tisdag 7 april 2009

Shoppat loss...

Igår hade jag tagit ledigt från kl 15 för att åka till akupunkturen. Jag tog med stavarna så jag kunde promenera hem. Väl där så bestämde vi att vi inte sätter in fler häftstift i örat förrän allergin bryter ut ordentligt, eller veckan före StavGöteborgsvarvet då vi skall stärka upp mig ordentligt. Så glad i hågen gick jag därifrån utan mera stick!

Promenaden hem var skön. Återigen gick jag med mina nya MBT-skor, denna promenaden var ju ännu längre än den i söndags. Det kändes i benen vill jag lova! Det blev 9.340 snabba steg på 81 minuter (115 steg/min) och totalt under dagen 17.163 steg. Nöjd!!

När jag kom till 421, köpcentret som ligger 10 min promenad hemifrån, gick jag in på Intersport för att köpa nya gummipluppar till mina stavar. Mina var så utslitna att det gått hål i gummit och metallpinnen tittade fram! Hittade rätt storlek med lite hjälp från en av killarna där. Vidare in på KappAhl... Ja, jag vet att jag är luspank, men det var rea. Dessutom hade jag 25 % på rean, brukar få SMS från dem när de har sådana erbjudanden. Köpte 4 toppar, något jag verkligen behövde. Här kommer lite bilder.

Ordinarie pris: 199 kr, jag betalade: 96 kr

Samma som ovan, fast blå.

Ordinarie pris: 199 kr, jag betalade: 74 kr

Ordinarie pris: 149 kr, jag betalade: 74 kr

Helt OK priser. Fast egentligen inte när man är så luspank som jag är... Kan inte skatteåterbäringen komma snart? :)

Väl hemkommen föll jag nästan direkt som ett korthus i soffan. Promenaden tog verkligen kål på mina ben, måste vara skorna som gör att jag använder andra muskler än vanligt. Idag blir det lång promenad igen, skall träffa Jenny i Billdal för promenad vid havet. Det skall bli spännande, vi har aldrig setts förut. Hennes blogg var en av de första jag läste när jag börjat med Xtravaganza, så hon är en av mina idoler och förebilder.

Ni andra som lyckats gå ner i vikt med Xtravaganza eller någon annan metod, har ni tänkt på en sak? Kommer ni ihåg hur det var när ni började? Hur det kändes i kroppen att vara så stor? För mig är det bara ett vagt minne, mer som att "dit vill jag aldrig igen", inte mer. Det är synd, för om man kunde behålla den känslan så kanske det vore ytterligare hjälp att aldrig hamna där igen. När jag ser på bilder från förra sommaren så känner jag inte igen mig. Det är precis som om insidan inte ville kännas vid utsidan, och så som jag ser ut nu mer stämmer överens med hur jag inbillade mig att jag såg ut då. Fast jag nu tycker att jag har alldeles för stor mage osv... men samtidigt kan jag beundra mig i spegeln och tycka att jag är duktig och att jag har gjort ett jäkla bra jobb. Himla mysko. Å vad jag babblar. Undrar bara om det är något ni andra känner igen er i?

Med dessa "filosofiska" tankar lämnar jag er denna tidiga tisdagsmorgon.

18 kommentarer:

  1. Jag brukar känner igen mig i det mesta du skriver, kanske inte träningsvärken precis, för jag tränar inte som du gör. :)

    Jättefina inköp du gjort, o till vilka underbara priser!

    Ang min blogg, så tar vi det på msn...orkar inte här
    kram

    SvaraRadera
  2. Det är lättare att berömma andra och se andras framgångar med viktminskningar! Själv har jag inte kommit dit ännu, att kunna berömma mig själv..Det dröjer nog ett bra tag tills jag kommer dit..Tills dess berömmer jag dig: du är så duktig! Igår gick jag lite över 9000 steg, det är mitt bästa de här tre dagarna som jag vandrat runt med stegräknaren..men jag gjorde inget speciellt så jag hoppas på ett bättre resultat en anna vacker dag :) Ha det gott! Kram Åsa i Norrköping

    SvaraRadera
  3. Vilka fina fynd du gjort!

