lördag 13 juni 2009

En regnig studentdag

Gårdagen var rolig trots att regnet öste ner... Jag blev hämtad av pappa & Marita vid 9.45 och så åkte vi till Rävlanda och hämtade mamma och köpte lite blommor. Vi var framme i Borås redan kl 11, och de skulle inte gå ut förrän kl 12. Efter lite fika på ett fik vi hittade så drog vi oss ner till skolgården. Regnet stod som spön i backen och det var paraplyer precis överallt. Vi hittade brorsan med familj och lyckades knö oss fram i folksamligen så vi stod ganska bra när de kom ut på trappan.

Här är hon mitt bland alla klasskompisar.

Rebecca och bästa kompisen Elixander.

Den underbara skylten.

Syskonkärlek. 2 bilder på Isac och Emma som jag klippt ihop till en.

Maten var perfekt för mig. Massa kallskuret (kycklingfilé, fläskfilé, rostbiff och prosccuttio bland annat), grönsaker och frukt. Mums! Jag åt så jag stod i 4 hörn, men blev inte så där äckel-mätt. Istället för tårtan nallade jag lite mer frukt och så tog jag några skedar sorbetglass.

Rebecca åkte lövat lastbilsflak ett tag efter de hade gått ut, och här har Jonas (min bror) precis hämtat henne nere i stan. Blöt och smutsig och med en klänning som luktade öl :) Men den satt på hela eftermiddagen och på festen på Grand sen också.

Av pappa, Marita, mamma, Åsa, Johannes, Vincent, Maritas mamma och mig fick hon en Nikon D60 kamera med ett 55 mm objektiv, ett 300 mm objektiv och en väska. Hon blev helt överlycklig. Mamma tog en underbar filmsnutt när hon öppnade paketet, jag skall (när jag har laddat ner den från henne) klippa den och konvertera ner den så att jag kan lägga upp den här, men det får bli i ett senare inlägg. Kortet som står på har Katarina (Soulsister) gjort, och hon blev väldigt glad för det.

Min mamma och Rebecca, jag vet inte riktigt vad de gör...

Ett självporträtt taget av Rebecca precis innan vi åkte hem vid 18-tiden.

Det var som sagt en väldigt trevlig dag, och det var massa folk som kom och gick i en strid ström medans vi var där. Det var kul att träffa min faster och farbror som inte sett mig sedan jag startade min viktresa, de var impade!! Likaså min svägerskas föräldrar. Svågern har jag inte sett på ett tag heller, han kom med kryckor och gips (det var han som skadades i base-jumping härom veckan). Vincent mådde inte så bra så han låg mest inne i Isacs rum och kollade på Buzz Lightyear.

Jag var helt slut när jag kom hem. Antagligen berodde det på att jag tog 1 glas champagne. Jag tror inte jag har druckit någon alkohol (mer än 2 alkoläsk) sedan jag fyllde 40 för 4 år sen. Så jag fick en smällande huvudvärk och snodde en huvudvärkstablett av brorsan. Av såna tabletter blir jag också lullig (ja, jag är lite känslig) så jag var helt slut när jag kom hem. Inte helt otippat somnade jag som en stock på soffan vid 21-tiden, med altandörren öppen, TV:n på och både min och pappas bärbara datorer på... Vaknade kl 2 och var vaken till 4.30 då jag somnade igen och sov till 8.

Jag tänker inte ens försöka uppskatta hur många kcal jag fick i mig igår. Det var garanterat fler än vad jag skulle äta, men jag åt bara nyttiga saker. Steg blev det inte många heller, bara 4.057. Det får bli lite promenader i helgen som kompensation.

4 kommentarer:

  1. Va fina kort från dagen o va bra val du gjorde med maten!
    Kul att hon gillade kortet, "min" student Rebecca gillade också sitt :)

    KRAM från mig

    SvaraRadera
  2. Ser ut som du hade en härlig dag igår! Jag blir alltid så glad när jag ser studenter för jag kommer ihåg hur lycklig jag själv var när jag tog studenten!

    Vad bra du gjorde med maten, själv hade jag en sämre dag, men nu blir det nya tag!

    SvaraRadera
  3. Soulsister: Ja, det kändes bra med matvalen, även om jag åt alldeles för mycket... :)
    Lustigt att det var 2 Rebeccor... Kram

    Emma: Ja, man blir alldeles rörd när man minns hur lycklig man var själv över att skolan var slut. Det är väldigt många år sen, men visst minns man!

    SvaraRadera
  4. FÖÖÖÖR JAG HAR TAGIT STUDENTEN!!!

    SvaraRadera