tisdag 3 mars 2009

Snart 25.000 besökare!!

Kolla besöksräknaren! Idag kommer den att passera 25.000 besökare sedan jag installerade räknaren i september (ganska exakt en månad efter bloggen startades). Det är ju helt fantastiskt! Kommer ihåg 7 februari (systers födelsedag) då den passerade 20.000 när jag var på hennes kalas. 5.000 besökare på mindre än en månad, det är inte fy skam! Tack alla ni som kommer hit och läser mitt dravel :)

Här är en bild jag just fick av mamma. Hon har döpt den till Maria x 2. I förgrunden hennes nya katt Maria Magdalena. I bakgrunden en torrnålsetsning av mig (Lena Maria) som mamma gjorde ca 1982 när jag var 17 år.

Nu har jag gjort övningarna jag fick av sjukgymnasten igår, får se om jag får lika ont i ryggen idag som jag fick igår. Får jag det så får jag ringa henne och fråga hur jag skall göra, vill ju inte missa simningen för detta. Men jag svankar så mycket när jag simmar att det är omöjligt att hoppa i poolen med ont i ryggen, då får jag så ont efteråt att det inte blir kul alls. Nellie undrade vad jag höll på med när jag låg på golvet och gjorde ryggböjningar, hon ville vara med på ett hörn. Slängde sig rakt framför mig och "gav mig magen" så att jag skulle klia henne :)

Det verkar som om min kropp redan ställt in sig på att börja äta, hittills har jag bara gått ner 2 hg sen förra torsdagen :( Och jag som hade velat klara minst 1 kg till tills på lördag! Men jag ändrar mig inte. Jag SKA börja äta på lördag. Är det bara 3 kg kvar till 80 så får det vara så. Blir alldeles för jobbigt i min skalle om jag ändrar detta beslut nu. Går jag inte ner mer onsdag/torsdag så blir detta en "all time low" vecka, tidigare bottenrekord låg på -0,7 kg.

Igår gick jag och la mig tidigt. Som ni ser på bilden ovan så är det ibland ingen idé att ens försöka komma åt datorn... Lika bra att stänga ner :)

Å vad jag längtar efter att inte frysa jämt! Tänkte på det på jobbet igår när jag gick omkring i t-shirt, ylle-cardigan OCH min nya tjocka varma windstopper fleecetröja... Vad är meningen med att ha nya fina tajta kläder om jag hela tiden drar på mig en bylsig fleecetröja ovanpå?? :) Det känns så skönt att hjärnan är med i leken och jag kan verkligen stå framför spegeln och beundra mina nya former. Till och med när jag inte har några kläder på mig! Det ni! Magen har krympt väldigt mycket, förvånande mycket, hänget är väldigt mycket mindre än vad jag trodde det skulle vara. Låren däremot är ingen vacker syn. Oj vad fladdriga de är :) Armarna med, men de är ju oftast täckta av kläder. Men just det att jag SER att jag har gått ner är en otrolig känsla! När jag gick på Modifast 2001 (gick ner 25 kg och hamnade på 88 kg som slutvikt, 11 kg mer än nu) så såg jag inte att jag gått ner. Alla andra såg det, men inte jag. Nu ser jag det och känner mig verkligen stolt. Och jag antar att det syns på mig (inte bara i kroppen då) eftersom folk säger att jag strålar :) Det är faktiskt mer komplimang än att säga att det syns i kroppen!!

Oavsett om det blir simning i eftermiddag eller ej så skall jag ikväll gå igenom frysen och alla skåp. Jag har fortfarande saker i skåpen som jag inte borde äta nu, så de skall rensas bort. Mamma, när kommer du och hämtar? Jag behöver plats för allt nyttigt jag skall köpa. På fredag blir det shopping, skall kolla med mina föräldrar om de är i stan och möjligtvis kan tänka sig att hämta mig på Maxi, det blir så mycket enklare att handla om man vet att man kan åka bil hem. Jag har en "dramaten" men köper man 2 kg kyckling har man nästan fyllt upp halva.

10 kommentarer:

 1. Förstår att det strålar om dig, med all den viktnedgången! Det är ju en fantastisk presation och kroppen blir som ny :)

  Härligt när besöksräknaren tickar på, det är också en trevlig boost för sjävförtroendet, i alla fall i min värld.