    Idol- ja, du jäklar det får jag nog skriva ut och rama in :-D Ska iaf bli jättekul att träffas idag. Ha en bra dag så hörs vi senare, Kram

    SvaraRadera
  4. Vilka fina blusar! :)

    Jag får en chock när jag tittar på bilder på mig när jag var som tyngst och då har ju jag inte gått ner så många kilon. Jag trodde ärligt talat förut inte att jag var sååå stor innan.

    Hoppas du får en fin dag! Kram

    SvaraRadera
  5. Tack för besöket! Själklart får du länka min blogg, jag har redan lagt in din! :)

    Dag 5 här o jag väntar fortf på den där hemska jobbiga dagen...Jag hoppas den aldrig kommer!

    SvaraRadera
  6. Nä, trodde nog att jag lagt på mej ett par kilon men inte så jag är rätt nöjd, dock hade fett % gått upp 1,5... men det är inte mycket. Började pulvra igår igen, sugen som sjutton på pizza när jag kom hem efter gymmet, men somnade så fort jag lagt mej på sängen så slapp tänka mer på det. Idag är det nya tag, ska till XV å träna sen =)

    SvaraRadera
  7. Jag vet precis hur det är, och trots att du har hållit på mycket mycket längre än vad jag har så har jag faktiskt nästan förträngt hur det var förr. Nu när jag tänker tillbaka på helfarten VET jag att det var ett helvete och sjukt jobbigt ibland, men jag minns det inte riktigt. Och när jag ser kort på hur jag såg ut i december så vill jag inte komma dit igen, men jag kan liksom inte minnas hur jag kände mig när jag var där..Försvarsmekanism kanske?

    Jag tror att den mentala träningen kanske är till för att just omvända tänkandet, så man till slut både kommer veta hur man ska göra och då göra det. Men jag har lite svårt för den mentala träningen, men hoppas den kommer löna sig i längden!
    Jättefina tröjor du köpte btw! Min favorit var den vita, riktigt söt!

    Vad har du för planer över påsk? Blir det vanlig mat eller ska du unna dig påskmat?
    Jag funderar på att kolla upp någon längre promenad/jogging runda så jag också kommer upp i dina beundransvärda siffror på stegräknaren. En fråga dock, är det antal steg du tar under EN promenad eller är det dagens sammanlagda steg??
    Ha en toppendag! Kram

    SvaraRadera
  8. Soulsister: Gott att det inte bara är jag som känner så... Vi hörs på msn. Kramar

    Åsa: Jag har alltid haft svårt för att se att andra har gått ner (eller upp) om jag inte sett dem på ett tag. Däremot ser jag det om man visar mig 2 fotografier.
    Allt blir så mycket roligare när man kan berömma sig själv :)
    9.000 steg utan att göra något speciellt är ju ett jättebra resultat. Efter en dag på jobbet (och promenad fram och tillbaka 2 ggr) så brukar jag få 7-8.000 steg. Så allt över det är ju extrajobb. Kram

    Jenny: Jag har ju tyvärr redan fått ringa och ställa in eftermiddagens möte, då jag känner att jag måste jobba... Men vi kanske får bättre tur på Annadag Påsk? Sorry... Kram

    Malin: Jag tror att man går omkring med skygglappar. Man vet men ändå inte. Ha en skön dag du med. Kram

    Louice: Du kanske slipper den? Det borde du ju göra eftersom du redan är på dag 5. Grattis!!

    Emma: Jag har ätit det mesta jag inte skall göra, men inte pizza och hamburgare :) Det är jag lite stolt över i alla fall. Att sova är bra, då botar man de värsta sugen! Kram

    Katie: Samma här, tycker helfarten gick som en dans på rosor. När jag läser vad jag skrivit tidigare så är det så att det var lätt för det mesta, det var bara på slutet av andra omgången jag var less.
    I påsk skall jag inte göra något speciellt, bara vara hemma själv. Alltså ingen speciell påskmat. Gillar ju inte ägg, så jag kanske festar till med lite räkor. Men då gör jag min katt Cornelia besviken, hon älskar räkor men tål dem inte längre. Hon spyr efter första tuggan. Så vi får se vad det blir.
    Jag skriver ju hur många snabba steg jag gått = promenaden och sen också totalt under dagen... Skriver jag bara snabba steg så är det bara promenaden. Min stegräknare räknar snabba steg = antal steg jag har gått i mer än 10 minuter och med snabbare hastighet än 60 steg/minut på en annan display, så det är lätt att se hur snabbt jag har gått under en runda. Ha en skön dag du med! Kram

    SvaraRadera
  9. Var också på rean idag och utnyttjade de extre 25%:en men denna gång blev det inget till mig utan till äldsta dottern, hittade inget jag ville ha otroligt störande när det är billigt! Typiskt att det inte finns något då...

