söndag 5 april 2009

Vilket väder!!

Vilken underbar dag det var igår!! Jag började dagen lugnt, och hade för avsikt att städa och packa upp altanmöblerna, men det blev inte riktigt så. Började med altanmöblerna.

Så här blev det när det var klart. De fula överdragen på dynorna är gamla påslakan, materialet på dynorna är så strävt att det räcker att en av katterna går förbi så sitter all hennes päls på dynan... Påslakanen kan jag i alla fall ta av och tvätta.

Cornelia hittade genast sitt favoritställe. I detta hörnet kan man sedan hitta henne halva sommaren :)
Mitt i detta så ringde lillasyster och det slutade med att vi bestämde att hon skulle komma på lunch och att vi sedan skulle gå ut och gå tillsammans.

Vi satt givetvis ute på altanen och åt!

Efter maten skulle syrran prompt ha kaffe, så det blev mer mineralvatten för mig.

Sen gick vi ut, vi gick samma väg som jag gick i lördags, till en början i alla fall. Här har vi precis gått upp för en fruktansvärt brant skogsstig och hämtar andan lite. Jag skulle ha vänt mig om och fotograferat stigen, för den är otroligt brant.

Det här var den högsta punkten vi kom till, tyvärr ser man inte så mycket för alla träden. Men det var väldigt vackert ändå. Solen sken och tröjor och jackor åkte av.

När vi kom ner i Änggårdsbergen hittade vi dessa 2 Canadagäss och någon and sakta simmandes i en av sjöarna. Runt sjön satt massa folk som hade med sig picknick eller grillade korv. Vi hade en underbar promenad, men vi kände båda av "grus i ögonen" så våra allergier börjar nu. Jippe. Not.

När vi kom hem var vi vrålhungriga. Vi fikade lite och sen stack syrran vidare till en kompis. Någonstans i Änggårdsbergen hade vi valt en annan stig än vad jag gjorde i lördags, så dagens promenad blev inte alls lika lång. Men vi fick i alla fall ihop 9.431 snabba steg på 84 min, 112 steg/min. Mysko, men jag går uppenbarligen mycket snabbare när jag är ensam... Totalt under dagen blev det 13.785 steg. Måste ut och gå idag också, mer än 16.000 steg, för att klara veckomålet på 86.000. Får se om det blir tid för det.

Tog det lugnt resten av eftermiddagen/kvällen. Vid 20-tiden fick jag dock ett ryck när jag märkte att jag höll på att somna i soffan. Tog fram 2 kg morötter från kylen och ägnade nästan 2 timmar åt att skära dem i småbitar... Nu har jag massa morötter i frysen som är perfekt i t.ex. min grönsaksröra. Det tar en himla tid att skära alla morötterna, men det är smart sen när man behöver dem. Ser alltid till att ha strimlade morötter och vitkål i frysen, mycket smart.

Idag blir jag hämtad vid 9.30 av mina föräldrars vänner. De bor ute i skogen lite söderut och jag skall hjälpa dem med deras dator. Förhoppningsvis går det ganska fort så att jag får lite tid att gå ut och gå innan 2 tjejer från min fd kör kommer. Vi får se. Hoppas dagen bjuder på lika gott väder!

12 kommentarer:

  1. Så har Cornelia fått sin älsklingsplats tillbaka!!
    Härliga bilder från din o Åsas promenad o lunch. Ett härligt sätt att fira våren, bättre än mitt som bestod i att sova hela dagen, mest ut men också inne.

    SvaraRadera
  2. Oj idag är jag ju nästan uppe lika tidigt som dig hehe :-)

    Tack så mycket för din kommentar, alltid så himla roligt att höra sånt.. :) Men jag har fortfarande ca 8-9 kg kvar som jag vill bli av med :/ Fast det är väl inte så himla mkt egentligen :)
    Ja jag är verkligen jätteglad att jag köpte pepparminten för det blev så himla gott!! Annars har jag varit nöjd med chokladen som den var, men det här blev liksom något alldeles extra :)

    Vilken härlig promenad det ser ut att vara från bilderna!! Blir sugen på en härlig skogspromenad ochså själv nu..

    Hoppas du får en bra söndag!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Hallojsan
    Visst är det härligt med våren!
    Fryser du in rivna morötter som dem är utan att förvälla dem?

