söndag 27 september 2009

En bussig dag

Godmorgon! Gårdagen bestod mest i skumpande på bussar... känns det som i alla fall. Åkte hemifrån 9.45 och var framme hos mamma 11.30. Där åt vi lunch, jag hade med mig tacokrydda så vi stekte upp lite nötfärs. Mums. 13.00 tog jag Smilla i kattburen och åkte vidare. Resan gick bra, hon gnällde bara lite grann. Jag satte mig så att hon skulle ha mycket att titta på. Vi var framme strax efter 14.00 och blev mötta av nya matten. Snabb installering av Smilla och jag åkte vidare. Jag var hemma vid 15.45, exakt 6 timmar efter jag åke hemifrån. Fullständigt slut!!

Tack och lov hade jag en bra bok att lyssna på, så det blev inte så långtråkigt. Men det var skönt att stänga av den efter så mycket lyssnande, sen när jag kom hem igen! Satt vid datorn lite innan jag satte igång att koka 5 liter grönsaksröra. Det tar inte så lång tid som man skulle kunna tro; vitkålen och morötterna var redan skurna och låg i frysen. Det enda som skulle skäras var champinjoner, zucchini och soltorkade tomater. Böngroddar, bambuskott, krossade tomater, vitlök och sambal oelek kom från olika burkar och paket. Gott blev det i alla fall, åt det till middag tillsammans med en av kycklingfiléerna jag grillade förra veckan.

Resten av kvällen spederades vid datorn/TV:n. Riktig slökväll alltså. Precis som en lördagskväll skall vara enligt min mening. Idag skulle jag hemskt gärna vilja gå på bokmässan, men jag har inte så stor lust att gå själv... Någon som vill följa med? Ring mig då!

Jag tror att jag lägger ut kopparna jag berättade om igår i en auktion per kopp. Håller med om att flera då kan bjuda och trissa upp priserna. Skall bli spännande att se hur de auktionerna går, lägger nog upp dem ikväll. Återkommer med rapport! Emma trodde att det kunde vara en vinst i korsordstidningen Krysset, de hade ju en sommarbilaga med massa olika vinster i. Skickade ett mail till redaktionen igår där jag frågade om jag hade fått vinsten av dem. Skall bli intressant att se vad de svarar. Är det inte därifrån så har jag ingen aning...

Jag måste säga att jag är lite stolt över mig själv... Igår lämnade jag medvetet plånboken hemma när jag åkte på min lilla turné. Lite jobbigt var det när jag fick sitta i Mölnlycke 30 minuter och behövde gå på toa... men jag fick hålla mig. Jag hade ett fruktansvärt sug när jag åkte buss, det är väl så när man sitter ner och inte har något att göra. Sen när jag kom hem så nästan kröp det i mig av sug, men jag gick INTE till affären och handlade något! Klapp på huvudet. Idag är en ny dag, och jag kämpar vidare, men igår vann jag :)

Åker jag inte till bokmässan idag så kanske jag börjar pilla lite med ommöbleringen. Får se. Det kliar i fingrarna, men samtidigt vet jag att det kommer att bli jobbigt och jätterörigt en tid framöver om jag börjar. Nu är det ju 1,5 vecka tills städarna kommer nästa gång, så då har jag ju lite tid på mig. Dumt att börja nästa helg när jag bara har ett par dagar på mig. Får se hur det blir.

Ha en skön söndag!!

1 kommentar:

  1. Hej tjejen! Skönt att allt gick bra med Fröken Smilla. Viktigt att de små liven har det bra.
    Önskar dig en trevlig söndag, själv beger jag mig till jobb nu

    KRAM

    SvaraRadera