fredag 3 april 2009

En perfekt dag?!

Igår skötte jag mig exemplariskt när det gäller maten. Vilken känsla!! Jag är så stolt över mig själv!!

Här är min frukost: en Fazer Rågform med 3%-ig mjukost, alfalfagroddar, tomat och gurka samt 200 g Valio Låglaktos Yoghurt (0,4 % fett).


Ett äpple och te på förmiddagsfikat.

Taconötfärs, sallad och min grönsaksröra till lunch.

En kiwi och vatten på eftermiddagsfikat.

Varma räkor, sallad och min grönsaksröra till middag.

En påse XV-soppa till kvällsmat.

Jag var väldigt hungrig flera ggr under dagen, men stod emot. Nu har jag dock slått in ovanstående i MåBra's databas, och det är inga 1.400 kcal där inte. Bara 1.015.... Mysko. Vad gör jag för fel? Har jag slått in fel eller äter jag för lite? Vad kan jag öka på? Tips emottages tacksamt.

Det bidde ingen promenad igår. Jag ville så hemskt gärna lyckas till 100 % med maten igår, så jag gick direkt hem för att laga middag. Ville inte utsätta mig för några frestelser och göra nödlösningar för att jag inte kom hem i tid.

Jag somnade på soffan (som vanligt...) strax före 21 och vaknade vid 23. In i sängen, läste lite, lyssnade på mental träning (andra kvällen i rad!!), fast denna gången somnade jag redan innan avslappningen var klar... Men hela skiva stod och spelade så något kanske jag snappade upp när jag sov. Jag vaknade 4.15 i morse och nu har jag ägnat morgonen åt att läsa ikapp i era bloggar. Har så dåligt samvete för att jag inte hinner läsa/kommentera så mycket nu för tiden.

Nu skall jag gå till jobbet, det är fredag!! I morgon lördag har jag inga planer mer än att jag behöver städa. På söndag skall jag hem till några vänner till mina föräldrar och hjälpa dem med deras dator, och sen på kvällen kommer 2 tjejer i min f.d. kör och vi skall snacka bokföring (jag var kassör tidigare och den nuvarande kassören har problem med bokföringsprogrammet i sin dator). Så söndagen är tyvärr uppbokad, skulle verkligen behövt ladda mina batterier så som jag har stressat på jobbet denna veckan.

9 kommentarer:

 1. Hmmm...liknar att gå på lina. Det låter jobbigt med allt mätande o vägande, men jag är säker på att du kan hitta rätt balans. Din frukost ser läcker ut. Där är en sak jag slarvar med, jag menar att få maten tilltalande för ögat också. Vill bara att det ska gå fort, maten är en bisak för mig, tyvärr kanske.ser fram mot att få smaka på dina biffar o den berömda grönsaksröran!!

  SvaraRadera
 2. Låter ju riktigt bra Lena, men kalorierna var ju verkligen i underkant. Visst är det härligt när man känner sig nöjd med sig själv?! :)

  Kanonbra att du kommit i gång med den mentala träningen igen också. Det gör absolut ingenting att du inte hinner läsa och kommentera just nu, ta det när du hinner.

  Ha en bra och inte alltför stressad dag! Kram

  SvaraRadera
 3. Eftersom du hade massa kalorier tillgodo kan det ju vara anledningen till varför du var hungrig, man ska ju inte ligga där mellan 800 och 1400 kalorier då man inte har ketonerna.

  Om jag vore du skulle jag öka mängden sallad och proteinerna, dvs kyckling/räkor. Både salladen och proteinerna gör ju att du håller dig mätt längre så det kanske hjälper mot hungern och du kommer upp i rätt antal kalorier.

  I annat fall kanske du ska testa salladen i XV:s databas. Jag tycker alltid den visar väldigt lite kalorier i MåBra:s databas när man lägger in vanlig grönsallad, så jag vet ju inte hur de räknar mellan sallad-gurka-tomat etc. Men det bör inte göra någon större skillnad!

  Annars, bra jobbat, fortsätt så!

  SvaraRadera
 4. Redi tös!
  Utöka eftermiddagsfikan något till mer än en kiwi, kanske lite youghurt på det, keso eller en näve nötter....

  Mackan ser supersmarrig ut! Mums!

  Trevlig helg vännen, keep up the good work!
  KRAM

  SvaraRadera
 5. Vad duktig du är, du borde vara stolt :-) !
  När du gör din tacofärs, blandar du bara lite tacokrydda med nötfärs då? :)
  Okej, tack för tipsen! Blir nog halvfart snart snart :)
  Hoppas du får en trevlig helg!! Kramar

  SvaraRadera
 6. Man känner sig så sjukt duktig efter att ha klarat av en hel dag! Drömmen är att klara av tex en hel vecka! Men alla framsteg är bra framsteg!
  Hur gör du med helger? Har du någon dag då du tillåter dig att synda eller håller du stenhårt på att följa matschemat?
  Jag tänkte på träning o så, hur mycket bör man gå varje dag för att hålla igång? Har hört att det är runt 10 000 steg, men du knatar ju på betydligt mer!Vilket är ditt bästa tips för att orka gå så långt? Du imponerar lika mycket som vanligt! Alltid kul att läsa din blogg! Ha en underbar helg! Kram!