  Va din mammas kisse är! Diggar att dina små primadonnor tar över datorn så du går o lägger dig, haha. Underbart!
  Hörs kanske på msn ikväll
  kram

  SvaraRadera
 2. Jag är glad för din skull - både viktnedgången och att många besöker din blogg! =) Tänk att vara nere under 80 snart... sicken känsla... Grattis!! Själv håller jag på att försöka ta mig under 90-strecket men det går trööögt. Ha en bra dag, o hoppas att det blir simning ikväll för det är ju så härligt! Jag ska själv simma ikväll.

  SvaraRadera
 3. Soulsister: Jag strålar både inåt och utåt :)
  Den har precis passerat 25.000 nu, det är otroliga siffror. Fast går man in 2 ggr på raken så reggas det 2 ggr, så det är inte unika besökare. Men ändå!
  Vad är mammas kisse? Söt? Ful? :) Fyll i önskat ord :) Det är inte datorn de tar över, det är armstödet framför. En sak är väl att sitta där med en katt på armen, men när båda kommer är det omöjligt.
  Jag är väl hemma efter 20 eller så ikväll, vi hörs kanske. Blir ingen simning dock. Se nedan. Kram!

  Emma: Under 80 snart? Jag ÄR under 80 (77), men vill inte över 80 igen nu när jag börjar äta. Här går det trögt också just nu, kroppen jävlas med mig för att jag har bestämt mig för att äta på lördag :) Nej, det blir ingen simning ikväll :( Först så bestämde jag att jag skall hämta en beställning på ett företag som gör 100 % naturliga krämer och sånt, jag beställer mitt "läpp-klet" därifrån. Eftersom det är helt naturliga ingredienser och inget petroleum (som gör att man blir beroende av ceratet) så har jag lyckats dra ner på min användning av läpp-klet. Men nu är det jag har nästan slut, och hämtar jag inte idag så blir det inte förrän nästa vecka. Det jag har nu räcker nog inte tills dess. Sen är ikväll enda kvällen mina föräldrar kan hämta mig från Maxi då jag storhandlat. Så det blir ingen simning denna veckan :( Kram

  SvaraRadera
 4. Klart att folk läser din blogg.. du är härlig och inspirerande och intressant..

  Skönt att börja äta igen förstår jag..

  krma kram

  SvaraRadera
 5. Förstod nästan du skulle få högt % antal :)

  SvaraRadera
 6. glad för din skull :-) du borde verkigen vara stolt!

  jo Öland är verkligen vackert, är ju mer en sommarplats men jag gillar det lika mkt på vintern :)& som du säjer är det ju väldigt lugnt och skönt då :)
  marstrand och smögen, där har jag nog aldrig varit tror jag inte..

  Ha de så bra! Kramar

  SvaraRadera
 7. Vad kul med så många läsare, inte så konstigt kanske, du skriver så bra och så kul att följa dig, ser fram emot mer! :D
  Tack för all inspiration. KRAMAR!

  SvaraRadera
 8. Sara: Tack! Ja, jag ser fram emot det. Konstigt nog är det inte själva ätandet jag ser fram emot mest, utan att få laga maten. Måste ha blivit tokig, jag gillar ju inte att laga mat!! Men jag vill experimentera i köket :) Kram

  Soulsister: Men jag är inte lika mycket bok-nörd som jag var förr i tiden, nu läser jag nog inte mer än en halvtimme om dan. Lyssnar desto mer, men inte mer än dig. 27 böcker sedan jag skickade dem till dig! Helt otroligt! Jag började om på serien i slutet av min semester i augusti, har väl lyssnat på 3-4 böcker emellan, men blev klar med serien i förra månaden. Helt otroligt att du har lyssnat dig igenom allt på den korta tiden. Jag har ju en ny här som jag skall skicka till dig någon dag. Kram

  Emma: Tack! Älskar dessa tomma sommarorter när vinden viner och snön faller. Det blir ett sånt lugn över det hela, sån kontrast till livet på sommaren. Farmor och farfar bodde på Marstrand, så där har jag varit en hel del. Kram

  Tjockisen: Jag blir inspirerad av er andra :) Tur att vi har varandra! Kram

  SvaraRadera
 9. Nu stryker jag dig ur testamentet!!!LOL. hur kan du bara undra om min Maria är annat än söt?
  Aja Baja!!

  SvaraRadera
 10. Mamma: Det var ju bara så att Soulsister skrev så lustigt, hon tappade ett ord :) Klart hon är den näst sötaste katten i världen, med Nellie & Corny på delad första plats så klart :)

  SvaraRadera