söndag 12 april 2009

Härlig Påskafton!

Gårdagen bjöd på underbart väder! På morgonen var jag iväg på 2 små promenader; till Maxi & fiskbilen samt till Plantagen. Nu har jag fina gula och blåa penséer i krukan på framsidan. Det var full fart hela morgonen, förutom det så hann jag med att röja & dammsuga, samt tvätta en massa maskiner tvätt. Kl 13 kom Åsa och Vincent, och vi dukade upp våran Påsklunch på altanen. Visst ser det gott ut?

Vincent ville bara ha pasta och köttbullar...

Min relativt hälsosamma tallrik (fettfri majonäs!). Dock inga varma grönsaker så långt ögat kan se, och alldeles för mycket protein. Men det var ju Påskafton!!

Åsa var glad som vanligt, iklädd en jättesöt blus hon köpte när vi var på Ullared.

Vincent var mer svårflörtad... I bakgrunden säsongens första soltorkade tvätt! Älskar att hänga ut min tvätt för det luktar så gott av den sen!

Här är nått gott som jag igår gjorde för första gången: Ceviche. Det är rå lax som gravats i lime och citron med vitlök. Sedan häller man av lagen efter ca 2 timmar i kylskåpet och blandar fisken med röd lök, soltorkade tomater och avocado. Först när jag smakade direkt efter jag blandat i ovanstående, så smakade det väldigt surt. Men vi åt den ca 5 timmar efter jag blandat allt och då var den jättegod. Tyvärr tyckte varken Åsas eller min mage om löken, så vi hade lite ont i magen senare på eftermiddagen... Men gott var det!

Åsa gömde påskägget jag köpt till Vincent i katternas tunnel.

Så här glad blev han när han hittade ägget!

Bubbelmaskinen användes flitigt, men inte just här, för påskägget var viktigare. Jag blandade egna bubblor av 1 dl diskmedel, 2 dl vatten och 1 tsk socker. Tidigare har jag inte använt socker, men det blev mycket bättre bubblor med lite socker i.

Sen tog jag kort på alla plagg jag skulle lägga ut på Tradera (17 st), men när jag fotograferat klart hävdade Åsa att jag var tvungen att stryka kläderna först... Det orkar jag inte sa jag, så då gjorde hon det istället :) Det gick ganska fort, hon strök bara framsidorna av kläderna medans jag tog nya kort. Jag la ut alla kläderna med utgångspris 1 kr som Katarina föreslog. 3 olika personer har hittills lagt 1 kr på varsitt plagg.... det är ingen action direkt. Men det kommer kanske. Jag la också upp cykeln på Blocket, och det har redan varit en här och tittat på den, men hon tog den inte. En annan ringer tillbaka vid 11.30.

11.30 är jag nere hos Jenny i Billdal, vår promenad skall äntligen bli av! Vi tar med oss hennes son i vagnen och promenerar norrut utefter havet. Vi tar också med oss varsin sallad så att vi kan sitta på klipporna på Amundön och äta lunch. Mysigt. Jag tar med kameran så ni får se hur vackert det är där sedan.

Egentligen skulle jag jobbat idag, men jag avvaktar med det. Det blir bättre att jag arbetar nästa helg istället, om det finns behov. Passar bra då Jenny och jag egentligen hade planerat att promenera i morgon istället, men då kan inte hon. Det skall bli så härligt med en lång promenad idag, men stavarna får stanna hemma för de blir svåra att ta med moppen... Hoppas ni får lika mycket sol som vi verkar få här idag, nu skall jag gå och hänga en maskin tvätt till på altanen!!

8 kommentarer:

  1. Fastän jag inte äter varken räkor eller lax tycker jag din påsktallrik ser smarrig ut!
    Min son blev lika glad för sitt ägg som Vincent! Härligt med sådana reaktioner :)
    Provade du några av de största plaggen? Ta foto på dig själv med något av dem så du ser vilken skillnad det är på nu och då! Kan vara kul att ha sen :)

    Ser du, Blocket är kanon, rätt va det är så kommer cykeln vara borta! O ang Tradera så kommer folk titta in så snart påskfirandet är över.

