lördag 11 april 2009

Ännu mera Glad Påsk!

Glad Påsk igen till alla. Idag är det ju Påskafton och solen skiner redan ute. Vaknade strax efter 4 i vanlig ordning... trött, men kroppen (ryggen) protesterade och ville inte ligga i sängen längre. Det var bara att ge upp och gå upp. Nu har jag äntligen läst i kapp alla bloggar och skrivit en liten rad på de allra flesta. Puh!

Igår tog jag tidiga (7.45) bussen till mamma i Rävlanda, och var framme vid 9.30. Först skulle jag träffa Maria, mammas nya katt. Mamma hade hållt henne inne på morgonen så att vi inte skulle missa varandra.

Här är mamma och Maria. Maria ser ut att vilja vara någon annanstans (ute?).

Så här gott har de det på sin uteplats. Den uppmärksamme kan se Maria i buskarna framför mamma.

En stolt jägare, eller en feg katt? På spaning efter den store röde som skrämmer henne?

På andra sidan grannens plank är det spännande, för dit kan ingen människa följa med. Ibland kommer hon tillbaka och spanar lite, sen försvinner hon bort igen och blir borta till sena kvällen.

Sen tog vi på oss promenadskorna och gick ut och gick. Älskar denna skylten. Undra vem som satt "fnuttarna" runt CENTRUM...? Det är en liten affär, en kiosk och ett bibliotek....

Först gick vi till ån, den var mycket bredare än vad jag trott tidigare. Detta är en liten detaljstudie av grenarna i vattnet.

När vi gått ett bra tag så skiljdes mamma och jag åt. Hon gick hem och jag gick vidare till Rammsjön. 1991, när jag kom hem efter 2 år i USA, så bodde jag i Rävlanda i 5 månader och passade 3 små tjejer. Jag bodde hos dem på veckorna och så var jag hemma i min lägenhet på helgerna. Varje morgon följde jag dem till skolbussen som plockade upp dem vid denna underbart vackra sjö.

Rammsjön anno 2009.

Nu fanns det en väg att gå på, då gick vi bara på stigar. Stigen fanns dock kvar, så jag valde att gå på den utmed bäcken istället. Vansinning vackert med små vattenfall utmed vägen.

Här är huset jag bodde i. Mitt ute i skogen. För en mörkrädd typ som jag så var det inte så kul. Minns att jag 2 gånger gick ner till byn när det mörknat, på kolsvarta skogsvägar, hjälp vad rädd jag var. Jag såg inte mina fötter ens, så svart var det. Fortfarande skogsväg ner till huset, och ingen belysning, så det hade inte förändrats på 18 år.

När jag kom hem igen så vilade vi lite ute på gräset; mamma i sin baden-baden stol och jag på en madrass på gräsmattan. Vi somnade båda 2 och sov i över en timme. Sen värmde vi biffarna och röran i mikron, mamma tyckte om dem. Vi försökte också pilla lite med mina nya sandaler, lilltån sticker ut. Mamma lyckades sy/klistra dit en tygbit så nu skall väl tårna hålla sig på insidan. Vi får se vad som händer. Jag åkte hem strax före kl 15, och eftersom jag hade haft min "dramaten" med mig till mamma med massa kaffe och annat i, så passade jag på att åka ett par hållplatser förbi hemma och handla på vägen hem.

Nu skall jag röja lite, sedan bege mig till Plantagen och köpa lite vårväxter, när syrran och sonen kommer skall det vara något annat än lik efter förra årets margueriter i krukan på framsidan. Sen skall jag gå till fiskbilen och hämta lax och räkor jag köpt. Dessa skall vi förhoppningsvis kunna avnjuta utomhus. Det ser ut att bli underbart väder ute idag också!

11 kommentarer:

  1. Hehe...du glömde vårdcentralen, vår stolthet som borde K-märkas, för där kan man få tid med en gång om det behövs, och där är man en människa, inte en diagnos.
    Annars kan du ha rätt om vårt lite "magra" centrum som blivit berövat på både bank o post. Du glömde också frissan och Berits massageverksamhet.
    Annars är, som synes, vår vackra natur det bästa.

    SvaraRadera
  2. Härliga bilder Lena! O Gu va du e lik din mamma!!!

    Ha en underbar dag och hoppas du får tag i massa vackert att plantera!

    KRAM

    SvaraRadera
  3. Härliga bilder!
    Du som kan en del om datorer kan du hjälpa mig mina dator hittar inte usb enheten finns inte alls om man går in på den här datorn! Vad ska man göra???

    SvaraRadera
  4. Vad fint det ser ut att vara där! Rävlanda - ligger det mot västkusten??

    Jag önskar dig, din mamma och Maria en riktigt GLAD PÅSK! :-)

    Kraam

    SvaraRadera
  5. Igår måste ha varit en perfekt dag att strosa i skogen, lycka till med Plantagen, känner att jag fick dåligt samvete över mina lik i krukorna där hemma. Får ta tag i det när påsksemestern är slut:)
    Hoppas du får en kanonpåsk med lax å räkor, mums. Här blir det ev grillad oxfilé....

    SvaraRadera
  6. underbara kort!vilka vårkänslor man får!!!
    Glad Påsk till dig med! Kram!

    SvaraRadera
  7. Vad lik du och din mamma är varandra! :D
    och vad mysigt det såg ut där!
    Glad påsk igen, hoppas du får en fin dag! Kramar

    SvaraRadera
  8. Åh vilka underbart vackra bilder! :) Glad påsk! :)

    SvaraRadera
  9. Åh vilken underbar natur det var! :) Håller verkligen med om att du och din mamma var lika! Hoppas du får en fin påskafton idag med systern och systersonen. Kram

    SvaraRadera
  10. Ha en trevlig och härlig påskhelg..
    Gud vilken mysig uteplats.. ett rött hus och en massa sol.. Ohh vill ha haha.

    Kram på dig.

    SvaraRadera
  11. Mamma: Oj, sorry... Men Rävlanda är en mycket mysig liten by, fast lite långt från allt... Tack för en trevlig dag!!

    Soulsister: Va? Är jag lik min mamma?? Mamma, syrran och jag häpnar vid detta påstående. Jag är ju lik pappa! :) Det bidde massa penséer som nu trängs i min kruka. Fint blev det, får se om de överlever... Kram

    Sandra: Jag svarade dig på din blogg, hoppas det löste sig. Jag kan som sagt inte så mycket om det som sitter på insidan, jag kan däremot använda datorn bra :) Kram

    Vendela: Rävlanda ligger mitt emellan Borås och Göteborg, så det är en bit till kusten.
    Glad Påsk till dig och din familj också!! Kram

    Kicki: Tyvärr har det ju inte kommit något grönt i skogen än, senare är det mycket vackrare!! Maten var underbart god! Kram

    Katie: Jag saknade det gröna i skogen, men vilken dag som helst så smäller det till! Kram

    Emma: En till som tycker att vi är lika!! Jag är lik PAPPA!! :) Kram

    Sara: Tack detsamma! Glad Påsk!

    Malin: Nej, inte en till. Mamma, syrran och jag är helt förundrade... Vi hade det jättemysigt, hoppas du hade det bra du med! Kram

    Sara: Ja, mamma bor verkligen bra. Det var jag som hittade lägenheten :) Första gången hon såg den var när hon kom med flyttlasset från Västmanland!! Då var jag lite nervös, men det slutade bra. Kram

    SvaraRadera