onsdag 1 april 2009

April fools...

Jaha, får se om någon lyckas lura mig idag... Jag är beredd och vet om att det är 1 april. Annars kan det vara lite knepigt om man inte tänker på det.

Min kära lillasyster skrev så klokt i gårdagens kommentarer... Att jag alltid försöker att ändra på allt på en gång. Så rätt så. Nu har jag gjort en prioriteringslista och de 3 viktigaste sakerna är:

1. Få ordning på ätandet. Blir fel mellanmål, eller inga mellanmål och då blir jag så hungrig efter ett tag att jag äter allt... Hur lösa middagen när jag inte går direkt hem? Skall ta ett snack med de på XV idag när jag skall dit.

2. Mentala träningen. När jag löst punkt 1 (eller i alla fall känner mig säkrare) är det dags att ta itu med detta. Bestämma en tid varje dag? Får se hur jag löser det.

3. Sjukgymnastiken/styrkeövningar. När punkt 1 och 2 är avklarade, eller på väg, skall jag ta itu med detta. Men innan det är klart skall jag verkligen försöka att inte pressa mig själv till dåligt samvete... FÖRSÖKA!!

Frukost är något jag har funderat på. Jag har ju tidigare bara druckit pulver till frukost, och det är för lite. Med en frukt på fikarasten så är jag döhungrig när jag kommer hem på lunch och kan äta allt som kommer i min väg. Jag köpte yoghurt, Valios laktosfria med frukt i, häromdagen. Jag har nu druckit ett glas yoghurt till frukost (utöver pulvret) och det funkar. Ingen halsbränna (hade tidigare väldigt svårt för laktos). Nu när jag vet att detta funkar kanske jag vågar mig på den naturella, men bara kanske. Den är väldigt sur, hade jätteproblem med naturell yoghurt förut, men jag skall i alla fall testa. Kan man äta sockerfri müsli till? Så att det blir mer mäktigt? Idéer? Helst inte ägg, gillar inte ägg, utan yoghurt och müsli vore bra.

Igår när jag kom hem slängde jag ihop en dubbel sats av min grönsaksröra (se receptbloggen för recept). Det tog bara en halvtimme och nu har jag så det räcker i ett par dagar... Äter den röran i stort sett till varenda lunch och middag, och jag har inte tröttnat än. Denna omgången blev stark!! Verligen stark. Mums :) Till röran äter jag oftast antingen mina biffar, eller tacofärs eller nygrillad kyckling. Så gott! Och en fräsch sallad förstås. Har inte tröttnat på dessa rätter än :)

Idag är det Lifetime-möte på Xtravaganza. Jag hoppade ju över förra mötet, så nu är det 1 månad sedan jag var där. Skall se om jag kan haffa någon av personalen för ett litet snack före eller efter. Hoppas jag kan få lite idéer angående frukost, hur jag skall göra med middagen när jag inte går direkt hem, vad jag skall äta till mellis så att jag inte blir så hungrig/sugen osv.

I morgon är det mät- och vägdag igen. Jag hoppar över det. Vågar inte. Vill inte bli besviken igen. Idag tar jag nya tag. 1 april är en bra dag att börja om. Wish me luck!

14 kommentarer:

  1. Så klart att jag önskar dig lycka till! Kram Åsa i Norrköping
    Tack för ditt svar om din mentala träning förresten!

    SvaraRadera
  2. Låter som bra och igenomtänkt prioriterinsgsordning. Du kommer fixa det!

    Jag brukar ta en påse till frukost precis när jag går upp 05,10 o sen äter ja frukost på jobb, Pauluns musli och youghurt/fil +banan. Funkar kanon, för mig i alla fall.

    NU ska jag bege mig till skolan
    kram

    SvaraRadera
  3. Du har en klok lillasyster!

    Tycker det låter som en bra idé med din prioriteringslista, ska kanske se över min lilla plan och göra prioriteringar också för att ändra allt på en gång brukar sluta i pannkaka...

    Hoppas att du får en bra dag!

    SvaraRadera
  4. Hej,

    Var hittar jag din receptblogg? Är väldigt nyfiken på grönsaksröran... :-)
    Tycker att du är så duktig. Synd att du inte lyckats få den rutin du behöver på mellanmål och frulle för att stå dig, men jag tror det kommer. Tycker att du borde kunna äta en müsli till yoghurten? Gott det låter ;-)
    Här funkar det bra på helfart igen!!!

    kram o ha en härlig dag

    SvaraRadera
  5. jag passar mig oxå nog idag... man vill ju inte bli lurad! KRAM och ha en bra dag

    SvaraRadera
  6. Här i Sthlm, i vart fall har XV kommit med en frukost. Tydligen är det lite proteinpulver (det blir man mätt av), men också typ havregryn/corn flakes och man äter det med mjölk, som müsli ungefär, om jag fick det rätt förklarat. Om man äter det med lättmjölk (lär ju då gå med laktos-fri mjölk också etc) skulle det visst motsvara en "xtralätt"-tallrik. Säljs i 7-pack, kanske kan vara värt att testa, för att se hur mycket du kan äta till frukost, och se om du blir mättare av detta.

