fredag 12 juni 2009

Regnet det bara öser ner...

Godmorgon några timmar senare än vanligt. Jag är ju ledig idag för jag skall åka till Borås och gå på Rebeccas student. Tyvärr öser regnet ner och de stackars vitklädda studenterna lär bli ganska blöta. Så också vi som skall vänta på dem. Jag har ju inte en så stor garderob att välja kläder från, så eftersom jag inte vill ha jeans på mig så är mitt enda andra alternativ vita capri-byxor. Kommer nog att vara lite kallt om benen och fötterna. Jag får väl ta med mig regnbyxorna ifall det öser ner när vi står och väntar nedanför trappan.

Jag blir hämtad 9.45 så det är lite tid kvar än. Det enda jag skall göra är att stryka mina kläder och klä på mig. Duschade gjorde jag igår. Innan jag gick och la mig igår så stängde jag av mobilen för att mitt larm 4.45 inte skulle gå igång. Men det hjälpte inte... Det ringde ändå. Så nu vet jag det... Mobilen låg i köket så jag var ju tvungen att gå upp och stänga av den. Då var jag vaken och det var ingen idé att försöka somna igen. Satt uppe till 6, då blev jag trött igen och gick och la mig. Nu hade jag satt klockan på 8, men mamma ringde och väckte mig 7.30. Lite till fick jag i alla fall sova.

Igår hade jag tänkt att ta en lång promenad, men på eftermiddagen visade det sig att jag hade så många ärenden att göra att jag fick ta fram moppen och lufta den istället. Först åkte jag till Moyana Corigan och hämtade min beställning (schampoo mot håravfall, välgörande inpackning och brun-utan-sol). Sen vidare till Apoteket, Willys och Mölndals Frukthall. På den senare hittade jag äntligen vitkål som inte var färsk, köpte ett huvud på 3,5 kg så nu har jag att skära ner och frysa in. Efter det moppade jag över halva Mölndal till mitt DHL servicepoint och hämtade ett tradera-paket som innehöll en jättego tjock stickad bomulsströja. Kanske kommer den väl till pass idag under regnjackan?

Tidigare under dagen hade pappa lämnat sin dator till mig på jobbet. Den har varit fruktansvärt slö under flera år och jag lovade att jag skulle kolla på den. Jag avinstallerade det tunga virusprogrammet och tog bort massa onödiga program ur autostarten, och nu startar den på 1 minut och 52 sekunder. Dessutom kopplade jag upp den mot internet för första gången någonsin (har ingen aning om hur gammal datorn är, men om jag tittar på mapparna så verkar den vara från mars 2006). Först tog det en och en halv timme att ladda ner och installera certifieringsprogrammet för Windows och Servicepack 3 för XP. När det var klart och datorn var omstartad några gånger så var det ytterligare 42 kritiska uppdateringar att installera! Allt som allt tog det 3 timmar, men nu mår nog datorn mycket bättre. Jag installerade först givetvis ett nytt virusprogram, och jag tog samma som jag har på min bärbara, Panda Cloud. Gratis och inga tunga databaser som skall laddas ner. Se mer på http://www.cloudantivirus.com/ Nu går datorn snabbt! Jag skriver faktiskt detta på pappas dator, ville testa hur det var att skriva på den.

På grund av detta har jag inga smajlisar för min dagliga redovisning. Jag har inga siffror alls faktiskt, de är uppskrivna i den andra datorn. Matmässigt gick det bra igår, åt ca 1.400 kcal precis som jag skulle. Det blev dock ingen promenad utan bara drygt 8.000 steg totalt under dagen.

Jag tar givetvis med kameran idag och det blir ett inlägg med bilder ikväll eller i morgon bitti. Det skall bli så kul att träffa alla, speciellt flera personer jag inte har sett sedan jag började med XV i augusti. Min faster och farbror t.ex. Undrar om de ser någon skillnad...? Klart de gör, men för mig känns det som om detta är jag, jag har svårt att föreställa mig att jag har varit annorlunda, därför undrar jag alltid om det verkligen syns någon skillnad... :) Ni får ha en skön dag i regnet, ni kan väl hålla tummarna för uppehåll i Borås runt 12-tiden?

6 kommentarer:

  1. Lycka till på studenten idag! Hoppas ni inte blåser bort
    kram

    SvaraRadera
  2. Håller alla tummar jag har för att ni får uppehåll under dagen och klart de kommer se skillnad :) Kram

    SvaraRadera
  3. Hå¨ller med dig stakars alla studenter som sett fram emot denna dag. Studenten ska ju vara en fantastisk dag med strålande sol...Något man kan minnas i framtiden med glädje, man vill ju inte tänka tillbaka på den dagen som den man frös mest...Själv hade jag en fantastisk student med strålande sol precis som det ska vara!!!

    SvaraRadera
  4. Kämpa vidare med allt! Kram!

    SvaraRadera
  5. Soulsister: Blåste gjorde det inte tack och lov!! Kram

    Malin: Nope, det hjälpte inte... kram

    Sandra: Typiskt nog sken solen i lördags, det hade den väl kunnat göra på fredagen också!! Var det för mycket begärt?? Men hon var glad ändå, trots att hon blev genomblöt!!

    Saphire: Tack detsamma! Kram

    Pulver: Japp, det hade vi :)

    SvaraRadera