onsdag 25 mars 2009

Vill promenera...

Hjälp vad beroende man blir av dessa långa promenader. Nu har jag inte varit ute och gått sedan i söndags, och hinner det inte ikväll heller... Får bli en extra lång i morgon kväll. Och på fredag, lördag och söndag. Annars kan jag ju inte hålla mitt mål om att gå över 86.000 steg per vecka. Ligger ganska många steg bakom nu!!

Igår när jag kom hem så såg jag på Aftonbladet att från och med igår kunde man kolla på Skatteverket hur mycket pengar man får tillbaka på skatten, om man har e-legitimation. Jag är ju numera innehavare av en sådan, så jag surfade dit. Tydligen var jag inte den enda som gjorde det, för tjänsten var stängd på grund av överbelastning... Men då såg jag att man kunde deklarera redan, utan att man fått papprena hemskickade. Ringde genast pappa; de har sålt lite aktier förra året och jag har bävat för att deklarera för dem. Jag fattar ingenting om hur man gör, och eftersom de sticker nästa vecka (de lämna Göteborg i morgon bitti och kommer inte tillbaka innan planet går mot Spanien på tisdag), så var det jag som skulle sköta deklarationen. Nu kunde de ju deklarera själva!! De kom hit och lyckades faktiskt lösa det, så nu är vi alla tre färdigdeklarerade. Skönt! Resultatet? Jo, jag får faktiskt tillbaka 14.905 kr . Drygt 9.000 av dem är ju skattereduktion för hemstädning, men pengarna kommer att sitta gott runt midsommar.

Röjde här hemma igår, för idag kommer städarna. Jag har ju numera 4 veckor mellan gångerna, så nu behövs det verkligen städas. Jag har givetvis dammsugit och så under tiden, men det blir ändå fräschare när de gör ett ordentligt jobb.

Min mage är inte bra än. Jag är så van vid att om min mage ställer till med besvär, så gör den det med en gång efter jag har ätit. Sen blev jag botad från min IBS genom akupunktur, och magen var snäll. Jag åt som vanligt under dagen igår och blev straffad i natt... Vaknade 01.30 och sprang på toa var femte minut i en timme, sen somnade jag trött om på soffan. Får nog ta det lite lugnt med kryddor och stark mat idag. Det får bli grillad kyckling och sallad till lunch och middag, och inga varma grönsaker. Så här vill jag inte ha det!! Och inga fler linfrön eller tuggummin tills magen är OK igen. Egentligen behöver jag väl inte linfröna när jag äter, skall nog avvakta med dem tills jag börjar pulvra igen.

På tal om att börja pulvra... har funderat lite när jag skall göra det. En sak är i alla fall säker: jag måste få vikten att vända innan jag "ger upp" och börjar igen. Vet inte hur det har gått denna veckan, veckovägning i morgon bitti. Vissa dagar har gått bra, andra har gått kasst. Får jag ±0 blir jag överlycklig. Jag tror att jag skall äta ca 3 veckor till, så börjar jag pulvra efter påsk någon gång. Livet är så mycket enklare på pulver!! Det där är jag på pulver! Jag dricker ju inte alkohol... Ser faktiskt fram emot att börja pulvra igen, vill ha lite action på vågen! Hur tycker ni att jag skall göra? Åsikter emottages tacksamt.

Önskar er alla en skön dag, trots att det är så kallt. Vi har -7°C här, och jag undrar bara vart våren tog vägen? När jag var ute och gick vid havet i torsdags var det ju så skönt... Jag vill kunna och (om jag hade haft en båt).... Men det kommer väl så småningom...



Jag har fått ytterligare en award från Soulsister, hon skämmer bort mig:


Som vanligt så ger jag den till alla er som är så duktiga på att kommentera, ni gör mig verkligen lycklig när ni skriver en rad!!

13 kommentarer:

  1. Klart jag skämmer bort dig, du är ju absolutely fabulous :)

    Trist med magen...hoppas det snart ordnar upp sig.
    Det där med pulver är svårt, enligt min åsikt måste du lära dig gå ner utan pulver, hålla vikten utan pulver. Det är ju så ditt liv kommer se ut sen. Förstår absolut att du e hied att få resultat på vågen, vem är inte det. Men jag tror du gör rätt i att försöka få vågen att vända med mat och inte med pulver. Va säger din konsult?

