måndag 21 september 2009

Ny vecka igen

Godmorgon! Å så var det måndag igen. Fattar inte vart helgerna tar vägen... De går mycket fortare än t.ex. måndag-tisdag. Igår gick jag inte i många knop... Mina fötter värkte efter lördagens strapatser, och min blå tå gjorde ont. Det blev en massa korsord i soffan och på altanen och lite TV-tittande. Satt ute en stund, men det var ganska kallt. När det började bli svart på himlen så flyttade jag in, men Cornelia ville absolut ligga kvar i hammocken. När hon kom inspringande så hade det börjat regna, så det var bara att ta in dynorna.

Marinerade och grillade 6 kycklingfiléer i ugnen som jag skall frysa in. Ganska skönt att göra det i förväg, då är det ju bara att värma dem i mikron. Konstaterade också att det är dags att göra en ny omgång av min grönsaksröra, den är snart slut. Det får bli i morgon kväll, för ikväll skall jag äntligen gå på våtväst för första gången på 2,5 veckor. Jag är inte helt övertygad om att mitt öra är helt bra, men det visar väl sig.

Här är de fina burkarna jag köpte på IKEA i fredags, fyllda med rött te. Etiketterna är bara ditsatta med dubbelhäftande tejp, skall se om jag hittar en bättre lösning. Men jag vill ju kunna byta sorter, så etiketterna skall inte vara permanenta.

Jag packade också de näst sista paketen från Tradera-auktionerna som gick ut förra söndagen, så det blir en sväng om ett DHL-ombud på väg till simningen. Skönt när denna omgång är ivägskickad, då kan jag ge mig på nästa. Måste ju få plats med allt jag köpte i Ullared :)

Jag skrev ju för några veckor sedan att jag köpte stegräknaren och lite annat från ett företag på nätet. Det andra jag köpte var bland annat Ledins Hälsomål och Gojibär. I lördags när Ulrika och jag åt frukost så testade jag det för första gången. 2 msk Hälsomål och en handfull (ca 10 g) gojibär i vaniljyoghurten. Det var jättegott! Gojibären blev liksom knapriga när de kom i kontakt med yoghurten, och hälsomålet smakade väldigt gott tycker jag. Drygt är det ju också eftersom man bara skall ha 2 msk. Men jag skall nog lägga till lite mer linfrö när jag äter det, bra för maggen.

Idag åker mina föräldrar tillbaka till Grekland där de har båten. De har ju varit ute och seglat jorden runt sedan 2001, men de senaste året har de haft båten i Medelhavet som en "sommarstuga". De är klara med jorden-runt-seglingen. Det som är så fräckt denna gången är att med ner till båten följer Maritas 88-åriga mamma Inga. Snacka om krutkärring! Det är inte många 88-åringar som åker ner till Medelhavet för att segla i 2 månader. De kommer i alla fall tillbaka till Sverige den 17 november. Jag vet inte hur länge de blir hemma då, men jag antar att de är hemma åtminstonde till februari/mars som de brukar.

Ha en skön måndag!

4 kommentarer:

  1. Åhh en till som gillar rött te :-)
    Min stora favorit är heta stunder, men helst med lite honung i, vilket jag fått vänja mig av med nu.
    Det blev ju jätte bra med dom burkarna, kanske man skulle härma efter.

    /Frida

    SvaraRadera
  2. Underbara burkar, ser verkligen fint och inbjudande ut.
    jag brukar också laga "storkok" och frysa in, går mkt snabbare när man kommer hem från jobb och sonen är superhungrig efter fritids.

    Ha en bra dag
    kram

    SvaraRadera
  3. Härligt med te burkarna, tror att jag också ska pysa iväg och köpa!!!
    Jätte fint!

    SvaraRadera
  4. Frida: Älskar rött te, är så tacksam för att jag kom på det. Drack ju alltid svart te med mjölk innan, men jag gillar inte mjölk alls så det var inte speciellt gott. Nu dricker jag rött te utan mjölk och slipper den äckliga eftersmaken. Burkarna är inte speciellt stora, men de var billiga på IKEA. 4 st kostar 29 kr.

    Katarina: Jag skulle inte kunna tänka mig att ställa mig och laga mat varje eftermiddag, äter alltid ur frysen. Det enda jag har färskt hemma är sallad. Funkar liksom inte att laga en eller två portioner varje gång, det blir alldeles för mycket råvaror man skall ha hemma. Tack och lov för frys och mikro!! Kram

    Sandra: Gör det, du blir i alla fall inte ruinerad :) Kram

    SvaraRadera