fredag 10 april 2009

Glad Påsk!

Glad Påsk önskar jag alla läsare! Långfredag idag, härligt att vara ledig. Tyvärr glömde jag att stänga av mobilen, så den ringde 4.45 som den gör varje vardag... Vaknade med grus i ögonen, jag satt ju ute i flera timmar i vårvärmen igår. Gräs och annan ohyra har börjat växa, så nu kommer kliet i ögonen. Hittills verkar det som om stiften i öronen inte har gjort någon nytta. Inte alls kul då det har tagit tid/kostat pengar att sätta i dem. Vi får se längre fram om allergin minskat eller är kvar i samma grad.

Gårdagen bjöd på underbart väder. Jag slutade klockan 13 och kom hem strax efter det, vrålhungrig. Alla andra hade ätit frallor med smör, ost och paprika på fikat kl 10, men jag åt bara ett äpple. Åt lunch drygt en timma senare än vanligt, ute på altanen. Sen satt jag där och bara njöt och löste lite korsord. Blev alldeles matt av den varma solen, så jag la mig ner i hammocken och somnade. Vaknade en timme senare av att Cornelia gick omkring på mig, hon var jättesur för att mina ben ockuperade hennes favoritplats i hammocken. Jag tyckte att hon kunde lägga sig mellan mina ben, eller på min numera väldigt mjuka rumpa, men det tyckte inte hon. Satt kvar ute till ca 17. Chattade en stund med Katarina på msn, sen tog jag mig i kragen och gick ut en lång promenad. Jag gick en runda som var den längsta jag någonsin gick innan jag började på XV, då tog den 2 timmar att gå och jag var mäkta trött efter den. Igår tog den 86 minuter. Det blev 10.326 snabba steg (120 steg/minut), förra sommaren var promenaden drygt 3.000 steg längre (jag tar längre steg nu).

När jag kom in satt jag vid datorn en stund och efter det kollade jag lite på TV. Slumrade till på soffan men blev väckt av Nellie som tyckte att jag skulle sova i min egen säng, så att hon kunde ligga bredvid...

För ett par veckor sedan fick jag ett jättefint handgjort kort i vanliga posten från Soulsister. Jag frågade henne om jag fick lägga upp det här, och det fick jag, men sen glömde jag av att göra det... Sorry. Här är det i alla fall, det pryder nu mitt kylskåp och gör mig så glad när jag ser det. Inne i kortet har hon skrivit en jättefin text om att tro på sig själv. Tack söta du!! Det värmde verkligen när det kom i brevlådan, det är så sällan man får vanlig post numera.

På tal om vanlig post, så vill jag också tack A och L som jag var hos förra helgen och hjälpte med lite datorfrågor. På vägen hem beundrade jag A:s fina nyckelring, med 2 katter på (av Bo Bendixen). Tänkte inte mer på det, men när jag kom hem i förrgår så låg det ett kuvert i min brevlåda med följande text skriven på: "Glad Påsk. Tack för hjälpen. Vi hoppas att dom uppför sig väl. Vi återkommer." Jag blev så glad! Tack!!

Idag skall jag ta bussen till mamma, den går 7.45. Då är jag framme 9.30 i Rävlanda där hon bor. Vi skall ta en promenad ner till ån som hon tar så fina fotografier av (jag har med mig kameran givetvis), och så skall jag bjuda på biff med soltorkade tomater och grönsaksröran. Mamma är nyfiken på hur de smakar. Jag åker hem relativt tidigt, så att jag hinner äta middag hemma vid 17.

Här kommer lite roliga "påskkort" som jag har fått i mailen de senaste åren.



Ovanstående kort passar mig bra, jag är ju i grund och botten maskiningenjör :)

Hoppas ni får en härlig Långfredag!! Påskkramar från mig.

12 kommentarer:

  1. Morrn o glad Påsk på dig. såg inte att du var uppe, så jag mailade och hotade med brandkåren, så du inte missar bussen hit. Ser fram emot dagen! Glöm inte ta med dig solen!!!

