söndag 14 juni 2009

Lat lördag

Godmorgon. Gårdagen blev lite latare än vad jag hade tänkt mig... Men det var en skön dag! Började lugnt och klädde inte på mig förrän vid 11-tiden. Mina föräldrar tittade förbi för att hämta sin dator, och få en liten snabbkurs i hur man använder Internet Explorer. De har ju bara surfat på webb-caféer tidigare, och då endast för att hämta och skicka mail. Inte så mycket slösurfning alltså. Inte för att jag vet om det kommer bli så mycket av den varan nu heller, men nu vet de i alla fall hur man hanterar flikar, favoriter och feeds. Jag la in adressen till min blogg så att de kan kolla den ibland.

När de hade gått satte jag mig på altanen med datorn och korsord = min favoritplats/sysselsättning. Det var inte speciellt varmt ute, men jag hade på mig min nya vita stickade tröja som jag fick i torsdags från en traderasäljare. Jag blev verkligen glad när den kom, den passade perfekt och var jättesnygg. Påminner lite om en typisk seglartröja från 40-talet, med krage och 2 tunna stickade blå linjer på kragen och muddarna. Därute blev jag sittande ett antal timmar, tills hunger tvingade in mig för att laga middag.

Efter middagen blev jag lite mer aktiv och satte mig vid köksbordet och skar ner ett vitkålshuvud på 3,5 kg. Små strimlor i fryspåsar som är perfekta att ha när jag lagar mat. Det blev nästan 3 kg när jag var klar, så nu har jag så jag klarar mig ett tag. Det var inte lätt att hitta ett vitkålshuvud som inte var färskt. De färska smakar ju inte lika mycket och är väldigt mycket dyrare. När detta var klart gick jag ut och klippte min häck, har inte mycket men 2-3 m är det i alla fall. Det ser så dumt ut när alla klipper häckarna olika högt, och jag delar häck med grannen, så jag klippte bara min del. Hans del ser fortfarande lika ovårdad ut. Jag klippte bara min lite grann (toppade), medans andra grannar klipper ner sina riktigt ordentligt. Men eftersom mitt sovrum ligger bakom häcken vill jag ha lite insynsskydd. Jag har bara utanpåliggande persienner så när fönstret är öppet, som det är nu, så går det inte att stänga persiennerna ordentligt. Har jag då en låg häck kan man se rakt in i min säng när man går förbi. Inte bra.

Rebecca ringde igår och berättade att 300 mm objektivet som jag köpte samtidigt som kamerahuset till hennes studentpresent inte passade. Hur klantig var inte den försäljaren? Jag har kvittot här och kameran är ju i Borås... Jag skall promenera bort till Elgiganten idag och fråga vad katten de tänkte på. Samtidigt skall jag passa på att kolla på en ny bärbar dator. Har bestämt mig för att köpa en ny. Denna jag har nu var bra eftersom jag inte visste om jag ville ha/behövde en, men nu vet jag. Använder den varje dag, så jag vill ha en "riktig". Är det någon som har ett tips på en bra dator, som inte är för dyr, och som har bra skärm som funkar utomhus? Jag vet att jag inte skall ha en med blank skärm, skärmen skall ha bra ljus och kontrast och jag vill ha en med inbyggd webbkamera, mer än 3 USB-anslutningar och inbyggt trådlöst nätverkskort. Det är mina krav. Skall kolla på SIBA och MediaMarkt också. Men idéer och tips emottages tacksamt. Jag använder ju min dator ute mycket, så det är det viktigaste.

Nästa vecka är det också bara 4 arbetsdagar (jag var ju ledig i fredags). Vad skall ni göra på midsommar? Om det blir gott väder så tar jag moppen till Hyppeln i norra skärgården (tar ca 2 timmar att moppa dit) och är med på segelklubbens midsommarfirande. Först är det sill (för de som gillar det) på ängen, och sen dans runt stången. Jag åker i så fall hem samma kväll. Men det skall vara bra väder för det. Nackdelen nu för tiden är ju att föräldrarna inte har någon båt man kan smita ner i om det blir dåligt väder. Är det dåligt väder så äter jag mina räkor hemma själv.

Jag har ju nämnt tidigare att jag skall ha en fest den 15 augusti, ett år och en dag efter jag började med XV. Jag vill fira, inte att jag är klar, för det kommer jag inte att vara, men att jag har kommit så långt som jag har gjort. Jag skulle behöva veta vilka av er trogna bloggläsare som har tänkt sig att komma. Inte en definitiv anmälan, men bara om intresse finns. Det är inga problem med sovplatser, för festen skall vara i vårt scouthus där det finns många rum att sova i. Är ni inte för många kan ni sova här, jag har en soffa och kan fixa fram lite madrasser. Det vore så kul att se några av er!! Resten av gästerna kommer att bestå av familjen, vänner och kollegor, så några skall det väl bli... :) Så skriv i kommentarerna ifall ni i alla fall har tänkt er försöka komma!

4 kommentarer:

  1. Kan tyvärr inte hjälpa dig med dator tips. Jag är inget bra på sådant. Men jag hoppas du hittar någon som du blir nöjd med.

    Vad sur man blir när sådana saker som du nämner med kameran händer. Hur svårt ska det vara för försäljarna att kunna sin sak. Lika irriterande som mina glasögon, kunde inte gå dit i fredags så jag ska dit i morgon för att klaga. Är ju bara så rädd för att bli överkörd. Men jag vill inte att mina glasögon ska se ut så här. Det är sista gången jag köper glasögon där. En kollega till min mamma hade köpt glasögon där för ett tag sedan och glaset hade hoppat ur hennes glasögon. Så jag vill få det riktigt gjort.

    Där jag bor skiner solen idag, i alla fall för stunden, så jag ska gå ut och sätta mig i solen men en stor omgång vatten. Är så himla yr efter att ha druckit för lite i flera dagar. Tur att man ska jobba några dagar så man får koll på vattnet igen.

    SvaraRadera
  2. Låter som en perfekt lördag i mina öron!
    Du vet mina planer för den 15de så ja återupprepar dem inte här...

    Till midsommar är vi hon goda vänner o firar på ett lugnt familjesätt med dans, sång och god mat.

    KRAM

    SvaraRadera
  3. Hittar du en bra dator så får du gärna dela med dig av dina fynd, du verkar ha kolla på detta med datorer!
    Knäppt med objektivet, hoppas hon är nöjd med kameran i övrigt, vi har en sån och är jättenöjda.

    15 augusti är mitt i min semester så vi är dessvärre inte hemma, hoppas det blir en kanonfest, vilken bra anledning att fira. Kanske ska göra detsamma i september...

    SvaraRadera
  4. BantarUlle: Jag hoppas jag hittar en bra dator också :) Sitter ju inte i sjön precis, fastän jag är en sån som vill ha NU!
    Stå på dig angående glasögonen! Det är ju verkligen viktigt att man trivs med dem!
    Drick ordentligt!! Kram

    Soulsister: Har noterat ditt kanske. Hoppas dock :) Låter som en trevlig midsommar!!
    Kram

    Kicki: Nja, jag vet vad jag vill ha, men sen finns det ju så himla många att välja mellan. Tror dock att de flesta är ungefär likadana...
    Kameran var en succe, hon har försökt spara ihop till en bra kamera i flera år, men det har alltid kommit något annat i vägen.
    Synd att du inte kan komma :(

    SvaraRadera