis jag är på dig som skall till USA. Hälsa landet från mig :) Bra om du inte äter för mycket, har du den inställningen så kanske du bara äter lite onyttigt. Jag tycker också att det är viktigt att träna sig på att äta nyttigt, därför ändrade jag mitt beslut att pulvra tills jag var klar och gå direkt på lifetime. Då kan det gå väldigt åt helvete...
  Kram

  Sara: Hoppas :) Soppor kommer jag ju att dricka 2 ggr per dag ändå, så det blir inget jag kommer att sakna. Första helgen vet jag att jag fick sätta klockan för att komma ihåg att äta, innan hungerkänslorna kom tillbaka. Men sen gick det bra. Vore kul att ses snart igen också, en fika kanske? Eller du och Sophia kan väl komma hit och hälsa på katterna någon dag? Du och jag får göra en ny raid i Ullared någon gång i sommar eller höst (kanske) och då kanske jag också kan skaffa mig svart bälte :)
  Kramar

  SvaraRadera
 8. Skickar bilden till dig så du får den i större storlek!

  KRAM

  SvaraRadera
 9. hehe det var faktiskt jag som var på besök hemma hos mina föräldrar, men det var okej även fast jag kan hålla med om att de kunde hållt igen lite;). Min sambo däremot är jätteduktig, han har i princip slutat med allt sånt=)..han är gullig=).

  Det kommer gå jättebra på halvfart Lena, var inte rädd.Du kommer göra bra ifrån dig. Du får vara beredd på att kunna gå upp lite i början, men efter ett tag vänder kroppen och vänjer sig vid det nya intaget. Så det handlar också om att ge det lite tid:).

  Kul med ullared med, shoppa loss lite mår man alltid bra av:).

  Du får ge mig lite recept sen som du lagar till, som jag sa är jag sämst på matlagning. Blir ganska enformigt;).

  Btw, hur tar man bort ordverifieringen? Visste inte ens att jag hade något sånt på min blogg:/.

  STOR KRAAM!!

  SvaraRadera
 10. hej, åh va skönt för dig att börja äta igen. Jag lagar inte alltid mat till honom =) hade lite dåligt samvete så jag lagade åt honom igår. Men det känns faktiskt rätt bra å få laga mat men det e klart man ju lätt där å ska smaka men det går ju inte =)

  ha de bra, kram

  SvaraRadera
 11. Tack för tipset Lena:)..Har stängt av den nu, så vi får väll se om det blir något bättre av det:)

  Ska defenitivt gå in på din receptblogg och läsa vad du har för goda recept=))

  Tack för all hjälp!!:)

  KRAMAR

  SvaraRadera
 12. Soulsister: Tack så mycket!!

  Anna: Vad bra att din sambo har slutat, det är ju bra för honom med :)
  Jag skall göra mitt bästa på halvfarten, bättre än så blir det inte.
  Jag svarade dig i din blogg angående recept och ordverifiering.
  Kramar

  Hanna: Det måste vara skitsvårt när man inte kan provsmaka! Det är klart, lagar man sånt som man lagat många gånger tidigare så kanske man kan krydda på känn... Jag skulle då aldrig klara det! Kram

  Anna: Jag skall lägga upp kort så fort jag har lagat ett recept, det är ju lite tråkigt utan kort. Men de är upphovsrättsskyddade på ett helt annat sätt än själva recepten. Kram

  SvaraRadera