    KRAM och ha en fin dag

    SvaraRadera
  2. Spännande med Tradera och Blocket, har ännu inte vågat/orkat sälja nåt. Mina gamla kläder har jag hittills kunnat ge bort till min svägerska... Men det finns ju massa annat i förråden som skulle må bra av att hitta nån annanstans att bo!

    SvaraRadera
  3. Din påskmat så verkligen jättegod ut :) Så roligt att Vincent blev så nöjd med sitt ägg. Hoppas du får en skön dag idag med. Kram

    SvaraRadera
  4. Ser väldigt smarrigt ut! Fortsatt god påsk!

    SvaraRadera
  5. Tack för din kommentar. Jag förstår din rädsla och vill ju inte späda på den, för jag tror på allvar att alla upplever denna fas så olika. Jag kan bara beskriva hur det är för mig, och det behöver ju inte alls vara samma för dig.
    Letade som besatt efter artikeln, den var inte lätt att hitta men jag tror att denna länk ska funka.
    http://www.aftonbladet.se/kultur/article4866666.ab?plus=true
    Jag har snart gått upp alla mina 22 kilon sedan förra sommaren. Den sista tiden har det gått fortare än tidigare eftersom jag försökt mig på en LCHF diet med högre fetthalt, eftersom jag inte klarat mig utan mina älskade kolhydrater så har jag växt extra fort. Måste ta tag i det nu.
    Ha en fortsatt trevlig helg!
    bantar Ulle

    SvaraRadera
  6. Ser ut som ni haft en superskön påskhelg... hoppas allt är bra! Glad påsk i efterskott =)

    SvaraRadera
  7. Du läskar verkligen mina smaklökar men din delikata tallrik.
    Allt se helt underbart ut, och din altan är en pärla!!

    SvaraRadera
  8. Soulsister: Stackare, som inte tycker om/tål lax eller räkor. Räkor som är det godaste som finns...
    Den röda tunikan som jag har på mig på den bilden som är "förebilden" hade ett litet hål. Så den har jag sparat, skall inte sälja den. Den satt som ett tält :) Urringningen var halvvägs ner på bysten.
    Flera personer har ringt på cykeln, en var här och tittade igår, men köpte den inte. En skulle ha kommit igår kväll men kom inte. En annan hör av sig idag för att kolla på den i morgon. Keep your fingers crossed, jag behöver verkligen pengarna. Några 1 kr-bud har kommit på 8 av de 17 plaggen på Tradera, men ingen action där än.
    Ha en bra dag på jobbet!
    Kram

    Kicki: Kläderna jag har lagt upp nu har legat i garderoben redo för försäljning sedan i slutet av förra året. Jag har bara inte fått tummen ur. Jag känner ingen som drar så stora storlekar som jag hade... men jag har skänkt bort 4 stora plastsäckar till second hand. De kläderna jag lagt ut nu var de lite finare. Har kommit på massa andra saker jag kan försöka sälja av också...

    Malin: Det var mumsigt :) Gårdagen var underbar, hoppas dagen blir detsamma för oss båda! Kram

    Sofia: Detsamma!!

    Ulle: Länken funkade trots att jag inte längre är plus-medlem! Intressant läsning. Jag blir väldigt förvirrad av alla olika dieter... Nu till den 23 satsar jag på att hålla nollan, och sen blir det pulver igen. När jag är klar så får jag skärpa mig ordentligt och hitta det som funkar för mig, nu känns det som jag är ute och trevar bara. Det gäller nog att inte få panik och stoppa huvudet i sanden, som jag gjorde tidigare, utan barkar det åt helvete måste jag ta itu med det med en gång. Den som lever får se hur det går.... Kram

    Emma: Detsamma! Hoppas du hade det gott också! Kram

    Mamma: Tallriken var delikat, och resterna smakade gott till frukost igår. Har fortfarande lite Ceviche kvar som kommer att avnjutas idag. Altanen är en lifesaver på sommaren, nu väntar jag bara på att solen skall komma fram så jag kan gå ut och sätta mig i hammocken igen :)

    SvaraRadera