    SvaraRadera
  10. Känner igen mig helt i vad du tänker och känner, samtidigt känns det ibland som om jag inte gått ner nåt alls utan ser bara fläskmagen, dubbelhakorna och den stora storleken på kläderna (som dock är 4 storlekar mindre nu...) Snacka om att man vant sig. Hoppas nu att jag är motiverad nog att köra på hårt på tisdag. Kram på dig.

    SvaraRadera
  11. söta toppar verkligen! jag får också sms från kappahl, de fungerar, det blir ofta en extra vända till butiken när de kommer =)

    SvaraRadera
  12. hej! fina tröjor du hittade!! Jag tänkte bara fråga om det fanns mycket fint i Ullared när du var där, ska nämligen åka dit nästa fredag :) Ha det gott o fortsätt kämpa! MVH Marlene

    SvaraRadera
  13. Oj vad duktigt stegat, riktigt bra ju! :D Och så fina kläderna var, jag gillade den första riktigt mycket! Ha en fin kväll! Kramar

    SvaraRadera
  14. Bra tröjkap, även om speciellt den vita förvånar mig lite, du brukar ju inte vara så mycket för gulligt rosa. tror jag föredrar den sista, men alla är fina.
    vem har du på dig på torsdag??
    Ta inte den vita (om du spiller tomatsås) LOL

    SvaraRadera
  15. Skall vi ta lite nya bilder på dig när du kommer??

    SvaraRadera
  16. Sandra: Ibland är det så att man verkligen går runt och letar efter nått att köpa - det är ju rea!! Men jag hittade mina toppar direkt, så jag slapp leta :)

    Kicki: Jag känner att jag har gått ner, och jag ser det, men sen jag började äta har min "övermage" blivit större än vad den var tidigare. Det är väl för att magsäcken är full med mat oftast. Den irriterar mig... övermagen alltså. Vill att den skall bli mindre igen. Jag är nästan 100 på att jag börjar med helfart den 23/4 igen. Kram

    Sofia: Ja, de har lyckats med sina SMS, man går ju dit då man får dem, och handlar oftast.

    Marlene: Jag hade inga som helst problem att hitta saker i Ullared... :) Mitt största tips är om du är intresserad av MBT-skor så skall du titta in på Sko-Boo:s, de har 2 olika typer av MBT-sandaler för 650 kr. De kostar över 2.000 kr (liknande) i stan!!

    Tjockisen: De första 2 är fortfarande lite för små, så de får vänta till mindre storlek och varmare väder. Kram

    Mamma: Nej, jag brukar inte vara något för puttinuttiga kläder, men denna trivdes jag i. Passar varma sommardagar och döljer "grevinnegardinerna" :) Den sista tänkte jag faktiskt på dig när jag köpte, den är i din stil :) Ingen av dem blir aktuell i morgon; de 2 första är lite för små, den tredje hade jag på mig igår och den fjärde behövs bättre väder för. Vi kan se om vi skall ta nya bilder, får se hur mitt hår uppför sig :)

    SvaraRadera
  17. Japp, jag känner verkligen igen mig med det sista du skrev. Jag börjar "se" det lilla fett som är kvar och ibland tänker jag den hemska tanken att Oj va tjock jag e. Sen tänker jag efter hur jag såg ut innan XV och då är jag helt plötsligt snygg igen *skratt* det går nog lite fram å tillbaka. När man ser på gamla kort är det svårt att förstå att det verkligen är jag på dem, jag förträngde det väldigt bra att jag var sååå tjock som jag var, intalade väl mig själv att jag var mindre än jag verkligen var. Kramis!

    SvaraRadera
  18. Thean: Jag har massa daller och lös hud som gör att jag inte kan känna mig så smal som jag är (i jämförelse med hur det var innan). Men när jag, som du, riktigt tänker på hur jag såg ut innan så känns det bättre. Man såg inte hur man såg ut, insidan var smalare än utsidan. Nu är det nästan tvärtom, utsidan är smalare än insidan :) Kommer det någonsin att bli samma? Kram

    SvaraRadera