    Jag har pratat med mitt XV och jag ska hoppa över de sista mötena och gå direkt på Lifetime. Jag får då en ny konsulent, så det ser jag fram emot.

    Nu ska ja rusa till skolan, tenta idag.

    KRAAAAAM

    SvaraRadera
  2. Hoppas det vänder med magen snart, jag har haft problem med magen hela mitt liv och vet hur jobbigt det är... Angående pulvringen så håller jag med Soulsister om att det vore bra om du fick se en vändning innan du började pulvra igen. Vändningen kommer om man har lite tålamod :) Ha en bra dag på jobbet! Kram

    SvaraRadera
  3. Ååå jag är alldeles imponerad att du VILL börja pulvra! Jag vill sluta nu nu nu, men börja kunna äta bra mat! Men olika är man :)
    Ja saken är den att jag har fuskat, då jag smakade mina vegetariska biffar, så det har ju inte blivit frosseri av onyttigheter, men biffarna räckte för att få mig ur balans. Har kommit på att det inte är en bra idee att laga mat när man dietar, för jag klarar det inte. SÅ inget mer avsmakande eller tillagande innan jag är klar. Men att komma in i fasen igen är rätt tufft...Men du är en bra förebild som får mig att fortsätta!
    Kram!

    SvaraRadera
  4. Hej Lena
    Magen är inget roligt kapitel. Jag har oxå börjat äta och det känns i magen. Inatt mådde jag så illa så jag trodde det var magis på gång.

    Lagade kyckling med jordnötskojs vispgrädde och kokosmjölk. Jätte gott men antagligen för fett.
    Imorgon blir det pulver hela dagen.
    Idag ahr jag pulvrat halva dagen kan man säga. Det är svårt att äta lagom. Kram från Mamma Mia

    SvaraRadera
  5. Lena, det går ju inte riktigt lika fort på det vanliga sättet, du har ju verkligen gått ner i raketfart. Om du ger det några veckor så kommer det nog att vända för dig, prata med din ledare, de måste ju kunna berätta om andras erfarenheter och hur länge det tar. =) kram!

    SvaraRadera
  6. "fniss" vad roligt att även du har blivit beroende av att röra på sig!
    Nu är du fast och kanske förstår varför jag är så dum och tränar fast jag inte är riktigt frisk.

    Hoppas snart du mår bättre i magen!
    Ät lite kokt fisk så kanske du är lite snällare mot magen.

    Själv har jag legat hemma med flunsan sen måndags.

    Jag håller med Soulsister jag tycker att du ska föröska hålla dig till maten eftersom det är så våra liv kommer att se ut.

    Sköt om dig och krya på dig!

    SvaraRadera
  7. Har du redan tröttnat på dina läckra rätter? En sak bara...börja inte med pulver igen bara för att vågen vänder uppåt. Det vore lksom att ge efter för ett nederlag, och det känns inte bra. Vänta o se ett tag, var inte så ivrig (ska jag säga LOL)

    SvaraRadera
  8. Tack så mycket Lena! Ja vågen visade lite minus iaf, så det var skönt och ångesten försvann!:). Så nu mår jag mycket bättre än igår:).

    Du ska inte ha dåligt samvete över promenaderna. Du är ju så duktig hela tiden med dom i vanliga fall. Så blir det så en dag eller några så spelar inte det någon roll:).

    Du gör väldigt bra ifrån dig!!=)

    Hoppas du har en jättebra onsdagskväll!:)

    Kraam

    SvaraRadera
  9. Hej Lena, tråkigt med magen hoppas det blir bättre snart! Kan bara hålla med de andra om pulvringen, jag tror det kan vara farligt att ha pulvringen som en "genväg" när inte vågen går åt rätt håll, troligtvis äter du fel på något vis, alla kroppar fungerar ju olika, prata med din coach om detta och vad du kan ändra på för att det ska vända, träningen är det då absolut inget fel på ;-) Tycker du har ett sunt tankesätt som vill klara det på egen hand utan pulvringen, det är ju så du ska leva resten av ditt liv. Jag själv är suverän på att hålla vikten med mat men att gå ner verkar omöjligt :-/

    Kram på dig!

