måndag 27 juli 2009

Jobbigt nu

Så här kommer jag aldrig mer få se dem ligga... De ringde från veterinären och Nellie mår inte alls bra. Ena njuren är helt utslagen och den andra funkar bara till ca 20 %, det är den som har den kraftiga infektionen. Det var något värde som skulle ligga mellan 20-100 och hennes låg på 824... Eftersom hon har ont nu så bestämde vi att Åsa och jag åker in vid 14-tiden och säger hej då. Vi får sitta med Nellie så länge vi vill. Jag klarar inte av att vara med när hon får sprutan, men Åsa skall vara med. Min förr-förra katt, Zita, var 19 år och 9 månader när jag i december/januari 2002/2003 åkte och hälsade på mina föräldrar i Västindien. Zita bodde hos min mamma när jag var borta. Så fort jag åkt så la hon bara av. Mamma och Åsa (Zita bodde hemma hos mina föräldrar i 5 år, så det var nästan lika mycket hennes katt) tog beslutet om att avliva henne. Jag hade gett mamma rätten att ta det beslutet om det någonsin skulle behövas, och ville inte ha reda på det innan. Åsa var med när hon somnade. Eftersom hon har sagt att det är OK med henne så vill jag att hon skall vara med när Nellie somnar också. Det känns väldigt jobbigt, men ändå rätt för Nellies skull. Jag vill inte vara självisk och tvinga henne att leva när hon inte mår bra, bara för att jag inte kan släppa henne. Regnet ute och jag skvalar i takt....

7 kommentarer:

  1. Åh vad ja lider mig dig Lena. Önskar jag kunde hjälpa dig på ngt sätt.
    Sänder styrke kramar till dig här istället.
    Kraaaaamiz

    SvaraRadera
  2. Hej Lena
    Så tråkigt för dig. Men skönt att hon inte får lida mer. Skall tänka på dig.
    Kram Mamma Mia

    SvaraRadera
  3. Usch vad tråkigt, jag har tänkt på dig hela helgen och jag är ledsen att det måste få ett så tråkigt och sorgligt slut. Massor av kramar!

    SvaraRadera
  4. Tack alla! ♥ Snart är det dags att åka och jag vill inte... hjärtat bultar och jag mår skit. Återkommer senare. Kram

    SvaraRadera
  5. Åh vad jag förstår dej just nu! Vi kan gråta i kapp du o jag som just blivit tvungna ta adjö av en nära o trogen vän.
    Kram o gråt ut! Det är det enda som hjälper.

    SvaraRadera
  6. Gomorron vännen. Kom inte åt nätet igår så jag kan först titta in nu. Är så ledsen för er skull, men som jag skrev i mitt sms, hon har det bra nu. Tänker på dig
    många kramar från mig

    SvaraRadera
  7. Skickar en stooor kram!

    Jag har länge undrat över din bloggaddress, men nu förstår jag. Vi hade en underbar hund som hette ZIta. En ytterliggare kram till dig.

    SvaraRadera