    Hur var det nu med perpparminten som du tar i påsarna! Köpte du den på apoteket?
    Jag hoppas att mina påsar kommer med posten i morgon. Nu skall jag jag börja på helfart i 20 dagar till tänkte jag. Sedan så blir det inga godis eller kakor no more.
    Ha en skön ländag önskar Mamma Mia

    SvaraRadera
  4. Mamma: Japp, favvoplatsen är inmutad. Gud nåde den som sätter sig på hennes plats. Om inte annat så får den personen ett kg katthår i baken :)

    Emma: 8-9 kg är ingenting. Du ser i alla fall väldigt smal ut på bilden!!
    Skogspromenader är underbara, men vi får se hur länge de funkar för mig nu när allergin har kommit igång. Det är ju inte så roligt att gå i skogen när man mår skit av det...

    Kramar

    Mamma Mia: Morötterna är inte rivna, de är skurna i tunna stavar, som tändstickor. Det var därför det tog så lång tid som 2 timmar för 2 kg morötter. Ja, jag fryser in både morötter och vitkål rå. Sen slänger jag dem bara i stekpannan/woken när jag lagar mat. Perfekt!!

    Pepparminten köpte jag på apoteket. Det är pepparmintsolja, och den finns i deras kylskåp. Jag börjar på helfart om ca 3-4 veckor tänkte jag, kanske tidigare om jag får vikten att vända. Vill ju gärna fortsätta så jag blir klar någon gång!!
    Ha en skön söndag du med (antar att det var det du menade med "ländag"....). Kram

    SvaraRadera
  5. Va mysigt det ser ut o ligga ihopkurad i solen! Härligt!

    Smart med morötterna. Ska faktiskt ta o göra samma sak, det borde man ju kunna göra med massor av grönsaker. Tack för tipset!

    Ser ut som en underbar tur ute i vårsolen. Jag låg mest på alla 4 o planterade :) Fortsätter med det idag.
    Ha det finfint
    kraaaam

    SvaraRadera
  6. Åh vilket härligt väder ni har fått! :) Jag är verkligen lite avundsjuk nu ;)
    Smart att strimla morötterna färdigt!
    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  7. Förresten, jag svarar alltid på dina frågor under samma inlägg som du frågat dem, men det har du säkert märkt :) ville ändå bara säga det ännu :P

    SvaraRadera
  8. Åh vad härligt för Cornelia :) Ibland önskar jag att vi hade en uteplats eller en balkong. Min hund är soltokig och skulle inte tvekat en sekund och lägga sig i solen där. Vi var ute och solade en del igår :)

    Härlig promenad också :) Ha en skön söndag! Kram

    SvaraRadera
  9. Åh vilka massa bra tips du lär mig! Tack tack tack!!!
    Undrar om du har tid och lust en dag att maila mig ditt recept på gränsaksröran?
    Kram

    SvaraRadera
  10. Åh vad härligt det såg ut när ni satt ute och åt! Synd att det inte blev lika fint väder idag men kanske lika bra för min del för har slitit hela dagen inomhus och legat på alla fya och skurat så gott som hela dagen :-)

    Hur har du det på tisdag? Imorgon behöver jag ta det sista här hemma känner jag men tisdag passar mig bra.

    Kram

    SvaraRadera
  11. Soulsister: Visst kan man frysa flera grönsaker, det enda man skall tänka på är att vissa måste separatfrysas. T.ex. champinjoner, för annars blir det bara ett stort block av dem. Då skär man dem och lägger dem i ett lager på en långpanna/bricka, och sen när de är frysta flyttar man dem till en plastpåse och lägger dit nästa lager. Då är det enkelt att ta fram precis så mycket som man behöver.

    Kram

    Sara: Igår var det inte lika skönt, men det regnade åtminstonde inte!! Bra att du sa att du svarar på samma inlägg (precis som jag), hade missat det... Kram

    Malin: Nellie ligger hellre i solen i soffan, men Cornelia verkligen älskar sitt hörne i hammocken. Det absolut bästa hon vet är när jag sitter därute och löser korsord eller läser, då kan vi gosa tillsammans. Kram

    Lina: Du har nu fått länken till min receptblogg... ursäkta om jag läskade dig :) Kram

    Jenny: Vädret var ju helt OK igår också, fast inte lika varmt. Tisdag funkar OK för mig, den enda dagen denna veckan då jag kan. Vilken hållplats är närmast dig? Kram

    SvaraRadera
  12. Ser verkligen härligt ut att sitta och äta på din balkong, hoppas på många sköna dagar där för dig och katterna!

    SvaraRadera