    SvaraRadera
  2. Haaahaha! Roliga bilder ;) GLAD PÅSK!

    SvaraRadera
  3. Glad Påsk, hoppas du får en underbar helg! :-)
    HIhi nu har jag gjort dina biffar och idag tänkte jag göra lite grönsaksröra och frysa ner så man har nästa vecka :D Hoppas de kmr smaka!!
    Men måste bara fråga, grönsaksröran, den äter du en knytknäve till varma grönsaksdelen va? :P
    Kramar!

    SvaraRadera
  4. Hej vännen! Det där med sovmorgon existerar inte hos dig har jag märkt haha...
    Kuliga påskbilder! Har också fått en del av dem på mailen eller via mms.

    Kul att kortet gjorde dig glad, det var meningen för just då var du inte på topp :) O sen passar ju katten så bra in på dig :)

    Ha en härlig dag hos mamma
    Många kramar från mig i södern

    SvaraRadera
  5. Ohh vad härligt det lät med att soman i hammocken, Hoppas du får en underbar påsk..

    Många påskkramar från mig..

    Just det, ska se över om man inte kan komma den 15 aug.. vore så kul att träffa dig.

    SvaraRadera
  6. Glad Påsk, du kämpande underbara människa!

    Varma kramar!
    Lina från ett mcyket soligt Malmö!

    SvaraRadera
  7. Haha vilka underbara bilder :D Hoppas du får en trevlig långfredag! kramar

    SvaraRadera
  8. Glad påsk! Vilka roliga bilder och kortet som Katarina har gjort var verkligen jättefint. Kram

    SvaraRadera
  9. Heej Lena.

    Var länge sen nu!! Tog ett litet avbrott ett tag..har hunnit med att läsa lite trotts allt, och jag tycker du gör ett jättebra jobb ifrån dig vad gäller din halvfart!

    Härligt att vara ledig nu i påsk!!:D

    Hoppas du får en jättetrevlig helg!!
    Glad Påsk!!
    Kraam

    SvaraRadera
  10. Hej Lena, får tyvärr säga nej till cykeln. verkar som om mamma hittat nån annan, men fin var den!

    jo ang kläderna, det är ca 44-46 & XL på allt.

    SvaraRadera
  11. Glad Påsk!

    Mvh Robert Kobsa

    SvaraRadera
  12. Mamma: Jag tog med solen :)

    Rebecca: Glad Påsk till dig med! Vi hörs säkert under dagen. Puss & Kram!

    Emma: Glad Påsk! Min knytnäve är ungefär 130 g av grönsaksröran, och ja, det är det jag räknar som varma grönsaker. Så t.ex. biff, röran och en sallad. Kram

    Soulsister: Nej, vaknar oftast innan jag är riktigt "färdig-soven" på grund av ont i ryggen. Men jag inbillar mig att jag är pigg och blir det efter 5 minuter. Hade en skön dag igår, hoppas du hade det med före/efter jobbet. Ha det bra på jobbet idag! Påskkramar!

    Sara: Skickar många påskkramar till dig med. Vore jättekul om du kunde komma den 15/8!! Kram

    Lina: Oj, vilka vackra ord! Blir stum. Bilderna på din blogg får mig att säga detsamma tillbaka, en otrolig förändring!! Stora Påskkramen skickas från Göteborg

    Tjockisen: Tack och hoppas du får en härlig Påskafton! Kram

    Malin: Glad Påsk till er också!! Kram

    Anna: Välkommen tillbaka i bloggvärlden :) Ledigt är skönt, fast jag skall faktiskt in och jobba i morgon... Ha en skön helg! Kram

    Emma: Å så synd, hade verkligen behövt pengarna... men jag får se om jag kan få den såld på Blocket istället. 44-46 är lite för stort för mig nu, så det är ingen idé... Glad Påsk!! Kram

    Robert: Glad Påsk till dig och din familj!

    SvaraRadera