  SvaraRadera
 7. Håller med Soulsister om att utöka ett av mellanmålen med nåt mer. Annars tycket jag det låter kanon. Tänk om man kunde hålla sig till det....

  SvaraRadera
 8. Åh gud så gott det ser ut.....du är så duktig!
  Gick in på Lifetime nu!
  Men ska fortsätta på helfarten i ca 7 veckor till....en kiss i NIlen sett till de 12 jag gjort!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Mamma: Ja, inte är det lätt. Men man behöver inte väga och mäta hela tiden, bara tills man har lärt sig hur mycket varje vara innehåller. Jag är ju en vanemänniska, så nu när jag har hittat ett antal luncher/middagar som jag tycker om, så är det enkelt för då vet jag vad de innehåller. Du får smaka biffarna och röran på torsdag när jag kommer och hälsar på!!

  Malin: Jag måste öka kalorierna och fick idag, efter ett nytt samtal till XV, rådet att öka på frukosten och eftermiddagsmellanmålet. Får se hur det går i morgon. Att känna sig nöjd med sig själv är en otrolig kick, hoppas jag kan vara nöjd flera dagar framöver :) Kram

  Emma H: Jag vet att det är ett "svart hål" mellan 800-1200 kcal/dag, då det inte händer nått i kroppen eftersom man inte har ketonerna. Jag fick rådet idag att öka frukosten ytterligare och mellanmålet, skall testa det i morgon. Att öka protein och sallad på lunch och middag tycker jag inte verkar lika bra, då jag är ganska mätt efter de målen. Frukosten däremot blir jag hungrig ganska fort efter. Får testa mig fram helt enkelt.
  I MåBra's databas slår jag in "grönsallat" tror jag det är, som är "sallad, gurka och tomat utan dressing". Jag har i och för sig i champinjoner också, men det tror jag inte gör så stor skillnad.

  Soulsister: Japp, eftermiddagsfikat skall utökas, men det måste vara med något enkelt som man lätt kan ta med till jobbet. Vet inte om jag vågar mig på att äta yoghurt eller keso, då det blir 2 ggr per dag som jag äter laktos, har ju varit väldigt känslig mot det tidigare. Och nötter är inte att tala om, alldeles livsfarligt att ha nötter hemma. Men kanske en Modifast bar eller nått vore ett bra komplement. Skall räkna på det.
  Ha en trevlig helg du med, vi hörs säkert på msn. Kramar!

  Emma: Jag ÄR stolt :) Tacofärsen är bara 5%-ig nötfärs stekt med Tacokrydda (sån man köper i påse när man skall göra Tacos). Sen fryser jag den i 100 g-påsar så det är enkelt att ta fram när man vill ha det till lunch eller middag. Kram

  Katie: Ja, jag drömmer också om att klara en hel vecka. Funderar på om jag inte skall ta och köpa ett paket med guldstjärnor och sätta en stjärna på varje dag i kalendern på väggen i hallen, då jag är nöjd med mig själv. Det borde bli en bra peppning att få så många stjärnor som möjligt!! Min grundtanke var att jag skulle sköta mig alla dagar och unna mig lite extra en dag i veckan, t.ex. lördagar, men eftersom jag inte har skött mig varje dag så faller hela det konceptet. Men så är tanken att jag skall göra i framtiden i alla fall.
  Jag har hört både 10.000 och 12.000 steg/dag för att gå ner i vikt, tror mer på den högre siffran. Men jag går verkligen inte så mycket varje dag!! Idag står stegräknaren på drygt 9.000 steg och mer lär det inte bli då klockan snart är midnatt. Men när jag går ut och går långa promenader så blir det längre, och det är därför jag har satt ett mål på att gå 86.000 steg/vecka, det blir 12.285 steg/dag om man slår ut det. Så vissa dagar blir det mer, andra betydligt mindre. Tack för att du tycker om min blogg :) Kramar

  Kicki: Ja, tänk om man kunde hålla sig till det. Det är en evig kamp och jag längtar verkligen tills det går på automatik och man inte behöver tänka hela tiden....

  Lina: Går du 19 veckor på helfart så har du slagit mina 16 veckor i ett sträck... Först 16 veckor, sen 10, och när jag börjar igen i maj så vet jag inte hur många veckor det blir, men jag räknar med drygt 8. Börjar jag 1 maj så är det drygt 9 veckor kvar till min födelsedag (5 juli), och det är då jag har sagt att jag skall vara klar. Jag tror inte det går, inte om jag vill ner till 60. Det är ju 20 kg kvar tills dess och när jag gick på helfart första gången gick jag ner 15 kg på 8 veckor, så det blir tajt. Men det får helt enkelt ta den tiden det tar. Kram

  SvaraRadera