    SvaraRadera
  10. Håller verkligen med dig, allt är så enkelt med pulvret.. jag är nästan lite rädd/nervös för att börja äta igen, för hur det ska gå eller så.. Men det ska nog gå bra ändå..
    Ja, det är ju lite svårt det där hur man ska göra, men det kommer nog gå bra med maten för dig tror jag :) Fast det är ju som sagt väldigt kul med lite action på vågen med hjälp av sopporna :P

    Nä har inte varit hos någon sjukgymnast med foten, men kanske borde gå och kolla upp det :/ Ibland gör det verkligen hemskt ont när jag går :(

    Kram!

    SvaraRadera
  11. Soulsister: THÄNKS!!! Jag håller med dig angående pulvret, och vågen har inte vänt, men dock måtten! Alltid något :)

    Grattis till ny konsulent, den du haft tidigare verkar ju helt korkad...

    Kram

    Malin: Skall vänta på en vändning! Tålamod är inte min bästa sida...
    Kram

    Katie: Jag vill ha action, det är därför. Och sen tycker jag att livet är mycket enklare när man pulvrar, man behöver inte tänka så mycket på vad man skall äta. Jag är en sån att mat inte finns för mig när jag pulvrar, blir inte frestad av någonting. Det är så enkelt då. Dock skulle jag inte kunna hålla mig borta från att provsmaka, oavsiktligt eller avsiktligt, om jag lagade mat till någon annan. Tack för att du ser mig som en förebild. Det värmer. Kramar

    Mamma Mia: Oj, det var fet mat. Klarar inte något fett alls (tyvärr inbegriper det inte fettet i nötter), jag blir alldeles illamående. Åt sushi till lunch igår och sen pulver på kvällen, så nu verkar magen ha ordnat upp sig. Kram

    Sofia: Jag vet precis var felet ligger, det är jag som inte äter rätt. Det handlar bara om att jag skall äta rätt, så vänder allt. Skall bli spännande att se om jag klarar av det denna veckan. Kram

    Sara: Men jag är ju inte en galning som håller på och hoppar och studsar och blir alldeles svettig, mina promenader handlar nog mer om uthållighet än om kondition och styrka. Men alla tränar på sitt sätt, huvudsaken är att man inte bara sitter stilla.
    Stackare, flunsan, hoppas du blir bättre snart!!
    Vi hörs och ses kanske i helgen! Kram

    Mamma: Nej, jag har inte tröttnat på mina rätter, vill bara att det skall hända något. Men jag skall verkligen inte börja pulvra innan jag fått vågen att vända, lovar!! Som du vet är tålamod inte min starkaste sida...
    Kram

    Anna: Grattis igen till minuset. Härlig känsla!! Dåligt samvete för att jag inte har promenerat har jag inte, men jag känner att jag VILL ut. Kram

    Thean: Jag vet att jag äter fel :) Måste bara få ork/styrka att göra något åt det. Men nu börjar en ny vecka, och det finns alla möjligheter i världen att göra en förändring!! Förresten innan jag glömmer av det, du har skickat 2 inbjudningar till nått nätverk som jag inte brytt mig om. Känner att jag har nog med min blogg och alla andra bloggar och Facebook och msn.... Orkar inte med mer. Kram

    Emma: Hoppas att det går bättre denna veckan, måste verkligen skärpa mig. Men måtten hade minskat i alla fall, man får vara glad för det lilla! Ring en sjukgymast!!! Kram

    SvaraRadera
  12. Ska jag vara ärlig så vet jag själv inte vad du pratar om för nätverk ;-)

    SvaraRadera
  13. Thean: Jag har fått 2 inbjudningar från dig att gå med meetYourmessenger.se
    Har du inte skickat dem? De har din bild och allt...
    Kram

    SvaraRadera