    Ett annat tips till mellanmål är att köra något med proteinpulver (har jag hört från en kollega), det blir man också mätt av. Om du gör ex en smoothie med proteinpulver lär det mätta ordentligt. Har för mig det finns recept i boken för smoothies.

    Ha det bra, så hörs vi!

    SvaraRadera
  7. Låter som en väldigt bra plan! :) Lycka till!

    Jag hatar att bli lurad, så jag är också mycket beredd på sånt idag! Läser varje artikel i tidningen med ett mycket kritiskt öga.

    Nu fick jag precis ett sms av min pappa i spaninen som lurade mig att de skulle stanna 3 veckor i stället för 2. Trodde på det i typ 2 minuter. Men det MÅSTE vara ett aprilskämt!! :)

    SvaraRadera
  8. Åsa: Tack!!

    Soulsister: Någon gång kommer jag säkert att fixa det... men jag är otålig!! En påse direkt skulle funka, men inte frukost på jobbet, då kan jag lika gärna äta innan jag går hemifrån (10 min innan jag börjar). Skall se vad de säger ikväll, har bokat tid med en av coacherna på XV. Kram

    Jenny: Min syster är smartast av alla systrar! :) Vi får båda ta en bit i taget tror jag! Kram

    Linda: Titta till vänster i bloggen under "andra bloggar". Annars är adressen http://zitalenasrecept.blogspot.com
    Skall se vad de säger ikväll angående frukost och så. Kram

    I våran lilla vrå: Jag har inte blivit lurad än... Kram

    Emma H: Å vad jag har dåligt samvete för att jag inte skrivit... Hinner knappt med mig själv... Men det kommer. Frukosten är väl till för jämnvikt? Det säger de åtminstonde hos oss. Skall kolla in det ikväll, men det verkar ju billigare att ha lös müsli... Skall kolla in proteinpulver också, men oftast är jag ute och går när jag behöver mellanmål, eller på jobbet, och då funkar inte pulver så bra. Kram

    Sara: Haha, jag tror att din pappa lurade dig. Mina föräldrar är också i Spanien, sedan igår, de har båten där och skall nu segla till Grekland. Kram

    SvaraRadera
  9. Du kan ju blanda till dina egna frukostflingor, då det ofta är en massa tillsatt socker i de man köper hem. Välja om du vill ha frukt i kanske? Men det är sant, ypghurt med musli mättar betydligt mer än bara flytande.
    Prioriteringslista är något jag också måste göra. Det är mycket planering som måste till när man äter, men när man väl hittat sitt sätt är det mkt lättare att hålla fast vid det sen! Det gäller att prova sig fram, och inte bli avskräckt om det blir fel!
    Njut av vårsolen! Kram!

    SvaraRadera
  10. Bra med prioriteringlista! Du kommer klara dig!

    SvaraRadera
  11. Det låter bra att ha en prioriteringslista Lena!:)

    Angående frukosten där kan du äta osötad musli, jag äter det varje morgon med lättfil/naturell yoghurt med bär i. Du kan även ha linfrön i om du vill istället för att dricka den med vatten eller liknande för magen. Ett tips iaf:)

    Jag hoppas jag kan somna i natt iaf, sov knappt natten till idag heller. Så nu hoppas jag på fler timmar denna gång:).

    Hoppas du haft en bra dag i övrigt!
    Kör hårt!!
    Kraam

    SvaraRadera
  12. Vad kul att yoghurt funkade! Jag blandar min egen müsli. Jag köper Risent tror jag märket heter olia påsar med dinkel flinger, bovete fligor, linfrö, nötter av olika sorter, torkade blåbär och Guji bär.
    Då vet jag vad jag får i mig.
    I vissa affärer kan man plocka sin egen blandning men det var så dyrt så jag köper en massa olika påsar och blandar allt. Jag tar 1 dl i min yoghurt+ kesella som jag blandar då får jag även i mig protein:-). Funderade på att köpa Pulins musli men den är så dyr och inehåller socker så den vill jag inte ha. Du kommer bli så mätt och klarar dig länge. Vill du ha sötare utav Naturell Yoghurt så kan du alltid spä ut med lite funlight.
    Imorgon åker vi till Trysil så jag kommer inte ha någon möjlighet att läsa några bloggar under helgen "snyft".
    Ha en trevlig helg Lena!

    SvaraRadera
  13. Katie: Fick faktiskt rådet att köpa bröd, osötat surdegsbröd. Får se hur det går.
    Nej, här skall vi inte ge upp när det går åt helvete, jag är envis som synden. Skall dock försöka att inte lägga så mycket press på mig själv. Kram

    Sandra: Nej, inte vad jag vet.

    Sofia: Tack, hoppas det.

    Anna: Jag har slutat med linfrön tillfälligt, pga att magen krånglade. Skall testa råden jag fick på mötet igår, så får vi se hur det går.
    Hoppas du fick sova nått i natt!
    Kram

    Sara: Din blandning låter intressant, den får vi prata mer om när du kommer hem igen. Fick lite luddiga svar igår, faktiskt blev rådet att köpa bröd! Hoppas du får det jätteskönt i Trysil!! Kram

    SvaraRadera